Video : Tipsbladet
Premier League

Danskerkolonien kan ryge sammen med Thomas Frank

PL-SPILLERBUDGETTER: Bevarer Brentford den danske forbindelse efter Rasmus Ankersens farvel, og kan man egentlig holde sig i Premier League og bruge så 'få' penge?

Hvad bruger Brentford på spillerkøb og lønninger?

Som noget nyt sætter vi fokus på økonomien i de 20 klubber i verdens største og rigeste fodboldliga, hvor selv de mindste klubber har kassen til spillerkøb og profiler.

Her ser vi nærmere på Brentford, der har skruet voldsomt op for budgettet men stadig er en af Premier Leagues mindste klubber.

Brentford
Anslået spillerbudget i 2023/24: 900
Personaleudgifter i 2021/22: 585
Afskrivninger transfers i 2021/22: 195
Dyreste spillere
Nathan Collins - 200
Kevin Schade - 185
Keane Lewis-Potter - 140

Alle tal er angivet i millioner kroner.

Sådan ser fremtiden ud
Matthew Benham har solgt FC Midtjylland fra, så alt nu handler om Brentford.

Brentford opererer stadig klogere end de fleste andre i ligaen, men det kræver kun den forkerte sæson eller forkerte træneransættelse, før man ryger tilbage i Championship.

Finansielt har man vokset sig langt større end ved oprykningen, men det kræver så vildt mange penge at forsikre sig mod nedrykning via et dyrt hold i Premier League, at det reelt er umuligt for Brentford.

Analyse
Brentford klarer sig fortsat forrygende i Premier League, når vi ser på resultaterne og spillet sammenlignet med ressourcerne.

Her har Brentford stadig et budget i nedrykningsklassen, men man er så dygtig og forudsigende til at hente gode holdspillere ind til Thomas Franks kollektiv, at man slår og snyder de dyrere individualister i klubberne, der igen og igen skifter trænere og direktører.

Brentford har været bevidst om ikke at sælge profilerne siden oprykningen i 2021, og det kan ikke vare ved.

År for år bliver det sværere at finde konkurrencefordelene, så klubbens opfindsomhed og snilde vil fortsat være vigtigere end held og uheld med den enkelte transfer.

Og så er det med danske briller vildt interessant at se, om den danske rekruttering fortsætter, eller om det forsvinder med Rasmus Ankersen (i Southampton og deres multiklub-model) og Benhams salg af FC Midtjylland.

Hvad sker der med Christian Nørgaard, Mikkel Damsgaard, Mathias Jensen og de andre, fortsætter man med at kaste snørren ud efter danske landsholdsboblere og spillere, eller er de tider ovre?

Mon ikke også dagen kommer, hvor Thomas Frank bliver lokket til en større klub, selvom det ikke nødvendigvis er på hverken kort eller mellemlang sigt.

Læs også vores analyser af andre Premier League-klubber

Chelsea

Manchester City

Liverpool

Arsenal