Jores Okore har brugt de seneste tre år i kinesisk fodbold hos Changtun Yatai, men nu lakker eventyret mod enden.
Kontrakten med den kinesiske klub udløber ved årsskiftet, og ikke meget tyder lige nu på, at Jores Okore og Changtun Yatai har et fremtidigt samarbejde i kikkerten.
Det fortæller den 31-årige midtstopper i et interview med Tipsbladet.
- Der er en mulighed for, at jeg kommer tilbage, men jeg tror ikke, der er særlig stor sandsynlighed for det, siger Jores Okore, der ikke har modtaget et kontraktudspil fra Changtun Yatai, og tilføjer:
- Jeg vil gerne prøve noget nyt, og samtidig har de heller ikke helt truffet en beslutning omkring, om de vil have mig eller en anden stopper. Så der er lidt gensidig enighed om det.
Da Tipsbladet fanger den tidligere Superliga-stjerne over telefonen er han hjemme for at holde juleferie, men det er ikke planen at blive i Danmark henover en ny kontraktperiode.
- For mig handler det om at få flere eventyrer, så jeg vil gerne blive i udlandet. Jeg har ikke nogen bestemt destination i hovedet, men jeg vil gerne bare prøve noget nyt og få nogle flere oplevelser, siger Jores Okore, der bliver i Danmark, indtil han er tættere på en afklaring af sin fodboldfremtid.
- Jeg rejser ikke tilbage til Kina lige foreløbigt. Jeg skal lige finde ud af, hvilke tilbud der lander, og så tager jeg en beslutning derfra. Ellers holder jeg mig i gang med løb og styrketræning, og så må vi se, om der skal noget andet til, når juleferien er slut, siger Jores Okore, der endnu ikke har rakt ud til nogle af sine tidligere klubber for at få lov til at træne med der.
Artiklen fortsætter efterbilledet...
Jores Okore noterede sig for 78 kampe i Changtun Yatai-trøjen (Foto: Imago).
"En blandet pose bolsjer i Kina"
Jores Okore har taget den klassiske fodboldvej med en uddannelse i FC Nordsjælland, hvor han slog sit navn fast under Kasper Hjulmand, og sikrede sig et udlandsskifte, da Aston Villa købte ham for omkring 35 millioner kroner i 2013.
Opholdet i England sluttede dog med knæproblemer, hvorefter han vendte retur til dansk fodbold og FC København. Siden fulgte et ophold i AaB, inden skiftet til Changtun Yatai i 2021.
Nu er der så gået tre år i et meget anderledes land - og det har været på godt og ondt, fortæller Jores Okore til Tipsbladet.
- Fodboldmæssigt har det været godt. Jeg har været fast mand hver sæson og spillet størstedelen af kampene, så på det punkt har alting kørt, som det skulle.
- Men det har også været en blandet pose bolsjer. Det har været fedt at komme til et helt andet land og prøve noget nyt. Men det har omvendt også været meget besværligt, da jeg kom derned midt under coronapandemien. Efterfølgende har landet været hårdt ramt af coronanedlukninger, som har gjort, at det ikke har været den fedeste oplevelse.
Selvom corona har begrænset oplevelsen, vil Jores Okore ikke være den foruden. Han har lært en masse om en helt ny kultur, der ikke minder om noget andet, centerforsvareren har oplevet før.
- Det er meget anderledes, siger Jores Okore med et grin, inden han fortsætter.
- Deres mentalitet, disciplin og ærgerrighed er en anden. Også rent spillemæssigt er det meget anderledes, end hvad man er vant til fra Europa. I Kina er det meget bundet op omkring individualister. Der er ikke lige så meget holdspil og taktisk disciplin, som der er i Europa. Det er anderledes men også sjovt, fordi man møder forskellige spillertyper og nye kompetencer.
Artiklen fortsætter efter billedet...
Jores Okore har i alle sine tre sæsoner i Changtun Yatai været fast mand, og han står derfor et godt sted både fysisk og mentalt. Men det bliver altså næppe en dansk klub, der får glæde af den bomstærke stopper.
- Det er ikke den vej [mod Danmark, red.], som jeg kigger lige nu, slår Jores Okore fast og uddyber:
- Der har været lidt løs snak, men der har ikke rigtig været noget, hvor vi har sagt, at vi gerne vil undersøge det nærmere. Jeg har primært fokus på udlandet, så jeg har ikke snakket med så mange i Danmark om at vende tilbage.
For nu nyder Jores Okore juleferien i Danmark, hvor han også holder nytår - efter den danske kalender, slår han fast med et stort grin - og så håber han på at få afklaring på fremtiden i løbet af januar.