4 mål på 14 minutter: Brøndby ydmygede modstander

Marcus Ingvartsen scorede hattrick for FCN, og Brøndby fik gang i flere spillere i sin sikre pokalsejr.

Brøndby og FC Nordsjælland var overbevisende, at de onsdag spillede sig sikkert videre i pokalturneringen.

5-0 vandt superligaholdene over lavere rangerende mandskaber og spillede sig dermed videre til ottendedelsfinalerne, som afvikles om en måneds tid.

Jesper Sørensens udvalgte Brøndby-tropper gjorde meget kort proces mod Vendsyssel FF fra 1. division.

Det nordjyske hjemmehold roterede ligesom gæsterne på flere pladser, og klasseforskellen var udtalt. Allerede efter 16 minutter stod den således 0-4.

Filip Bundgaard åbnede ballet med en flot soloaktion, Nicolai Vallys øgede til 2-0 efter en stor forsvarsfejl, inden Marko Divkovic og Mileta Rajovic begge nettede efter veludførte angreb.

Den indskiftede profil Mathias Kvistgaarden bidrog til 5-0 i anden halvleg, og derved slap et underlegent hjemmehold.

FC Nordsjælland gæstede Fremad Amager, førerhold i 2. division, og her strålede angriberen Marcus Ingvartsen med et hattrick, der var klemt inde mellem Benjamin Nygrens åbningsmål og Peter Ankersens afsluttende træffer.

Silkeborg slog i sin kamp Roskilde fra 2. division 3-1 efter blandt andet Tonni Adamsens 15. scoring i de seneste 11 kampe for midtjyderne i alle turneringer.

Brøndby, FCN, Silkeborg slutter sig til ligarivalerne Viborg, AGF, Sønderjyske, AaB og FCM, der også alle er klar til ottendedelsfinalerne.

Fra Superligaen er Randers, Lyngby og Vejle slået ud, mens FC København torsdag duellerer med HB Køge om en billet videre.