Derfor smed FCM-helt trøjen

Ousmane Diao har været brandvarm for FC Midtjylland i de seneste kampe. Lørdag gik det udover FC København

Fra skurk til helt på blot en time, det er ikke noget der sker ofte, men det skete lørdag for Ousmane Diao i topkampen mellem FC Midtjylland og FC København.

Senegaleseren blev dagens mand i skysovs, da han i det 79' minut sendte bolden i kassen til 2-1, hvilket også blev kampens slutresultat. Efter scoringen smed forsvarspilleren trøjen i sin jubelscene, hvilket kostede en advarsel fra dagens dommer Jakob Sundberg.

Heldigvis undgik forsvarspilleren at modtage et gult kort yderligere i kampens slutface, hvor FC København ellers pressede på for en udlignende scoring. TV 2 fangede kort efter kampen den 20-årige stopper for at høre, hvorfor han smed trøjen efter sin scoring.

- Jeg har en ven i Afrika, han havde givet mig T-shirten og bedt mig om, at have den indenunder min trøje, så jeg kunne vise den hvis jeg scorede. Ham på trøjen er en populær mand i Afrika, men han er død nu.

Manden på trøjen er umiddelbart Ahmadou Bamba Mbacke, der ifølge Wikipedia var en religiøs leder i Senegal, som er kendt for sin pacifistiske kamp mod den franske kolonimagt.

Diao havde også en dobbeltrolle i FC Midtjyllands seneste kamp i Silkeborg, hvor han i første halvleg kostede et mål, hvilket han ved den lejlighed gjorde op for, ved at sjaske bolden i kassen fra kanten af feltet i den kamp. Derfor var det ikke uvant for forsvarspilleren at arbejde sig tilbage i en kamp, hvor han har lavet en stor fejl.

- Jeg synes, at det er et straffespark, men nogle gange i fodbold laver man fejl, men man er bare nødt til at arbejde videre, jeg fortæller til mig selv, at vi er nødt til at vinde kampen.

- Jeg har det godt efter sejren, jeg er virkelig glad for at score et mål, der gjorde at mit hold vandt kampen.

FC Midjylland lagde sig med sejren sikkert op på superligaens førsteplads, hvor de har fire point ned til AGF, der søndag møder Silkeborg IF.