Video : Tipsbladet
Superliga

DIF om tilskuerbegrænsninger: Koster flere hundrede millioner kroner

Dansk Idrætsforbund Forbund forudser store økonomiske tab for diverse sportsforeninger og især Superliga-klubberne, hvis ikke forsamlingsforbuddet bliver hævet fra 100 til 200.

Den seneste udvikling med et stigende antal corona-smittede i det danske samfund kan få store konsekvenser dansk idræt – høj som lav.

Det skriver DIF i en pressemeddelelse.

'Den seneste udvikling i forhold til corona-krisen er en kæmpe streg i regningen for dansk idræt. Forsamlingsforbuddet blev alligevel ikke hævet fra 100 til 200, og der er de seneste dage sendt tydelige signaler om, at yderligere genåbning af det danske samfund er sat i bero.'

Læs også:Blog: FC Midtjyllands barske Østeuropa-tur er selvforskyldt

Og direktør for DIF, Morten Mølholm Hansen, er ikke bange for at male med den store pensel.

- De økonomiske konsekvenser af dette rammer bredt. Eliteklubberne risikerer konkurser, forbund og breddeklubber må aflyse store stævner og motionsevents, hvor indtægterne bl.a. er med til at drive foreninger overalt i idræts-Danmark, siger han i pressemeddelelsen.

DIF havde sat næsen op for, at man inden for en overskuelig fremtid, ville give alle klubberne på tværs af sportsgrenene mulighed for at lukke minimum 500 tilskuere ind, men hvis det ikke sker, kan det komme til at koste dyrt.

Læs også:Kun 25 år: Vendsyssel-angriber stopper karrieren efter skadesproblemer

'Hvis der ikke må lukkes flere end 500 tilskuere ind til kampene til eksempelvis håndbold og ishockey, så løber tabene her op i flere hundrede millioner kroner, og tabet bliver endnu større i de bedste fodboldrækker', skriver DIF i pressemeddelelsen.

Forud venter der politiske forhandlinger om fremtiden for de aktører, som fortsat er ramt af restriktionerne. De begynder onsdag, og her er det afgørende, at der er velvilje til at forlænge kompensationen til klubberne.

- Lige meget, hvordan man vender og drejer det, så får den seneste udvikling store økonomiske konsekvenser for idrætten. Derfor er de politiske forhandlinger om kompensation ultra vigtige. Jeg er dog fortrøstningsfuld, for jeg har et indtryk af, at politikerne deler vores ønske om, at der også er et godt dansk idrætsliv på den anden side af coronakrisen – både for eliten og for bredden, siger Morten Mølholm Hansen.

Tidligere mandag kom det frem, at i de 11 uger det tog dansk fodbold at afvikle resten af sæsonen – inkl. træningsopstart – blev der udført 10.373 tests med kun syv positive prøver.

Læs også:Vendsyssel FF tester Adnan Mohammad og tre andre

Læs også:Lyngby BK forlænger med alsidig spiller

Læs også:Avis: AaB henter Rade Pricas søn