NordicBet Liga-klubben AaB modtager to millioner euro, svarende til cirka 15 millioner kroner for at slippe offensivspilleren, som er blevet udstyret med en treårig kontrakt i sin nye klub.
Vi har set, at klubberne i Saudi-Arabiens bedste række er glade for at hive den helt store pengepung frem, og især de fire stor klubber, Al-Hilal, Al-Ahli, Al-Nassr og Al-Ittihad, som blev overtaget af den statsejede investeringsfond PIF, har brugt enorme pengesummer de seneste år.
Men hvordan i alverden kan en klub i den fjerdebedste række hente en profil i dansk fodbold?
Det har Tipsbladet forsøgt at få svar på ved at tale med chefredaktør for det store sportsmedie SportKSA, Mohamed Al Rajhi.
- Al-Ula FC har altid været en ukendt klub, men det er ved at ændre sig nu. Det er den kongelige kommission i byen, som overtog klubben i juni, og der er blevet lovet massive investeringer.
- Men byen Al Ula er til gengæld meget populær og et kendt turistområde. Man har længe udviklet området og investeret stort på mange områder, og nu er fokus især rettet på sport i området, herunder fodbold.
I 2016 præsenterede landet et enormt omfattende reformprogram kaldet Saudi Vision 2030, som har mange formål, herunder at styrke turismen i landet. Og det var først i 2019, at Saudi-Arabien begyndte at udstede visum til turister.
Al-Ula ligger i guvernementet Ula, som hører under regionen Medina, som millioner af muslimer i øvrigt besøger årligt, da det er et helligt sted, hvor profeten Muhammed blandt andet er begravet.
Jagter hurtigt succes
Den saudiarabiske divisionsklub er lige kommet hjem til golfstaten efter at have været på træningslejr i Slovenien.
På Al-Ula FC’s hjemmeside fremgår det, at et kvindehold blev oprettet i juli og udenlandske spillere fra blandt andet Kroatien og Bosnien er kommet til, og basketballholdet er også blevet forstærket gevaldigt.
Ifølge Al Rajhi er det planen, at klubben hurtigt skal bevæge sig op i rækkerne.
- Når man får kongelig støtte, er det ikke meningen, at man skal forblive i den fjerdebedste række. Så målet er at komme helt op i den bedste række, gerne hurtigt.
Før træningslejren i Slovenien gav klubben ti spillere fuldtidskontrakter, og de har hentet et par spillere, som tidligere har begået sig på det højeste niveau i landet.
Men det er ikke en løn, som hans holdkammerater også kan prale med, fortæller Al Rajhi.
- Sådan en løn får ingen i klubben udover Sousa, men inden længe kommer der flere udenlandske spillere, som muligvis kommer tjene mere. Det er en god løn for en spiller i den fjerdebedste række.
- De lokale spillere tjener naturligvis langt mindre. De er jo heller ikke på samme niveau.
Den fjerdebedste række i Saudi-Arabien består af 40 klubber, fordelt på fire grupper. Al-Ula FC sparker sæsonen i gang den 4. november.