England revancherede choknederlag

Finland kendte ikke sin besøgelsestid, da England efter choknederlaget mod Grækenland vandt 3-1 i Helsinki.

Efter choknederlaget mod Grækenland på Wembley i torsdags kom England tilbage på vindersporet i søndagens udekamp mod Finland i Nations League.

Hver eneste forsvarsaktion blev tiljublet i Helsinki, hvor finnerne ofte turde møde England højt i banen.

Men den ekstra kvalitet fra de engelske stjerner viste sig afgørende, og England vandt 3-1 efter to sene scoringer, hvor luften var gået af den finske ballon.

Finland fandt undervejs frem til gode muligheder og fik pyntet på resultatet, men det var ikke nok til at sørge for spænding om udfaldet.

England har nu ni point på andenpladsen i sin pulje i turneringens B-lag.

Grækenland har samme antal point, men en kamp i hånden, som afvikles senere søndag.

Finland advarede gæsterne efter blot syv minutter.

Lille-spilleren Angel Gomes, der fik debut på det engelske landshold i september, sjuskede med bolden på egen banehalvdel, hvorefter finnerne myldrede frem.

Det førte til en afslutning fra Topi Keskinen, som sneg sig forbi stolpen.

England tog for alvor teten efter et kvarters spil, men skabte ikke noget, der var værd at skrive hjem om.

Men så gik det lige pludselig stærkt på værternes banehalvdel.

Angel Gomes modtog en aflevering fra Trent Alexander-Arnold, vendte rundt på en tallerken mellem finnernes kæder og spillede Jack Grealish fri i dybden.

Manchester City-spilleren udplacerede i næste sekvens målvogteren Lukas Hradecky med en flad afslutning og scorede sit fjerde mål i nationaldragten.

Frem mod pausen virkede englænderne ukoncentrerede, og det førte sporadisk til kvalificerede afslutninger fra Finland.

Det var en rigtig fin fase for finnerne, men den blev ikke kronet med en scoring.

Værternes største mulighed for at udligne faldt efter godt og vel en times spil.

En aflevering blev sendt på tværs til Fredrik Jensen, der på grænsen til det lille målfelt på forunderlig vis bragede bolden over rammen, selv om han stod helt fri.

Herefter stod der England på stort set alt, og den finske drøm om point led et stort knæk, da Trent Alexander-Arnold på et frispark krøllede England på 2-0 efter 74 minutter.

Det sidste håb blev suget ud af kampen, da midtbaneankeret Declan Rice definitiv lukkede og slukkede kampen ti minutter senere.

Finlands Arttu Hoskonen fik imidlertid headet en reducering i netmaskerne mod slutningen.

Finnerne agerer bundprop i puljen efter lutter nederlag. Irland er treer med en enkelt sejr.