Da HSV forlængede Bundesliga-livet – for en stund

Det berømte Bbundesliga-ur tæller stadig i Hamborg. Foreløbig til på mandag aften, for det ufattelige er stadig ikke undgået, efter at HSV er havnet i en drabelig playoff om eksistensen i den bedste række. Reportage fra Tipsbladet, da HSV forlængede håbet om at overleve.



HSV spiller mandag aften returopgør mod Karlsruher FC om næste sæsons plads i Bundesligaen. Den første kamp i Hamburg sluttede 1-1, så der er maksimalt pres på HSV, der som den eneste klub aldrig har været uden for landets bedste række, siden Bundesligaen blev indført tilbage i 1963.

Tipsbladet var på plads blandt 57.000 tilskuere, da Hamburger SV kæmpede for at undgå sin første nedrykning fra Bundesligaen på sidste spilledag. Læs hele den levende reportage her.

Bragt i Tipsbladet 29. maj
 
 
Den vigtigste kamp i klubbens historie.
Hamburger Sport-Verein har spillet 1764 Bundesliga-kampe, hvilket er flest af alle, men alligevel ligger man kun nummer tre i alletiders Bundesliga, 23 point efter ærkerivalerne Werder Bremen og yderligere 709 point efter Bayern München. Det vidner om en vaskeægte tysk storklub, men som i øjeblikket mest er det i sin egen selvforståelse. For det var tilbage i slutningen af halvfjerdserne og i firserne, at der med jævne mellemrum blev fyldt trofæer i pokalskabet på Volksparkstadion, som i dag hedder Imtech Arena, men fra den 1. juli igen kommer til at bære det folkelige navn, efter at mæcenen Klaus-Michael Kühne har købt navnet tilbage. 
'
I januar 2008 var HSV dog en permanent del af subtoppen i Bundesligaen. Den mangeårige Mainz-træner Jürgen Klopp var på tale i klubben, og efterfølgende har det vist sig, at bestyrelsen i HSV selv stod med beslutningen og valgte at takke nej til Klopp for i stedet at satse på hollandske Martin Jol, som tidligere var blevet fyret i Tottenham. Jurgen Klopp blev i stedet træner i Borussia Dortmund, for hvem han i weekenden takkede af hos som et af de største trænernavne i verden med stor succes i bagagen. Siden Martin Jol har intet mindre end 13 forskellige trænere stået i spidsen for HSV under en kamp, og man har gennemgået en udvikling, så man nu gennem flere sæsoner har danset særdeles tæt med nedrykningsstregen, mens klubben er blevet dybt forgældet og derfor lever på sine kreditorers nåde.
 
Hvordan kan klubbens officielle hjemmeside så uden forbehold kalde kampen mod Schalke 04 den 23. maj 2015 klokken 15:30 for den vigtigste i klubbens historie? Af alle 1764 bundesligakampe samt de mange pokalopgør og europæiske kampe – vigtigere end Europa Cup-finalen i 1983, hvor HSV-legender som Uli Stein, Manfred Kaltz og Horst Hrubesch (først- og sidstnævnte var i øvrigt på stadion i lørdags) med den østrigske stjernetræner Ernst Happel på sidelinjen slog Juventus med 1-0 på mål af Felix Magath? Dermed kunne HSV kalde sig for Europas og med en vis berettigelse også verdens bedste klubhold.
 
Påstanden holder, fordi Die Rothosen mere end noget som helst andet er et bundesligamannschaft. Det kunne høres igen og igen, når fansene sang ”niemals, niemals, niemals 2. Liga” og ”immer erste Liga”. ”In der Bundesliga seit…,” står der på digitaluret på Imtech Arena. Det tæller, hvor længe HSV har spillet i 1. Bundesliga, hvilket som den eneste klub er lige siden ligaens oprettelse i 1963, og det vil derfor skabe et sår på hele byen, der aldrig vil kunne hele, hvis nedrykningen bliver en realitet.
 
Historiebøgerne gemmer på vilde historier fra den sidste spillerunde. I en ellers kold fodboldtid har man i mange ligaer beholdt lidt af den gamle romantik ved at spille alle kampene i sidste runde samtidig, så afgørelsen på ligaen dels bliver så sportslig som muligt, samtidig med at dramaet for alvor kan få frit spil, når nedrykningsstregen balancerer på en knivsæg mellem de involverede hold. Et af de bedste danske eksempler på, hvor ulideligt spændende det kan blive, var i 2011, da AaB ude mod FC Københavns historisk suveræne mesterhold ikke kunne stille meget op, men var fuldstændig afhængige af andre kampe. Og der blev nok fældet en glædeståre eller to i Nordjylland, da Tim Janssen i de døende minutter sikrede Esbjerg et 2-2 resultat mod Randers, så vestjyderne kunne hive kronjyderne i stedet for nordjyderne med ned i 1. Division. 
 
