FC København ligger i en ønskeposition før sidste spilledag i Champions League.
Københavnerne har noget, der ligner 50-60 procents chance for at gå videre i turneringen, hvilket man gør med en sejr over Galatasaray, alternativt en uafgjort, hvor Manchester United så ikke vinder over Bayern München.
Med en relativt hård lodtrækning som seedet i niveau tre kunne det dårligt have set bedre ud, og finansielt har gruppespillet også været forrygende for københavnerne.
FC København har i dette efterår været begunstiget af, at der ikke var andre nordiske hold med i gruppespillet, og med fornuftige resultater og stor interesse for kampene på hjemmebane giver det et særdeles attraktivt regnestykke, hvis man sad som ansat i klubbens regnskabsafdeling.
Alene for at nå gruppespillet var FC København sikret 267 millioner kroner, da andelen af indtægter fra den såkaldte markedspulje med høj sandsynlighed bliver relativt store, fordi UEFA udregner Norden som ét stort marked.
Det endelige tal for markedspuljen kan ende med at være større end de estimerede 75 millioner kroner, og kan også ende med at være en smule lavere. Går FC København videre i Champions League, vil beløbet fra markedspuljen med garanti ende et stykke over 75 millioner kroner.
De fem point smider 35 millioner kroner oven i, og så kommer selve kampindtægterne samt indtægter fra sponsorater og merchandise.
Med én hjemmekamp tilbage er det regnestykke i sagens natur ikke lukket endnu, men ifølge Tipsbladets kilder vil det typisk ligge i niveauet 50-70 millioner kroner.
Det vil sige, at FC København kommer på indtægter i lejet 350-375 millioner kroner fra Champions League i tilfælde af et nederlag til Galatasaray i kampen 12. december, mens der vil ryge yderligere millioner i kurven, hvis man får point mod de tyrkiske mestre, for slet ikke at tale om et avancement til ottendedelsfinalerne i turneringen.
Flere penge fra næste år
I øjeblikket forhandler UEFA og deres partnere på livet løs om at få de sidste medieaftaler på plads fra næste sommer, hvor Champions League og Europa League laves radikalt om sammen med den mindre Conference League.
De forhandlinger, herunder i Danmark, kan du læse mere om her.
Tipsbladet har set nye dokumenter fra europæisk fodbolds inderkreds, hvor de seneste estimater går på, at indtægterne i den nye turneringsstruktur stiger med omkring 22 procent sammenlignet med Europa-turneringerne her fra 2021 til 2024.
Læs mere om de nye Europa-formater her.
Superliga-klubberne krydser i disse dage fingre for gode afsluttende resultater for FC København og FC Nordsjælland, der lige nu har kurs mod at høste tilstrækkeligt med Europa-point til, at Superligaen fra 2025 igen vil have Champions League-kvalifikationspladser til nummer et og to.
Holder FCK og FCN Superligaen oppe i Top 15 på UEFA-ranglisten, hvor man ligger lige nu, vil pokalvinderen igen komme i Europa League-kvalifikationen i næstsidste runde, mens to danske hold vil komme i Conference Leagues kvalifikation.