Kasper Schmeichel skudt fuldstændig i sænk

Kasper Schmeichel blev passeret syv gange, da Borussia Dortmund ydmygede Celtic i Champions League.

Fodboldlandsholdets målmand Kasper Schmeichel er fremover nok helst fri for at blive mindet om 1. oktober 2024.

Tirsdag aften blev Schmeichel skudt i sænk, da hans skotske klub, Celtic, på udebane mod Borussia Dortmund tabte med hele 1-7.

Særligt første halvleg var grum for Schmeichel og holdkammeraterne. Her scorede tyskerne fem gange inden for 35 minutter.

Schmeichel hjalp selv Dortmund i gang ved at begå straffespark efter fem minutter.

Den 37-årige keeper kom alt for voldsomt ud i sit forsøg på at stoppe Jamie Gittens, og dommeren gav tilmed gult kort for forseelsen. Emre Can udnyttede sikkert fra 11 meter.

Celtic reagerede perfekt på målet ved at udligne ved japaneren Daizen Maeda blot et par minutter senere, men det var ikke et varsel om bedre skotske tider. Tværtimod.

I stedet satte den 22-årige tyske offensivspiller Karim Adeyemi gang i et stort soloshow.

Efter ti minutter fik han hjælp af en afretning til at score til 2-1, og efter en lille halv time var det en ren perle til 3-1.

Fra en spids vinkel lidt uden for feltet tog han chancen med et dommedagshug, der forbløffede den sprællende Schmeichel på stregen. Danskeren burde nok have afværget.

Med et par minutter tilbage fuldendte Adeyemi sit hattrick med endnu et resolut skud til 5-1, efter at Serhou Guirassy på et straffespark havde scoret til 4-1.

I anden halvleg fik Celtic lukket lidt bedre af, men det lykkedes alligevel for Dortmund at runde syv scoringer efter mål af Guirassy og Felix Nmecha.

Det var i den grad favoritternes aften i tirsdagens Champions League-kampe.

Manchester City vandt ude med 4-0 over Slovan Bratislava, mens FC Barcelona hjemme tværede schweiziske Young Boys ud med 5-0.

Inter slog Røde Stjerne med 4-0, mens Bayer Leverkusen hjemme vandt med 1-0 over Milan.