Ung indskifter sikrer FCK sejren med hattrick

19-årige Orri Oskarsson kom ind fra bænken og skaffede med et hattrick FC København en 3-2-sejr over AGF.

FC København halede søndag aften to point ind på Superligaens førerhold, Brøndby, da det hjemme i Parken blev til en 3-2-sejr over AGF.

19-årige Orri Oskarsson blev den helt store helt, da han leverede et hattrick, efter at han afløste en skadet Andreas Cornelius i starten af anden halvleg.

Brøndby fører Superligaen med 56 point, FCK følger efter med 52 point, mens FC Midtjylland ligeledes er på 52 point inden sit møde med Silkeborg mandag.

AGF lukkede syv mål ind i sine seneste 90 minutter, og derfor var det klar fremgang, at aarhusianerne holdt FCK nede to forsøg i de første 45 minutter søndag.

Elias Achouri sendte sin store chance tidligt i kampen forbi rammen, og senere klarede AGF-keeper Bailey Peacock-Farrell forholdsvist sikkert Denis Vavros hårde langskud.

I den anden ende skabte AGF heller ikke alverden mod et kontrollerende hjemmehold i en noget låst og uforløst første halvleg, men forsvarsspilleren Mats Knoester fik lige før pausefløjtet fra distancen dog lige testet, om Kamil Grabara var vågen.

FCK måtte udskifte både Peter Ankersen og Andreas Cornelius med skader i starten af anden halvleg, men ikke desto mindre formåede man at presse gæsterne godt tilbage og skabe flere muligheder.

Og efter en lille time sendte Orri Oskarsson, der havde afløst Cornelius, fra tæt hold bolden i nettet efter et forlænget hjørnespark.

Udligningen faldt lidt ud af ingenting ti minutter senere, da AGF fik sat et sjældent godt angreb sammen, og wingbacken Eric Kahl fik sendt kuglen mod mål.

Forsøget var ikke specielt farligt, men Grabara fik ikke kontrol over kuglen, inden den havde passeret stregen, og så stod det 1-1. Det blev en kendsgerning efter et længere VAR-gennemsyn.

Det lignede en overgang en pointdeling, men fem minutter før ordinær spilletids udløb strålede Eilas Achouri med et meget energisk og teknisk veludført indlæg, som Oskarsson sikkert sendte i nettet til 2-1.

Lidt senere fuldførte islændingen sit hattrick efter Mohamed Elyounoussis fine aflæg, men knap var bolden givet op igen, inden den store stopper Tobias Anker reducerede og genskabte lidt spænding i de sidste minutter.