EM

Østrig dukker Holland og stryger til tops

Østrig slutter over Frankrig og Holland i EM's gruppe D efter en flot 3-2-sejr over hollænderne.

Østrig har vundet EM's stærke gruppe D foran Frankrig og Holland, der også begge er videre til knockoutfasen.

Det er en kendsgerning, efter at Ralf Rangnicks tropper tirsdag slog Holland 3-2 i Berlin efter en stærk præstation og underholdende affære, mens Frankrig skuffede med 1-1 mod Polen.

Som vinder af gruppen skal Østrig i sin ottendedelsfinale op mod toeren fra gruppe F, og det bliver enten Tyrkiet, Tjekkiet eller Georgien.

Frankrig møder nummer to fra den ultratætte gruppe E, mens Holland som treer skal op mod en endnu ukendt gruppevinder.
Østrig fik en sublim start på kampen, og efter seks minutter blev det 1-0, da kantspilleren Donyell Malen kastede sig ned og stødte bolden i eget net fra omkring ti meters afstand i et forsøg på at cleare et indlæg fra venstreback Alexander Prass.

Malen fik senere en gigantisk chance for at gøre skaden god, men sparkede snert forbi Brøndby-keeper Patrick Pentz' bur.

Også midtbanespilleren Tijjani Reijnders afsluttede svagt i en skidt hollandsk halvleg, hvor Østrig uden at vade i chancer dominerede.

Marko Arnautovic burde dog have øget til 2-0 efter en fejl af keeper Bart Verbruggen, men teknikken svigtede den rutinerede angriber.

Holland kom langt bedre ud til anden halvleg, og Liverpools Cody Gakpo udlignede hurtigt til 1-1 efter en omstilling og assist af indskiftede Xavi Simons, men glæden varede kort.

Godt ti minutter senere headede Romano Schmid således Østrig på 2-1 efter glimrende forarbejde af Florian Grillitsch, og lidt senere gentog historien sig.

Holland fik efter længere VAR-gennemsyn godkendt en scoring af Memphis Depay, men igen havde Østrig et hurtigt modsvar.

Denne gang var det Bayern Münchens Marcel Sabitzer, som fandt vej forbi Verbruggen efter Holland-kaptajn Virgil van Dijk forsømte at holde sin forsvarslinje og trække offside.

Holland pressede på i slutfasen, men Patrick Pentz tog, hvad der kom.