Eller i 1996 da Manchester City var à point med Coventry og Southampton, men havde en dårligere målscore. City-manager Alan Ball troede, at Southampton tabte til Wimbledon, så hans eget 2-2 resultat var nok. Derfor gav han midtbanespilleren Steve Lomas besked om at ”Hold the ball!” nede ved hjørneflaget. Men udskiftede Niall Quinn stod i spillertunnelen og så Southampton på tv. Den kamp stod altså 0-0, så han måtte løbe halvt omklædt tilbage til sin manager og fortælle, at den lyseblå Manchester-klub var i gang med at spille sig selv ud af rækken, hvilket de også gjorde! Det er selvfølgelig aldrig sjovt at rykke ned, men tænk, hvis det var sket i dag med de beløb, der er på spil for hold, der forsøger at redde eksistensen i Premier League!
 
Sidste år var HSV også i knibe. Tre hold var isoleret i bunden: HSV, Nürnberg og Braunschweig, men inden næstsidste runde og altså den potentielt sidste bundesligakamp på Imtech Arena kunne Mirko Slomkas mandskab med nogenlunde sindsro lade sig tabe klart med 1-4 til de suveræne mestre fra Bayern München. De to andre bundhold var i elendig form og havde et svært slutprogram, så selv et nederlag ville med al sandsynlighed betyde playoff. HSV blev skilt ad i den kamp, og holdets organisatoriske tilstand bar tydeligt præg af at have været under fire træneres øjne i den sæson. Defensiven hang forfærdeligt sammen, og kampen blev aldrig så intens, som man kunne forvente, da den allerede var afgjort i 1. halvleg, og efter pausen udbrød der så et større slagsmål højt oppe på tribunen mellem fans og politi, som tog det meste af opmærksomheden.

12:02
Hamburger Sport-Verein er en klub med mange fans. Det siger næsten sig selv, når man kommer fra Tysklands næststørste by, selvom kult-klubben og lokalrivalerne St. Pauli også nyder ganske pæn anseelse. Men i Danmark er der også mange HSV-fans, og nogle af dem har valgt at organisere sig i den officielle danske fanklub HSV-Vikinger. Traditionen tilsiger, at en gruppe af dem mødes på det meget tyske grise-spisested Schweinske, der har en lyserød svinetryne som logo. De er alle klædt i favoritklubbens tøj, og bestillingerne på currywurst, jägerschnitzel og Bier vom Fass foregår på gelinde tysk. Der er da heller ikke tvivl om udtalen af ”HSV” hos andre end Tipsbladets udsendte. Selvom selskabet er dansk, så bliver der sagt [har-æs-fau] og aldrig [hå-æs-ve]. 
 
Jørgen Buch har i de seneste seks år haft sæsonkort til HSV’s kampe sammen med sønnen Anders på 20. Det koster dem årligt omkring 3500 per næse. De kommer fra den lille by Askov ved Vejen, hvor Jørgen arbejder som lærer. I september flyttede Anders dog til Hamborg for at bruge et sabbatår på at lære tysk og komme tættere på favoritklubben, så Jørgen kører som oftest de 250 kilometer alene, når HSV spiller hjemme.
 
Han så sin første kamp som 18-årig i 1974 på det gamle Volksparkstadion, der typisk for tiden var med løbebane og brede, åbne betontribuner med ståpladser og bølgebrydere. Lige siden har interessen for fodbolden syd for grænsen været større end interessen for de bedste danske fodbold-rækker.
 
”Dengang var stadion måske halvfyldt, og der var nok kun 30.000, men jeg kunne med det samme se, at det her var helt anderledes end at tage til fodbold i Danmark. I omkring ti år var vi nogle stykker, som tog ned og så tre-fire kampe hvert år. Mere kunne ikke lade sig gøre, for det var en heldagstur. Der var jo ikke motorvej hele vejen, og vi havde ikke så mange penge, men i stedet så vi Sportschau [tysk pendant til Tipslørdag, som har kørt på tv-kanalen ARD siden 1961],” siger Jørgen Buch.
 
Det tager ikke mange spørgsmål om HSV at finde ud af, hvor meget Jørgen og resten af det danske selskab går op i deres klub. Der bliver svaret grundigt og velovervejet på alle spørgsmål, og der er ingen tvivl om, at der er blevet tænkt mange tanker om, hvorfor den tyske storklub er havnet i sådan en miserabel situation – sportsligt, økonomisk og ledelsesmæssigt.
 
”Det var en stor fejl at fyre Thorsten Fink [HSV-træner fra 2011-2013]. Han havde trods alt ført os til en syvendeplads oven på en 15. plads. Med ham var der endelig lidt kontinuitet, og det har vi jo ellers ikke haft på ét eneste punkt i alt for lang tid. Det er ikke træneren, der er problemet i HSV,” mener Anders.
 
