Danmark fik dukkert i EM-debut trods overtal

Det danske u19-landshold havde alle forudsætninger for at tage alle tre point i første gruppespilskamp ved U19-EM mod Spanien, men måtte alligevel se sig besejret efter et sent mål.

Danmark var ikke spået de helt store chancer forud for aftenens EM-åbner mod Spanien.

Det startede da også som man kunne frygte for det danske u19-landshold, da cheftræner Morten Eskesens mandskab allerede efter 26 minutter kom bagud med 1-0 mod Spanien på et mål fra Real Madrid-talentet Chema Andres.

Kort inden pausen fik Danmark ganske fortjent bragt balance i regnskabet, da angriberen Mikel Gogorza fik netmaskerne til at blafre efter et glimrende oplæg fra hans FC Midtjylland-holdkammerat Valdemar Byskov.

Med et kvarter tilbage af kampen fik Spanien-midtbanespilleren Rayane Belaide fra Atletico Madrid tildelt sit andet gult kort og sendt tidligt i bad. Det skulle Danmark forsøge at udnytte til potentielt at stjæle alle tre point i første kamp i EM-gruppen, hvor også Frankrig og Tyrkiet er at finde.

Sådan gik det dog ikke. Tværtimod. Blot ganske få øjeblikke efter Spaniens udvisning, var det Bayer Leverkusen-angriberen Iker Bravo, der kunne bringe de spanske talenter foran

Nu havde Danmark kun lidt over ti minutter til at fremtvinge en udligning, men selvom der blev sat et fint pres ind mod modstanderens mål, var det alligevel Spanien, der trak det længste strå og kunne fejre alle tre point, selvom danskerne i store perioder af kampen spillede lige op med forhåndsfavoritterne.

Resultatet efterlader Danmark på en sidsteplads i gruppen, inden gruppens to sidste hold i gruppen fra Frankrig og Tyrkiet møder hinanden klokken 20.

Næste opgave bliver ikke meget nemmere for det danske landshold, der skal krydse klinger med Frankrig på fredag klokken 16:30.

Kampen mod Spanien var Danmarks første kamp ved en EM U19-slutrunde, men på trods af en god indsats, måtte de altså gå tomhændet fra EM-debuten.