Ny bog: Dansk legende sagde nej til støttekamp
Foto: Alamy
Generelle

Ny bog: Dansk legende sagde nej til støttekamp

Den danske legende Henning Jensen sagde nej, da der var et forslag om at lave en støttekamp for Henning Jensen. Det fremgår af Niels Idskovs bog 'Henning Jensen - Helt i Hvidt', der udkom onsdag.

Han var den første dansker i Real Madrid, der er oprettet en statue af ham i Nørresundby, og han er en af de bedste danske fodboldspillere nogensinde.

Det er sikkert at sige, at Henning Jensen havde stor succes som fodboldspiller, men uden for banen havde "Fodboldenglen" det lidt sværere, når det kommer til sine investeringer.

I en ny bog om den dygtige danske fodboldspiller, som er skrevet af tidligere Tipsbladet-journalist Niels Idskov, er der nye oplysninger om det Hummel-projekt, som Henning Jensen mistede sine penge på.

Bogen 'Henning Jensen - Helt i Hvidt' fortæller, at flere af Henning Jensens tidligere holdkammerater forsøgte at sætte en støttekamp op for at hjælpe danskeren med de økonomiske udfordringer, han var ramt af.

Henning Jensen, der også repræsenterede Borussia Mönchengladbach, havde investeret et næsten tocifret millionbeløb i Hummel, men virksomheden, som navne som Frank Arnesen og Allan Simonsen også havde kastet penge efter, kollapsede i 1992, og så måtte ejerne sælge fra.

Det kostede Henning Jensen, der havde 16 procent af aktierne, hele formuen, men han villle altså ikke tage mod almisser.

I bogen står der:

- På et tidspunkt efter nedturen med Hummel opstod tanken om at give familien Jensen en stærk økonomisk håndsrækning. Ove Flindt Bjerg var en af de investorer, der i mindre grad tabte penge på Hummel. Han fortæller, at det var Rof Rüssmann, der sammen med Rainer Bonhof, begge Borussia Mönchengladbach, foreslog at arrangere en velgørenhedskamp til fordel for Henning Jensen.

- "Det er efter en indendørskamp i Herning for tidligere topspillere, danske og udenlandske, som jeg også deltog i, at ideen kommer på bordet. Men den lever ikke længe, for Hennings kone, Ulla, afslår tilbuddet. En velgørenhedskamp med nogle af de gamle medspillere fra især Gladbach og Real Madrid kunne nok have fyldt godt op på Aalborg Stadion. Det er ikke den slags kampe, som man bliver rig af, men det kunne nok have givet Henning nogle gode lommepenge," som Jensens tidligere landsholdskammerat og senere Gladbach-scout (Ove Flindt Bjerg, red.) udtrykker det.

- Flindt Bjerg har ikke noget bud på, hvorfor Ulla Jensen sagde nej til velgørenhedskampen. Måske var opmærksomheden omkring nedturen uønsket. Måske var det udtryk for en såret stolthed over det store tab.

- En forklaring kan også ligge i det, som Henning Jensen udtalte til Sørine Gotfredsen i 1994: "Det sværeste er, når andre mennesker bliver ved med at trampe rundt i, hvor galt det er gået. Så får man ondt af sig selv".

Henning Jensen, der spillede 21 landskampe for Danmark, døde i 2017 i en alder af 68 år.

Foruden Gladbach og Real Madrid spillede Henning Jensen i Ajax, AGF og Nørresundby, hvor karrieren startede og sluttede.

I bogen tegner Niels Idskov et portræt af en af dansk fodbolds højt elskede spillere. Bogen er udgivet fra forlaget Turbine og udkom altså onsdag.