Hans far Jørgen mindes en svunden fodboldtid i Hamborg, da byens største klub ikke var et fodboldhospice, hvor spillernes løn langt oversteg det, der blev leveret ude på banen.
 
”I dag er HSV blevet et firma. Dengang var det en fodboldklub. Spillerne fik selvfølgelig mere end dem i Danmark, men de kæmpede alligevel for klubben, og det oplever jeg slet ikke på samme måde i dag. Det er der kun tre-fire stykker, som rigtigt gør. Hvis vi rykker ned, så ved man, at mange af spillerne bare finder et nyt sted at spille fodbold,” siger han uden at lade den allerbedst betalte, anfører Rafael van der Vaart, komme i den kategori, selvom han ikke just har været nogen succeshistorie siden comebacket i Hamborg. 
 
”Han har tjent mange flere penge andre steder, så han er her nok med hjertet, men han har haft det svært, for det er jo ikke hans stil at ligge og lave glidende tacklinger. Han skal ligge og fordele boldene til nogle gode angribere, som vi ikke har.”
 
Det er i stedet spillere som den tidligere tyske landsholdsmålmand René Adler, venstrebensspilleren Marcell Jansen og mange af de udenlandske spillere, som han langer ud efter.
Men der er ikke noget, som er så skidt, at det ikke er godt for noget. Så måske er en nedrykning lige præcis, hvad der skal til, selvom det vil give evige ar på sjælen? Sidste sæsons nærdødsoplevelse flyttede jo ikke klubben i nogen positiv retning, og i den næstbedste række vil man endelig kunne komme af med den overbetalte dødvægt i spillertruppen og kunne bygge noget nyt op. Den forudsigelse køber ingen i selskabet dog. Hamburger Sport-Verein skal for alt i verden vedblive at være den eneste klub, der altid har spillet i Bundesligaen. 
 
Og det er ikke, fordi de frygter en konkurs, skulle nedrykningen blive en realitet. ”Hamborg er for stor en by, og HSV er for vigtig for byen, så der vil altid kunne rejses penge,” er holdningen.
 
13:34
Der er under to timer til kampstart, og det føles nærmest frustrerende, at kampen – kampen! – rykker foruroligende tæt på. Selvom man glæder sig til den, så er det den ene kamp, som er vigtigere end de flere tusinde, som er blevet spillet tidligere. Men derfor er det stadig 22 mand, én bold og 90 minutters fodbold. Der vil næppe være en guddommelig lyskegle ned over grønsværen, mens det hele står på, og der står ingen steder, at kampen skal være sprængfyldt med dramatik, men som den neutrale tilskuer er det den romantiske illusion, man har opbygget, og man ved, at den måske skal ødelægges om kortere og kortere tid.
 
Selvom tysk fodbold i en årrække har kandideret kraftigt til tronen som den bedste i verden, så er rammen omkring ligakampene ikke fulgt med den udvikling i negativ forstand, som det for eksempel er tilfældet i den engelske Premier League. Her er der opstået en dyb kløft mellem klubberne og spillerne på den ene side og fansene og pressen på den anden side, som har en meget begrænset adgang til hinanden. 
 
Men foran Imtech Arena kan man komme helt tæt på, da spillerbussen ankommer til stadion, kort tid efter at et større optog af HSV-fans har gået i samlet flok fra en nærliggende togstation. Med sig har de flere bannere: ”Alles geben,” ”Niemals 2. Liga” og ”Alle Mann an Bord”. Det sidste har klubben også taget til sig som en opfordring til, at alle i klubben står sammen om at komme tilbage til toppen af tysk fodbold. Slagsangene fyger om ørerne, da bussen kører gennem menneskemængden og ind i en bevogtet carport, som er en del af stadion. Nogle casual-klædte fyre bryder afspærringen og forsøger at komme ind, mens spillerne forlader bussen med deres sportstasker i hånden.
 
De bliver stoppet af vagterne, men det hele foregår udramatisk, og der er ingen, som bliver lagt ned på jorden. Der er da heller ingen onde hensigter i luften. Desperationen lyser ud af deres øjne, da de forsøger at give en sidste peptalk til de mænd, som havde nok talent til lidt senere at skulle trække i trøjen med det maritimt inspirerede logo, som ligesom klubbens bundesligastatus er det eneste, der aldrig er blevet ændret, siden tre Hamborg-klubber slog sig sammen og dannede HSV i 1919. Selvom der måske nok hersker en holdning om, at mange af spillerne ikke kæmper nok for klubben, så kan man tydeligt mærke erkendelsen af, at den større sag om overlevelse er vigtigere, hvorfor fansene i denne situation såvel som inde på stadion støtter holdet betingelsesløst.
 
