Video : Tipsbladet
Generelle

Dansker får stort job: Klub har kun syv spillere

Kenneth Heiner-Møller skal fra det nye år være teknisk direktør i den nye klub San Diego FC. Dermed vinker Heiner-Møller farvel til DBU, men han glæder sig til den store udfordring i USA.

Fra Brøndby til San Diego. 

Snart skal Kenneth Heiner-Møller pakke den store kuffert. 

Han har nemlig fået sig et nyt job, et stort ét af slagsen.

Ved årsskiftet skal den 53-årige dansker nemlig være teknisk direktør i den nye klub San Diego FC, der indtræder i MLS. 

Dermed vinker Heiner-Møller farvel til jobbet som talent- og udviklingschef i DBU. 

- Det er en spændende opgave at komme til en klub, der er fuldstændig ny. Alt er nyt. Træningsanlægget er ikke færdigbygget endnu, truppen er på syv spillere, og der er ikke noget akademi.

- Det er i et land, som skal have VM om halvandet år. Jeg kan være med til at påvirke en ny klub, og der kommer mere opmærksomhed på fodbolden om halvandet år. Det var bare en kombination, der var voldsomt spændende at sige ja til, fortæller Kenneth Heiner-Møller i et interview med Tipsbladet. og tilføjer, at den første dialog med San Diego FC startede for et par måneder siden. 

Det var typisk Peter Møller, synes jeg. Han sagde: 'Hold kæft, det er fedt, stort tillykke, øv', i den rækkefølge.

Kenneth Heiner-Møller
Kommende teknisk direktør i San Diego FC

Som Heiner-Møller nævner, er San Diego i sin spæde fase. Klubben skal på jagt efter spillere, så man kan gøre sig konkurrencedygtig med MLS-holdene. Klubben har dog sikret sig danske Jeppe Tverskov og Marcus Ingvartsen fra årsskiftet. 

- Det er et stort arbejde, der skal til for at finde de spillere, som vi skal have. I december er der draft. På sigt vil vi gerne lave et godt akademi, som kan supplere MLS-klubben med unge spillere, fortæller den nye teknisk direktør. 

Tiden må vise, om klubben kigger ind i at få flere danske spillere til klubben. FC Nordsjælland er blandt andet søsterklub med San Diego FC.

- Jeg har lige skrevet under, så jeg er ikke blevet involveret specielt meget, hvilket jeg godt kan forstå, hvis jeg nu valgte ikke at skrive under. Det skal vi rode med nu og frem til december.

- Det er en kæmpe fordel, at hvis man udveksler spillere fra de forskellige akademier, så er der ikke så stor integration i forhold til, hvordan man tilgår spillet. Der skal være en klar idé med spillet i forhold til Right to Dream, så det vil kunne give mening, men jeg ved ikke, om vi kigger ind i det endnu.

Selv om det bliver hårdt arbejde i den høje varme i San Diego, så kan han ikke vente med at komme i gang. Da Tipsbladet fanger Heiner-Møller til en snak, er han faktisk i San Diego for at se nærmere på forholdene.

- Det fede er, at der er nogle ret dygtige spillere, der bliver koblet på projektet på MLS-niveau. Der er en klar defineret spillestil, som bliver vores holdepunkt. Det kommer til at være mit job. Det hele skal stemme overens. Det største holdepunkt bliver måden, som vi tilgår spillet på, så det kommer til at være sindssygt spændende.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Alamy

'Hold kæft, det er fedt, stort tillykke, øv'
At skulle forlade DBU har dog ikke været nemt for Heiner-Møller.

- Det var svært at tage beslutningen. Uanset om der er dårligt vejr eller ej, så bliver der skudt på DBU. Den afdeling, som jeg arbejdede i, var med ro på bagsmækken. Det var med et fast syn på, hvad man gerne vil.

- Det har Peter Møller gjort med sikker hånd. At være i organisation, hvor der er en masse kritik udefra, men internt har været ekstremt velfungerende, har været svært at skulle sige farvel til det.

Hvordan var fodbolddirektør Peter Møllers reaktion på dit nyt job?

-  Det var typisk Peter Møller, synes jeg. Han sagde: 'Hold kæft, det er fedt, stort tillykke, øv', i den rækkefølge. Så han glædede sig på mine vegne, og han var ærgerlig på DBU's vegne. Vi har et fint arbejdsmæssigt forhold. Han kunne sagtens se, at det var det rigtige for mig.

Planen er, at familien flytter med Heiner-Møller til den amerikanske vestkyst på et tidspunkt. Kenneth Heiner-Møllers kone Anja Heiner-Møller er U19-kvindelandstræner, men det ser ikke ud til, at Peter Møller også mister landstræneren.

- Det kommer vi til at gøre i etaper. Det er altid nemmest at tage børnene med i en sommerferie, så man går fra det ene til andet skoleår. Jeg har heldigvis store børn på 15 og 17 år, så de har været okay informeret på vejen. Vi har tidligere været afsted, så de har også været med på, at vi var klar på endnu et eventyr.

Så du kan ikke lokke din kone med til San Diego og et job i klubben?

- Hun har heldigvis en rigtig god karriere, og hun er virkelig dygtig og fantastisk talentfuld, og hun tager de skridt, som hun skal tage. Det havde været anderledes, hvis vores børn var ét og tre år. Det er lidt mere fleksibelt, siger Kenneth Heiner-Møller med et smil på læben til Tipsbladet.

Heiner-Møller har blandt andet en fortid som landstræner for Canadas kvindehold.