Video : Tipsbladet
Superliga

Afsløring: Flere storklubber har set på Lyngby-køb

ANALYSE: Der er flere gode forklaringer på, at Lyngby Boldklub er interessant for udenlandske klubejere.

Club Brugge blev i weekenden meldt interesseret i en Superliga-klub.

En aftale var ganske ikke højaktuel lige nu.

Men der havde været samtaler, og det virkede som en interessant mulighed for en belgisk topklub, der lige nu bliver presset af rivalerne men ellers har virket til at være et skridt foran rivalerne det seneste årti.

Vi på Tipsbladet kunne hurtigt fortælle, at det var Lyngby, der var tale om.

Jeg fornemmer ikke, at der lige om hjørnet venter en rebranding som Club Lyngby, eller at man begynder at spille i belgiernes i øvrigt fede blå-sorte kamptrøjer.

Men den lille nyhedshistorie fra weekenden er nu alligevel værd at beskæftige sig med i et større dansk og europæisk perspektiv.

Lyngby vil ikke hvem som helst
Når man kratter lidt i overfladen, står det hurtigt klart, at Brugge langt fra er alene om at have sparket dæk på forretningen og da ikke mindst fodboldklubben Lyngby.

Ifølge Tipsbladets oplysninger har et par Premier League-klubber, herunder Tony Blooms Brighton, tænkt tanken, Rasmus Ankersens nye samarbejde med Southampton som nøgle-leder har også haft Lyngby på blokken, og det har en række ejere og klubber uden for Storbritannien også haft.

Der er ikke noget på plads eller tæt på.

Men Friends of Lyngby, samlingen af erhvervsfolk og eksspillere, der ejer klubben, er interesseret i at få den rette partner og har arbejdet grundigt for at finde ud af, hvad man præcis vil.

Ingen vil sige det direkte til citat, men min fornemmelse er, Lyngby Boldklub hellere vil have en partner i form af en stærk fodboldklub, end man vil se Friends of Lyngby lægge nøglerne til en amerikansk eller en anden investor.

Lige siden Aston Villa første gang var inde over for en håndfuld år siden, har man virket mere interesseret i at spille med og vænne nogle få super-talenter til førsteholdsfodbold, end til at få 15-20 udenlandske spillere ind.

Tænk Union Saint-Gilloises udvikling af Brightons Simon Adingra (købt i FCN) og Kaoru Mitoma, selvfølgelig med et håb om, at Premier League ser lyset og rykker Superligaen op i arbejdstilladelse-hierarkiet side om side med Belgien.

Lyngby har haft rigeligt med problematiske ejerskaber til, at man ikke vil lade hvem som helst tage over, og det er med til at forklare, det tager årevis, mens en række danske klubber er blevet både købt og solgt igen de seneste år.

Derfor er Lyngby interessant
Der er flere gode grunde til, at Lyngby er interessant for udenlandske klubber og investorer.

Vi kan begynde med prisen.

FC Midtjylland er prissat i Anders Holch Povlsens overtagelse til en halv milliard kroner plus det løse.

FC København med deres attraktive Europa-rangering og slidte stadion koster mere end det dobbelte.

Man får ikke Lyngby smidt i nakken, men prisen har nok mere til fælles med det, vi har set i 1. Division, end topklubberne i ligaen.

København er attraktivt. Sådan er det bare, når det gælder udenlandske investorer. I tager heller ikke på ferie i Bretagne, I tager til Paris, så alle flyforbindelserne og den små-kosmopolitiske atmosfære trækker op - og ja, igen, Lyngby er billigere faktor 10+ end de andre i området.

Lyngby er dygtige til unge spillere. Ikke a la FC København, FC Nordsjælland, FC Midtjylland og efterhånden også Brøndby, men man bevæger sig på niveauet under for en brøkdel af budgettet og har klækket flere landsholdsspillere. Det trækker op.

Lyngby befinder sig et godt sted nu, hvor man kan vokse yderligere, blive i Superligaen og såmænd også klare et år nede i 1. Division.

At få en samarbejdspartner eller medejer er bestemt ikke risikofrit.

Men Lyngby kan stille og stiller høje krav, og det gør situationen mere attraktiv, end den har været for dem, der var nødsaget til at sige ja med udsigt til ikke at kunne betale regningerne.

I FC Midtjylland har man siden 2022 haft et tæt samarbejde med klubben Mafra, der blev købt officielt af Anders Holch Povlsen samtidig med, at forretningsmanden i august købte Matthew Benham ud af FCM. Det samarbejde har mødt kritik fra flere sider, hvilket du kan læse om her.