Andreas Cornelius matchvinder for FCK

Vejle førte 1-0 hjemme mod FCK, der alligevel vandt på scoringer af Kevin Diks og Andreas Cornelius.

Bundholdet Vejle havde færten af en overraskende gevinst hjemme mod FC København søndag aften, men efter at have været bagud med 0-1 vandt FCK med 2-1.

Andreas Cornelius blev matchvinder med sit mål seks minutter før tid. Det sender FCK op på andenpladsen med 20 point bag FC Midtjylland, der har 24.

Vejle er sidst og stadig uden point. Søndagens nederlag var det tiende i ligeså mange kampe, hvilket er ny negativ rekord i Superligaens historie.

Efter nederlag i de ni første kampe valgte Ivan Prelec at stoppe som træner, og under den nye træner, rumænske Mihai Teja, var der fremgang at spore i Vejles præstation.

Hjemmeholdet kom aggressivt ud og havde optræk til et par tidlige chancer, uden det blev helt farligt.

Men ikke mindst var der tænding i enhver tackling hos Vejle, der også forsvarede sit mål bedre og virkede mere koncentreret.

FCK fik dog alligevel hurtigt overtaget i kampen og skabte chancer nok til at føre ved pausen.

Mohamed Elyounoussi var tættest på med to forsøg på træværket. Først løftede han bolden på overliggeren ved en keeperskovtur, og senere headede nordmanden på trekantsammenføjningen.

Derudover snuppede Igor Vekic et nærgående hovedstød fra Thomas Delaney.

I nogle situationer havde FCK-forsvaret optrådt lidt sjusket, og helt galt gik det efter bare et minut af anden halvleg.

Den brasilianske stopper Gabriel Pereira fumlede så meget med bolden, at Vejle kunne erobre den lige uden for FCK's felt, og Kristian Kirkegaard strøg igennem og scorede til 1-0.

Målet fik FCK til at presse yderligere, men Vejle stod godt imod og var meget tæt på 2-0 efter et kontraangreb.

FCK havde svært ved at skabe chancer og skulle bruge et straffespark for at komme i gang. Dommeren vurderede, at Lukas Lerager blev revet omkuld, og Kevin Diks eksekverede fra 11 meter efter en times spil.

Kort efter slap indskiftede Andreas Cornelius alene igennem, men han kom for tæt på målmanden, der afværgede situationen.

Alligevel blev Cornelius afgørende. Med seks minutter tilbage var han at finde ved bageste stolpe, og han smaskede 2-1-målet ind med panden.

Det var Cornelius' første scoring efter en lang skadespause. Hans seneste træffer faldt i april.