FREDERIKSBERG (Tipsbladet): Balladen under søndagens derby fylder fortsat.
Derfor har FC Københavns spillertrup og trænerstab i en fælles udmelding tirsdag gået ud og taget kraftig afstand til hændelserne.
Nu forklarer flere af aktørerne bag udmeldingen så hvorfor, de mener, det er det rette at gøre.
Det sker inden tirsdagens træning på Frederiksberg.
- Det, vi så, var ikke acceptabelt. Det var ubehageligt at se på, og derfor har vi valgt ikke bare at tie. Vi ønsker ikke at se de her ubehagelige scener og tager afstand fra dem, siger Jacob Neestrup til Tipsbladet og den fremmødte presse og fortsætter:
- Det er ikke acceptabelt, og vi synes også, det er dybt ubehageligt at se politifolk, der passer sit arbejde, blive ramt af kasteskyts. Vi trækker en streg i sandet og skal komme væk fra det her i dansk fodbold.
Hvorfor er det også vigtigt for jer at gøre det her i samlet flok?
- Fordi vi er den største klub i Skandinavien. Vi er den største klub i Danmark. Derfor er det vigtigt, at vi står op overfor den her udfordring, som skal til livs. Vi har valgt ikke at tie og beder et eller andet sted om håb og tro på, at vi kan komme et sted hen, hvor vi kan spille et derby uden vold, overfald og kasteskyts, men stadig med en hård intensitet og retorik. Der skal være plads til den rivalisering i dansk fodbold, og det er vigtigt at bibevare.
Hvordan er det som fodboldtræner at skulle forholde sig til det her 48 timer efter et derby?
- Det er sådan, det er. Det har vi selv valgt sammen med andre folk i klubben, fordi vi synes, det er et vigtigt budskab. Jeg bliver indigneret, når nogle få mennesker kommer i vores navn for at udøve vold. Det vil vi ikke finde os i. Det skal vi til livs.
Konsekvensen af balladen søndag betyder, at kommende derbies bliver uden udebanetilskuere. Det er Jacob Neestrup ærgerlig over, men han forstår instansernes beslutning.
'Det har ingen plads i denne verden'
Fungerende kulturminister Christina Egelund har tirsdag fortalt Tipsbladet, at man har inviteret FCK og Brøndby og deres fanklubber samt Divisionsforeningen og DBU til møde.
Her vil man drøfte fremtidens derbies, som Mohamed Elyounoussi håber bliver uden vold.
- Når det går over til hooliganisme, hvor man begynder at angribe andre og mødes for at ty til vold, må vi sætte en grænse. Som spillere kan vi ikke stå til ansvar for det, men vi kan sige fra og fortælle vores mening om, at vi ikke ønsker vold. Det har ingen plads i denne verden.
- Som fodboldspiller bliver du næsten lært op i at snakke om fodbold og kampe, men jeg synes, det her er gået over en grænse, hvor vi må sige fra. Nu er det dagen før en kamp, så den har vi fokus på, men det her skal vi sætte fokus på, for vi ønsker ikke at se vold, siger Mohamed Elyounoussi, der oplevede opfordringer til vold ved seneste derby i Parken.
- For få uger siden havde Brøndby et banner, hvor de opfordrede til vold (spark og slå på FCK, red.). Der sagde jeg efter kampen, at det ikke hører nogen steder hjemme. Havde jeg været en del af Brøndby, ville jeg ikke have været stolt af det. Nu er vores fans involveret, og derfor ønsker vi at sige fra. Vi vil ikke se det her.
Hans holdkammerat Magnus Mattsson håber på, at FC Københavns fælles udmelding kan være med at ændre noget.
- Jeg håber på, at det er et skridt i den rigtige retning i forhold til de uroligheder, vi har set under de seneste derbies. Så det er et håb om at komme i den rigtige retning og et derby uden vold, siger Magnus Mattsson.
Selvom balladen under søndagens derby fylder og har fyldt en hel masse, skal der også spilles fodbold for FC Københavns vedkommende. Onsdag møder man nemlig Sønderjyske i pokalturneringen.