To FCK-stjerner skal stramme op!

FC København sprudlede i offensiven, men sejlede i forsvaret, da man indledte Atlantic Cup med at vinde 5-4 over IF Elfsborg.

PORTUGAL (Tipsbladet): Der var godt med underholdning, da FC København vandt 5-4 over svenske IF Elfsborg efter en 4-1-føring og et sejrsmål i sidste sekund.

Kampens bedste:
Det, som FCK's højreside med Elias Jelert og Mohamed Elyounoussi leverede i de første 45 minutter, var helt vildt. Hold da op. Gang på gang skar de sig igennem Elfsborgs venstreside med hurtige afleveringer, kække bevægelser og en sikkerhed i spillet, der fik svenskerne til at ligne statister. Kan der bygges videre på det, så får du ingen bedre side i Superligaen.

Kampens værste:
Testkamp jovist, men ikke desto mindre skal FCK stramme op i forsvarsspillet, for i dag indkasserede man fire alt for nemme mål, som alle kunne have været afværget. Kevin Diks og Kamil Grabara vil i hvert fald ikke se tilbage på kampen med stolthed, for de kostede og burde have gjort det meget bedre. FCK indkasserede for mange mål i efteråret, og det er noget, der skal strammes gevaldigt op, hvis man skal byde Manchester City op til dans i Champions League og vinde Superliga-guld.

Ellers spillede Simon Hedlund sig bestemt heller ikke ind i hjerterne hos københavnerne, da han flæskede Diogo Goncalves med en alt for hensynsløs tackling i anden halvleg. Alt, alt for voldsomt i en testkamp.

Kampens detalje:
Skal man lægge noget i den startopstilling, som Jacob Neestrup lagde til i dag? Allerede i morgen ved middagstid møder man Brøndby med et helt andet hold, for dem, der stillede til start i dag, er nok ikke klar til at starte inde igen. Det er værd at bide mærke i, at Claesson startede på toppen, at Diogo Goncalves og Magnus Mattsson udgjorde de to ottere, og at Scott McKenna spillede ved siden af Kevin Diks. Husk på at der kun er ni dage til Manchester City-kampen...

Sådan gjorde de nye det:
Mange øjne hvilede på Magnus Mattsson, som fik sin uofficielle debut for FC København i dag, og det slap den nye FCK-stjerne ganske fint fra. Han var ikke særlig involveret i anden halvleg, men hans første 45 minutter var rigtig lovende. Fik en assist for et hjørnespark, men det var særligt hans evne til at finde plads og konstant tage de rigtige beslutninger, som var opløftende Spillede som den venstre centrale midtbanespiller.

Scott McKenna fik også sin uofficielle debut for FCK i dag, og han fik lidt mere end en time på banen. Var jo en del af en defensiv, som indkasserede tre for nemme mål, og han havde flere afleveringer, som ikke sad i skabet. Var uheldig med ikke at blive krediteret 3-1-målet, da han viste sin force i luftspillet. Der er noget at bygge videre på.