Hvad er der i kassen til indkøb og lønninger til den nye sæson?
Her i første halvdel af juni plejer klubbernes direktører og bestyrelser dårligt nok selv at vide det før spillersalg, men i Randers ser der ud til at være en klarere plan end hos de fleste andre Superliga-hold.
I Randers stiger budgettet markant - ja faktisk mest af alle klubber i den tunge ende af hierarkiet.
Og millionerne i sig selv gør dem faktisk ikke til et bedre bud på Top 6, men er nærmere et forsøg på at gardere sig mod nedrykning.
Randers FC
Anslået spillerbudget i 2024/25: 34
Anslået spillerbudget i 2023/24: 29
Seneste årsregnskab (2022/23)
Personaleudgifter: 54,2
Afskrivninger transfers: 7,9
Årsresultat: 2,2
Økonomisk styrke: Slidstærk og lidt større end hos de fleste af rivalerne i midten og bunden.
Investeringslyst: Rimelig efter flere års gode spillersalg
Udsigt denne sommer: Randers kommer til at sætte et hold sammen, der på papiret i hvert fald kan måle sig med det, man havde i foråret. Der er ekstra millioner i spillerbudgettet til formålet, men om det lykkes afhænger i høj grad af, hvor godt man rammer plet på transfermarkedet.
ANALYSE
Randers har langsomt og sikkert arbejdet sig til en bedre økonomi, ikke mindst ved at sælge spillere, senest Filip Bundgaard til Brøndby i vinter.
Og det slår så småt også igennem i budgettet.
Vi kan se det i seneste årsregnskab, hvor udgifterne er blevet omkring niveauet fra sæsonen i Europa, og det virker til at fortsætte videre op nu.
Januars handler var ret markante, og den her gang går Randers ikke i Aldi for at erstatte Carlgren, Coulibaly og Fuseini, når sidstnævnte med stor sandsynlighed også stopper ligesom Coulibaly. Randers har allerede meldt ud, at Carlgren er færdig i klubben.
Det virker til, man i Randers har set, der skal penge til, og at man nu igen tør og vil bruge dem, fordi ligaen år for år bliver mere konkurrencedygtig.
Det giver ingen garantier for overlevelse eller succes i form af Top 6, men det giver efter alt at dømme et Randers-hold, hvor startopstillingen som i foråret er i stand til at spille Rasmus Bertelsens angrebsspil, og hvor folk som Tammer Bany skubber mere på for fast spilletid.
Her på falderebet er det også værd at bide mærke i, at der nok også er en grad af inflation i større budgetter hos Randers og de andre i den nederste halvdel af hierarkiet.
Topklubberne i ligaen har givet så meget gas med indkøb og lønninger, at det også smitter af, når mindre klubber skal købe ind, præcis som topklubbernes store salg også har hjulpet Randers og andre klubber i middelklassen til at sælge dyrere.
Sådan hænger Superligaen også sammen, så Randers’ stigning på en håndfuld millioner er ikke uhæmmet pengefest men nærmere prisen for at være med i rækken.