FCK klar til europæisk bold

FC København vandt finalen i Europa League-playoff mod AGF med 4-1 og er nu klar til europæisk kvalifikation til næste sæson.

Fredag aften stod FC København og AGF over for hinanden i finalen i Europa League-playoff, hvor den sidste europæiske deltager i den kommende sæson fra Danmark skulle findes.

FC København var mest aktive fra kampens start, og Viktor Fischer fik blandt andet sat i afslutning på, som dog ikke blev farlig. Allerede efter bare få minutter var Federico Santander nede og bide i græsset, men angriberen kom op at stå igen hurtigt.

Ti minutter inde i kampen begik AGF en stor forsvarsfejl, og det lignede i første omgang, at de slap heldigt fra det, da Pieros Sotiriou ramte overliggeren, men på riposten var Federico Santander skarp og sendte bolden i målet til 1-0.

Bare to minutter senere slog AGF tilbage på en dødboldssituation, hvor FC København var meget passive, og så var der ingen sag for formstærke Jens Stage at udligne. Stage var dog offside, men den blev altså ikke dømt.

FC København har haft svært ved at udnytte chancerne den sidste periode, og det blev igen gjort tydeligt, da Robert Skov i midten af første halvleg fra ganske få meters afstand headede lige på målmanden.

Den brændte afslutning blev dog ligegyldiggjort, for efter 22 minutter var Erik Johansson på pletten, da han kom først på Viktor Fischers hjørnespark. 2-1 til FC København.

Kort før pausetid kom AGF frem til afslutningen, men de blev ikke udnyttet. I stedet kunne AGF se FC København komme på 3-1, da Fischer fandt en fri Peter Ankersen, der resolut sparkede den ind i det længste hjørne.

Kampen blev fuldstændig afgjort et kvarter før tid, da Viktor Fischer lavede tunnel på Aleksander Jovanovic og sendte FC København foran 4-1, som også blev kampens slutresultat.