Det var ikke en kategorisk afvisning, men det var det tætteste, man kommer, da Bo Rygaard forleden gav interview om Aldo Petersen. Formanden for Parken Sport & Entertainment (PSE) gjorde det klart, at Petersen ikke stod øverst på listen over folk, de ringer til, hvis de skal bruge nye investorer.
- Jeg vil sige, at integritet i forretning er fuldstændig afgørende. Hvis nogen - i forhold til det kodeks vi har - ikke opfører sig på en måde, som vi synes er hensigtsmæssig, så står man ikke først i køen. Det gør man ikke, sagde Rygaard til B.T.
Han tilføjede, at hvis han skulle bruge en second opinion, så skulle det være fra nogle, som han har tillid til, og som har "en ordentlig dømmekraft." Ikke folk, "der bare render rundt og snakker i pressen".
Aldo Petersen havde først skrevet et debatindlæg i Tipsbladet og givet interview i samme forbindelse. Senere tonede han også frem på Canal 9 med samme budskab: FC København og PSE er udfordret, dels af klubber i andre små og mellemstore lande, dels af coronakrisens økonomiske konsekvenser.
Derfor skal de snart bruge nye investeringer på flere hundrede millioner, hvis de vil bevare deres position i dansk og europæisk fodbold.
Den tidligere investor i både FCK og Brøndby fastholder, at det var netop for at sætte fokus på de udfordringer, han så. Ikke med underliggende motiver, selv om han for halvandet år siden var en del af en investorgruppe, der tilbød at købe sig ind i selskabet bag FCK.
Læs også:FCK-chef om tidligere Brøndby-formand: Ikke acceptabel adfærd
- Det var jo et indlæg. Min baggrund for at lave det er, at jeg ønsker, at det skal gå så godt som muligt for FCK. Jeg ønsker også, det skal gå så godt som muligt for Brøndby. Og jeg ønsker først og fremmest, at det skal gå så godt som muligt for dansk fodbold. Så det der med at blive skudt i skoene, om man har egne motiver, eller at man vil komme tilbage og investere i den anden klub, det er jo helt væk, siger Aldo Petersen til tipsbladet.dk.
Det sidste refererer til, at Økonomisk Ugebrev også i weekenden skrev, at Petersen havde haft dialog med Jan Bech Andersen om at investere i Brøndby IF igen. Det afviste begge mandag.
"Han må mene, hvad han vil"
Aldo Petersen ærgrer sig over, at Bo Rygaard i B.T.-interviewet ikke forholder sig så til indholdet i hans debatindlæg, men taler mere om Aldo Petersen.
- Jeg ved ikke, hvad han reelt antyder. Det, jeg skrev i den kronik, er, at jeg håber, de eksisterende ejere har en ordentlig plan for, hvordan man videreudvikler FCK og Parken. Og det håber jeg stadigvæk. Med det, jeg ved om fodbold: Parken står over for nogle udfordringer, og dem skal der selvfølgelig tages vare på. Det har jeg aldrig sagt, at de eksisterende aktionærer ikke er i stand til. Selvfølgelig er de i stand til det. Jeg har bare ikke hørt om det. Jeg synes heller ikke, fodbold-Danmark har hørt om det, siger han.
- Nu er man i en situation, hvor man både har de udfordringer, som man hele tiden har haft, og så er man yderligere udfordret ved hele den coronavirus-situation. Den kan gøre fodboldverdenen en smule vanskeligere at agere i for små og mellemstore lande.
Læs også:Tidligere Brøndby-formand ville købe Parken – og renovere for 850 millioner
PSE-formandens bredside om integritet og dømmekraft går Petersen ikke så meget op i.
- Han må mene om mig, nøjagtig hvad han har lyst til. Jeg har lavet et debatindlæg. Det kan man vælge at overhøre, og det kan man vælge at kommentere på. Man kan også vælge at antyde forskellige ting og sager. Det kan jeg ikke blande mig i, siger han.
- Min mening er ikke baseret på, at nu vil jeg gerne ryste skuffen en lille smule. Det her var et tilbud, som vi gav PSE i staten af '19. Det er halvandet år siden. Vi har ikke noget liggende i skuffen. Vi er ikke klar til at komme med et nyt bud eller noget som helst. Det var et debatindlæg, og hvis man ikke er klar til at have debat om noget i Danmark... Det må jo være deres holdning til tingene.
Den investorgruppe, som Aldo Petersen var en del af, bestod blandt andet af investeringsfonden Fortress, som har Aston Villa-ejer Wes Edens i spidsen. De begyndte deres dialog med Lønmodtagernes Dyrtidsfond, som på det tidspunkt var storaktionær i PSE.
I stedet solgte Lønmodtagernes Dyrtidsfond sin andel til Lars Seier Christensen (22,55 procent), der dermed blev ny storaktionær, og Erik Skjærbæk, der dermed kom til at sidde med 29,8 procent.
Læs også:Aldo Petersen i nyt angreb på Parken: Banken kommer snart
Læs også:Jan Bech og Aldo mundhugges med redaktør: En gang sludder og vrøvl
Læs også:Tidligere FCK-investor: Klubben bør bruge 40 millioner mere om året