Conference League

Karakterer: Modgangen væltede ned over FCN

Tipsbladet zoomer ind på FC Nordsjælland i torsdagens opgør mod FCSB i Conference League-kvalifikationen.

Silkeborg IF vandt to gange 5-0 over FCSB i sidste sæson, så FC Nordsjælland skulle sådan set bare forsøge at kopiere den succesopskrift, da de torsdag aften var på besøg i Bukarest i Conference League-kvalifikationen.

Det lykkedes ikke.

FCSB var i en noget bedre forfatning end sidste år, og FC Nordsjælland mødte megen modgang undervejs i opgøret. Marcus Ingvartsen, Mario Dorgeles og Jonas Jensen-Abbew måtte udgå med skader, mens Adamo Nagalo blev udvist efter en times spil.

Derfor var 0-0 et fornuftigt resultat set med danske briller.

Her er FC Nordsjælland-spillernes karakterer:

Andreas Hansen - 3
Hjemmeholdet havde ikke meget at skyde med rent offensivt, og det var ikke de store prøvelser, Andreas Hansen blev sat på. Diskede op med en sikker redning efter 82 minutter, da der var brug for ham.

Oliver Villadsen - 3
Villadsen havde en farlig afslutning efter godt en times spil, men ellers så man ikke det store til FC Nordsjællands dygtige højre back, der som altid løb solen sort. Holder generelt et meget højt niveau i kampene.

Adamo Nagalo - 1
Blev udvist for to gule kort efter en lille times spil, og dermed måtte FC Nordsjælland spille længe med en mand i undertal. En kæmpe brøler af Nagalo, der med det samme vidste, den var gal, da han sparkede en FCSB-spiller ned efter 58 minutter. Sådan må man ikke sælge sine holdkammerater, og det var ivorianerens fjerde udvisning i hans relativt korte karriere. FCN skal have lært ham noget disciplin.

Jonas Jensen-Abbew - 3
Kian Hansen var ikke blevet klar, og så måtte Jonas Jensen-Abbew igen træde til. Der er en grund til, at 21-årige Jensen-Abbew lige nu er foran Erik Marxen, og det beviste midtstopperen også i denne kamp, hvor han leverede solidt, indtil han måtte udgå med en skade 10 minutter før tid.

Martin Frese - 3
Venstrebacken scorede et flot hovedstødsmål mod Brøndby i søndags, og han var tæt på at gentage succesen i første halvleg, men hjemmeholdets målmand diskede op med en stor redning på FCN's største chance i kampen. Martin Frese viste sig godt frem i den rumænske hovedstad, hvor han blev sendt til tælling kort inde i anden halvleg, da han blev ramt af en bold i hovedet.

Mohammed Diomande 3
FC Nordsjællands nummer 10 tog kampen op på midtbanen og var stærk i duellerne. Offensive indslag var der ikke mange af i den første time, og i de sidste 30 minutter var der slet ingen, men han ragede boldene fint til sig.

Jeppe Tverskov - 4
Ligner et perfekt indkøb for FC Nordsjælland. Tverskov løber rundt og lukker rummene for modstanderen, og når han er på bolden, skiller han sig godt af med den og spiller klogt. Det har været billedet på den tidligere OB-kaptajn i starten af sæsonen og var det også denne torsdag i Bukarest.

Mario Dorgeles - 3 bolde
En lille overraskelse i FC Nordsjællands startopstilling. Mario Dorgeles var blevet foretrukket frem for Daniel Svensson på midtbanen, og den 19-årige ivorianer gjorde det fint uden at være prangende. Måtte udgå med en skade kort inde i anden halvleg.

Ernest Nuamah - 2
Heller ikke for Ernest Nuamah vokser træerne ind i himlen. FC Nordsjællands superstjerne spillede en ringe kamp, hvor nærmest intet lykkedes for ham. Hans driblinger sad ikke i skabet, afslutningerne var uden snert, og et par gange løb han decideret i vejen. Ghaneserens arbejdsbetingelser blev svære, da FCN fik en mand udvist, men ironisk nok var det efter det røde kort, han præsterede bedst. Det var dog en skuffende dag på kontoret for FCN's guldkalv. Udskiftet efter 81 minutter.

Marcus Ingvartsen - 3
Den dygtige angriber blev ikke sat i scene og kom ikke rigtigt frem til chancer. Ingvartsen var en gevinst i presspillet, men måtte udgå med en skade efter 55 minutter, og det er naturligvis bekymrende for FC Nordsjælland.

Ibrahim Osman - 2
Var han med? Ernest Nuamah var skidt spillende, men tog i det mindste noget initiativ. Ibrahim Osman i den modsatte side var bare usynlig, og man opdagede dårligt nok da han forlod banen efter 56 meget lidt iøjefaldende minutter.

INDSKIFTERE:

Daniel Svensson - 3
Afløste Dorgeles få minutter inde i anden halvleg og var med til at fighte 0-0 hjem i en hård anden halvleg for FC Nordsjælland.

Benjamin Nygren - 3
Kom ind i stedet for en skadet Marcus Ingvartsen og overtog pladsen som den centrale angriber. Kort efter blev Nagalo udvist, og så fik Nygren en mere tilbagetrukket rolle, end det var hensigten, han skulle have haft. På den baggrund gjorde svenskeren det fint, og han var meget tæt på at blive matchvinder til sidst med et frispark, der ramte overliggeren.

Oliver Antman - 3
Også for den finske offensivspiller ændrede arbejdsbetingelserne sig kort efter indskiftningen. Antman kom til at løbe mange meter i holdets tjeneste, og det gjorde han uden at slå ud med armene en eneste gang.

Erik Marxen - UB
Indskiftet efter 81 minutter.

Lasso Coulibaly - UB
Indskiftet efter 81 minutter

TRÆNER:

Johannes Hoff Thorup - 4
FC Nordsjælland er ikke et hold, der pakker sig og afviger fra den sædvanlige tilgang til kampene, bare fordi man spiller på udebane i Europa, og uafgjort er til at leve med. FC Nordsjælland på udebane mod FCSB er som at se FC Nordsjælland på hjemmebane mod AC Horsens, og man må have respekt for, at Johannes Hoff Thorup tror så meget på konceptet, at han også vil se sit mandskab være spildominerende i en vanskelig europæisk udekamp.

Det hele ændrede sig naturligvis, da Farum-klubben blev reduceret til 10 mand efter en time. Johannes Hoff Thorup skiftede omgående formation til 4-4-1 og i sådan en situation skal en dygtig træner naturligvis kunne omstille sig. Det kunne Hoff Thorup, der har nok at tænke over i flyveren hjem med tre skadede spillere og en Nagalo i karantæne i næste kamp.