FC København leverer comeback mod Silkeborg

FC København hentede 2-2 i Silkeborg, da en svag første halvleg blev revancheret efter pausen.

FC København var på hælene efter en svag første halvleg, men fik søndag 2-2 med fra Silkeborg efter to sene mål.

Præstationen var således meget bedre efter pausen, og i slutfasen var gæsterne også tættest på sejren.

Pointdelingen betyder, at FCK holder landskampspause på andenpladsen i Superligaen med 21 point - tre point mindre end førerholdet FC Midtjylland.

Silkeborg er nummer fire med 19 point, efter at holdet for anden runde i træk spillede 2-2 efter at have været foran.

FCK-træner Jacob Neestrup rystede posen og satte sit hold op i en frisk 3-4-3-formation med Andreas Cornelius helt i front. Men effekten var mildest talt begrænset.

Silkeborg stod lavt og godt organiseret og var konstant klar til at straffe gæsterne i omstillingsspillet, hvilket lykkedes i udpræget grad ved 2-0-målet.

Forinden havde Younes Bakiz efter bare seks minutters spil bragt Silkeborg foran 1-0 efter et hjørnespark.

FCK-keeper Nathan Trott steg til vejrs, men tabte bolden. Stopper Pedro Ganchas prikkede den videre til Bakiz, og så var ballet sat i gang.

Kort efter en halvstor tripelchance til FCK slog Silkeborg til igen efter en lille halv time.

Rasmus Thelander smed kuglen langt, og ligatopscorer Tonni Adamsen strøg fra stopper Kevin Diks, inden han satte midtbanespilleren Jeppe Andersen op til scoring.

Kort efter nedlagde Magnus Mattsson i en omstilling Adamsen, og dommer Jakob Kehlet fløjtede straks for frispark. Men Adamsen havde nærmest liggende sendt bolden dybt til en helt fri Bakiz, og Kehlet undskyldte med hænderne i vejret til det utilfredse stadion.

FCK's mest nærgående forsøg i første halvleg var meget symptomatisk efter et hjørnespark, hvor stolpen stod i vejen for et selvmål.

Neestrup skiftede to mand i pausen, og det havde en vis effekt i anden halvleg. I hvert fald åd københavnerne sig langsomt til et overtag uden ligefrem at sprudle.

Værterne havde nok at gøre med at forsvare sig, men fik dog chancen for at gøre det til 3-0 kort inden 1-2-reduceringen. Forsvarsspilleren Robin Østrøm sparkede dog langt over.

I stedet blev det 1-2 efter 71 minutter, da indskiftede Viktor Claesson flot pandede bolden yderligt forbi Nicolai Larsen efter en kikset afslutning af forsvarsspilleren Pantelis Hatzidiakos.

FCK trykkede videre, og det var ganske fortjent, da den brasilianske stopper Gabriel Pereira efter 85 minutter headede Mohamed Elyounoussis frisparksindlæg i nettet.