Brøndby dufter guld efter sejr i syvmålsdrama

Brøndby IF tog et vigtigt skridt på vejen mod det danske mesterskab, da de søndag besejrede FC Nordsjælland med 4-3.

Brøndby IF kunne med en sejr søndag komme fem point foran FC Midtjylland, der tidligere på dagen tabte til AaB, mens FC Nordsjælland behøvede så mange point som muligt for at holde fast i deres tredje plads.

Hjemmeholdet kom også bedst fra start og lagde et tryk på gæsterne fra første fløjt. Ernest Asante havde også kampens første store mulighed, men Frederik Rønnow afværgede forsøget med en flot redning.

Generelt var kampen livlig og bar præg af to hold, der gerne ville fremad. Begge hold havde flere gode chancer, og selvom hjemmeholdet var tættest på, var det gæsterne, der efter 20 minutter kom i front ved Teemu Pukki på en omstilling, hvor FC Nordsjælland kom i undertal.

Kort efter blev det også 2-0, da Kasper Fisker trak ind i banen fra højre side og resolut sparkede bolden ned i det højre målhjørne med sit venstreben. Flot mål af midtbanespilleren, og så var hjemmeholdet pludselig nede med to.

FC Nordsjælland har dog ikke for vane at give op, og med små ti minutter igen fik de reduceret, da Mathias Jensen sparkede et frispark flot og hårdt ned i det venstre målhjørne. 2-1.

Hjemmeholdet havde dog stadig problemer, når Brøndby kom afsted i omstillingerne, hvor de spillede sig igennem FCN-forsvaret. Med få sekunder tilbage af første halvleg blev det så også 3-1, da Kevin Mensah slap igennem, afdriblede målmanden og trillede bolden i nettet. 3-1.

I anden halvleg viste FC Nordsjælland igen fightervilje og minimerede også antallet af Brøndby-chancer. Kevin Mensah missede en stor chance efter fem minutter, hvor han burde have lagt den på tværs, og i stedet scorede Mads "Mini" Pedersen 30 sekunder senere på et flot oplæg af Mathias Jensen. 3-2, og så var der pludselig spænding igen.

Den unge amerikaner Jonathan Amon var kommet på banen i pausen, og kort efter reduceringen var han også tæt på at score til 3-3, men Frederik Rønnow reddede med fingerspidserne.

FC Nordsjælland kom ind i en god periode med flere chancer, hvor Brøndby ikke rigtig blev farlige på omstillingerne.

Alexander Zornigers tropper har i flere omgange denne sæson vist, at de ikke behøver at have momentum for at score. Med 13 minutter igen viste de så igen klassen, da Hjortur Hermannsson headede 4-2 scoringen i nettet efter et hjørnespark.

FC Nordsjælland gav dog fortsat ikke op, men da Asante med otte minutter kom igennem, stod Frederik Rønnow endnu engang i vejen med en imponerede redning.

På det efterfølgende hjørnespark kom Lasse Petry så højest. Her kunne Rønnow ikke stille noget op, og så var der minsandten spænding i kampen igen.

I slutminutterne var Jonathan Amon tæt på en udligning, men gæsterne fik afværget forsøget på stregen.

Der kom ikke flere mål i det meget underholdende opgør, og Brøndby IF vandt derfor kampen og er nu fem point ned til FC Midtjylland på andenpladsen.