Den 6. november sidste år passede Jakob Kehlet fløjten, da storklubberne Panathinaikos og Olympiakos bragede sammen i Grækenland.
Her kom danskeren i fokus, da han tildelte hjemmeholdet et straffespark dybt inde i overtiden efter konsultation med VAR-rummet. Straffesparket blev sikkert eksekveret, og så endte dramaet 1-1.
Efter de 90 minutter var der stor opstandelse over Jakob Kehlets indsats, og torsdag skriver det græske medie SDNA, at Jakob Kehlet skulle have klaget til UEFA over trusler efter kampen. Det er en påstand, der kan læses over alt i græske medier.
At han modtog trusler er korrekt, men til Tipsbladet afviser han at skulle have involveret fodboldforbundet.
Den 42-årige topdommer fortæller:
- Ja, det er rigtig nok, at jeg modtog en masse grimme beskeder efter kampen. Men det er en del af det at være topdommer. Det har jeg også prøvet efter kampe i Superligaen. Der findes mange internettrolde, siger Jakob Kehlet.
Er der tale om beskeder, hvor du er blevet truet på livet?
- Ja, du kan vel godt sige, at der har været trusler på livet. Det er lidt svært at vurdere, hvad der er hvad, men det påvirker mig overhovedet ikke.
Jakob Kehlet måtte under alle omstændigheder finde sig i lidt af hvert efter opgøret mellem Panathinaikos og Olympiakos.
Eksempelvis tordnede Olympiakos' ejer - Vangelis Marinakis - mod manden med fløjten.
- Det her en en massakre uden fortilfælde. Det er en af de største massakrer i historien. Og fra første minut. Med en købt dommer, af et købt forbund, hvor den organiserede kriminalitet opererer. Jeg har sagt det før, men det er virkelig trist, og det er derfor, at vi går fra dårligt til værre i græsk fodbold, lød det fra ejeren.
Ovenstående kommentar vælger Jakob Kehlet at lukke i omkring.
- Det har jeg som sådan ingen kommentarer til.
Ville du have et problem med at dømme en kamp i Grækenland igen?
- Overhovedet ikke, lyder det afsluttende fra Jakob Kehlet.
Kæmpe problem i Grækenland
I Grækenland er det en stor udfordring, at dommerne bliver chikaneret voldsomt af både klubber og fans. Det er en af grundene til, at der ofte bliver sendt bud efter udenlandske dommere til de store klubkampe.
Jakob Kehlet har altså ikke nogen problemer med at dømme i Grækenland fremadrettet, men det er der flere af hans udenlandske kollegaer, der har. Det gælder blandt andre ungareren István Vad, der netop har afvist at være dommer i et opgør mellem AEK Athen og Panathinaikos den 29. april.
- Der har i mange år været et klima i græsk fodbold, hvor man mistænker dommere for korruption. Her i landet er dommerne lige så berømte som spillerne. Forbundet har forsøgt at tage hånd om problemet ved at indføre VAR og lade udenlandske dommer stå i spidsen for de store kampe, men problemet er, at det sjældent er dommere fra UEFA's øverste lag, der får opgaverne.
- Når vi nærmer os afslutningen på sæsonen, og det hele spidser til, bliver dommerne endnu mere udsatte. Jakob Kehlet har også været voldsomt i vælten, fordi han dømte et sent straffespark til Panathinaikos mod Olympiakos. Det ligger på mange måder i blodet på græske klubber at gå efter dommerne, siger John Georgopoulos, der er journalist på SDNA, til Tipsbladet.
Panathinaikos topper den græske liga med to point ned til AEK Athen.