Braithwaite er tilbage i Spaniens fineste selskab

Med sejr over Oviedo er Espanyol og Martin Braithwaite klar til La Liga efter én sæson i den næstbedste række.

Martin Braithwaite og Espanyol er tilbage i den bedste spanske fodboldrække efter et enkelt års fravær.

Det står klart efter søndagens sejr på 2-0 hjemme over Oviedo, der havde vundet den første kamp med 1-0.

Samlet vandt Espanyol dermed med 2-1 i de afgørende playoffkampe om en plads i La Liga.

Det var for en sjælden gangs skyld ikke Braithwaite, der stjal overskrifterne, men derimod angrebsmakkeren Javi Puado, der scorede begge mål i søndagens sejr.

Puado slog til to gange kort før pausefløjtet. 1-0-målet blev sat ind efter 44 minutter, mens spanieren to minutter inde i første halvlegs tillægstid blev dobbelt målscorer.

Braithwaite spillede hele kampen, men kom ikke på tavlen søndag. I løbet af sæsonen har den danske angriber dog scoret et hav af mål.

Det gjorde Braithwaite til ligatopscorer med hele 22 træffere i de 42 runder af ligaen.

I slutfasen skulle Oviedo satse, og det gav Espanyol det ene kontraangreb efter det andet til at lukke kampen endegyldigt.

Men der blev ikke truffet de rette beslutninger, og chancerne løb ud i sandet til stor ærgrelse for Braithwaite.

Oviedo var tæt på at reducere til 1-2 i tillægstiden, men udeholdet formåede ikke at score i opgøret.

Espanyol kunne dermed fejre oprykningen sammen med alle de fans, der sørgede for en euforisk baneinvasion efter slutfløjtet.