Endrick scorer i sikker Real Madrid-sejr

De tre point kom i hus mod Valladolid, men Real Madrid har stadig et pænt stykke til topniveauet.

Real Madrid fulgte søndag den ujævne La Liga-premiere med 1-1 på Mallorca op med endnu en lunken præstation.

Denne gang rakte det dog til sejr. Uden at imponere blev oprykkeren Valladolid slået 3-0 på Bernabeu.

Den halvsløje indsats blev overskygget af, at 18-årige Endrick blev skiftet ind til debut og scorede i tillægstiden.

Gæsterne var kommet til Madrid med et kompakt hold, der dygtigt lavede rummene tæt på eget felt så små, at Real Madrid havde svært ved at kombinere sig igennem.

I kortere perioder viste Valladolid også, at man er et udmærket hold med bolden ved fødderne. Men fokus var afgjort på at forsvare sig.

Taktikken lykkedes glimrende i første halvleg. Real Madrid spillede for langsomt til at dirke gæsterne op, og det gav 45 lidet underholdende minutter.

Det var tydeligt, at stjernetrioen med Kylian Mbappé, Vinicius Junior og Rodrygo endnu ikke er helt i sync. For ofte lå de for tæt på hinanden og gjorde det let for gæsterne at lukke den på papiret skræmmende offensiv ned.

Der skulle dog bare et enkelt mål til at tvinge Valladolid mere frem. Det sørgede Federico Valverde for kort inde i anden halvleg.

Han trykkede tordenfoden af på et frispark, og med en lille afretning fra muren bragede den ind nede i det lange hjørne. Dermed var gæsternes træner Paulo Pezzolano tvunget til at løsne de taktiske bånd en smule.

De farlige aktioner blev flere i og omkring Valladolids felt, men hjemmeholdet var sjældent uskarpt og formøblede flere udmærkede muligheder.

Mbappé fik et par gode chancer, men den franske stjerne mangler stadig at få indstillet sit spanske sigtekorn. Han er stadig kun noteret for målet i den europæiske Super Cup mod Atalanta.

Skarp var til gengæld indskiftede Brahim Díaz. To minutter før tid blev han spillet alene igennem og chippede elegant bolden i kassen.

Kort forinden var den meget omtalte brasilianer Endrick skiftet ind til sin debut. Inklusive tillægstiden blev det til omkring ti minutter i debuten. Og mere skulle han ikke bruge for at imponere.

Kort før tid tog han et skarpt træk ind i feltet og klappede bolden ind ved nærmeste stolperod med sit ellers kolde højreben.