DBU-boss om sponsorproblemer: Det skader dansk idræt
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Landshold

DBU-boss om sponsorproblemer: Det skader dansk idræt

En ny lov har tvunget en af DBU's store sponsorer til at trække sig fra landsholdets trøjer, og det kommer til at gå ud over dansk idræt, mener DBU-chef.

DBU må sige farvel til en stor sjat penge, efter Arbejdernes Landsbank, en af forbundets store sponsorer, har trukket sig fra landsholdets trøjer. Banken overvejer desuden helt at stoppe som sponsor. Det følger af en ny lov, som kommer til at ske både talentudvikling og dansk idræt samlet set, siger DBU-chef til TV2 Sport.

Den nye lov er rettet mod kviklån, men rammer også banker og spilleselskaber. Den betyder blandt andet, at Arbejdernes Landsbank og Oddset, to af DBU's vigtigste pengekilder, ikke må optræde på maven af landsholdets træningstrøjer.

Læs også:DBU mister penge: Storsponsor trækker sig fra landsholdets trøjer

Derfor har DBU aftalt med banken, at den ikke længere skal figurere på trøjerne, og at DBU skal kompensere banken økonomisk. Forbundet går antageligvis glip af millioner af kroner, især hvis Arbejdernes Landsbank helt trækker sig som sponsor. Det millionhul rammer ikke bare DBU.

- Vi synes, det er beklageligt, at loven rammer så bredt. Vi tror og håber, at politikerne vil kigge på lovgivningen igen og ændre den. Ellers vil det have skadelige konsekvenser for dansk idræt. Ikke kun DBU og Superligaen, siger kommunikationschef Jakob Høyer til TV2 Sport.

Erhversminister Simon Kollerup slog allerede i går fast, at regeringen er frisk på at overveje ændringer.

Læs også:Minister vil finde løsning på landsholdets trøjekaos

- For regeringen har det været vigtigt at undgå et uhensigtsmæssigt samspil mellem spilreklamer og udbydere af kviklån, der kan fange særligt unge og udsatte i en ond gældscirkel, sagde Kollerup til Ekstra Bladet.

- Derfor lavede vi aftalen om kviklån med et bredt flertal af Folketingets partier. Jeg har nu noteret mig Forbrugerombudsmandens konklusion, som jeg kan forstå, at der er forskellige holdninger til. I regeringen er vi åbne over for at finde en løsning på sportstrøjer, men det kræver selvfølgelig opbakning i aftalekredsen.

Den aftalekreds består af Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Alternativet og Nye Borgerlige.

Læs også:DBU undrer sig over beslutning: Vil lægge pres på politikerne

Læs også:Forbrugerombudsmand afviser DBU-godkendelse i sponsorsag

Læs også:Landsholdets sponsorer er kommet i klemme af ny lov