Det er da heller ikke, fordi det er uinteressant at følge et bundhold, forklarer Anders Buch.
 
”For nogle år siden var der måske en Europa League-plads på spil til sådan en kamp her. Dengang var det sådan noget som vejret, man havde i tankerne, når det nu var sidste hjemmekamp. Men det betyder knap så meget efterhånden. Nu handler det om kampen. Vejret kan være fuldstændig ligegyldigt, bare det går godt på banen. Tidligere glædede man sig til kampen, fordi man altid mødtes på Schweinske med de andre vikinger [danske HSV-fans] og tog sammen ud til stadion for at se fodbold i godt vejr. Nu er der bare nervøsitet i kroppen,” siger han og tilføjer om den nye virkelighed på tribunen:
 
”Fansene har også tilpasset sig succesen eller manglen på samme. Tidligere kunne folk godt finde på at pifte, hvis der stod 1-1 i en hjemmekamp mod et bundhold. Nu bakkes der op, selvom vi kommer bagud 0-2, fordi alle point er så vigtige. Mod Dortmund blev der jublet, hver gang der blev lavet en glidende tackling. Det var ikke sket for fem år siden.” 
Det er hans far enig i. Hans tilhørsforhold til HSV er stærkt, uanset om det går godt eller skidt. Sådan har det været i 41 år, og sådan vil det utvivlsomt blive ved med at være i mindst en rum tid endnu.
 
”Rigtige fans er med, uanset om det går godt eller skidt, så der er ikke noget i vores forhold til HSV, der har ændret sig, selvom det går rigtigt skidt,” siger Jørgen.
”Kampene nu er lige så interessante hvis ikke mere interessante end før. Det er perioden mellem kampene, hvor det går lidt hårdere ud over en, fordi vi ligger så dårligt,” følger Anders op.
 
”Man kan jo for fanden ikke skifte klub,” indskyder Peter fra Aarhus, som har sin kone Heidi med.
 
”Nur der HSV” står der meget passende mange steder blandt fans, på stadion og på HSV’s hjemmeside. Kun HSV. Sådan har de danske HSV-Vikinger det også.
 
”Man kan jo ikke være fan af to klubber. Jeg har nogle kollegaer, som er fans af Manchester United, Barcelona og faktisk også lidt HSV efterhånden, fordi jeg er begyndt at hive dem med herned. Men der er altså én klub, som man har sit hjerte hos, og som man støtter. Så kan man selvfølgelig godt have sympati for andre klubber og måske foretrække Real Madrid, når de møder Barcelona, men det gør jo ikke nødvendigvis en til fan af dem. Jeg er da i bund og grund pisse ligeglad med, hvordan det går dem,” siger Jørgen.
”Vi er også begyndt at køre lidt til Esbjerg og se fodbold, og så holder vi da også en lille smule med dem, men fans er vi altså ikke.”
 
Generelt har mange af dem det svært med dansk fodbold. De giver alle udtryk for, at det fodboldmæssige niveau er for lavt, og derfor har de søgt sydpå. Men er det ikke en mærkelig følelse så ofte at være i udlandet for at følge sin hjerteklub?
 
”Det er ikke mærkeligt for mig, at det er et udenlandsk hold, jeg er fan af og bruger rigtigt meget tid på. For jeg synes ikke, at de danske hold er gode nok. En lørdag var jeg til fodbold hernede, og om søndagen var jeg så til SønderjyskE-kamp i Haderslev. Det var en katastrofe at se på, og stadion er jo ikke nær så godt,” siger Edgar på 59 år fra Als, som har taget sin datter Cecilie med. Han har fulgt HSV i over 50 år og kan huske alle tiders topscorer i klubben, Uwe Seeler, hvis fod står som en stor statue uden for stadion. 
De følger også det tyske landshold tæt, og for Peter er det ikke længere passet, der afgør, hvem han holder med, når Bundesligaen holder landskampspause.
 
”Jeg følger det tyske landshold. Indtil Morten Olsen er væk, gider jeg ikke se Danmark, og hvis hans afløser bliver Ståle Solbakken, så kommer det ikke til at ændre sig. Hvis Danmark mødte Tyskland, så ville jeg holde med Tyskland,” siger han, mens de alle bekræfter, at de føler den for klubfans velkendte stolthed, når et af klubbens egne talenter bliver udtaget til Die Mannschaft.
 
15:25
Fem minutter før kampstart går et af den slags faste ritualer i gang på Imtech Arena, som man ser på så mange fodboldstadioner verden over. Navnkundige ”Lotto King Karl” tt stiger op foran nordtribunen på en orange lift og synger ”Hamburg meine Perle”
 
Wenn du aus Frankfurt kommst,
ist Hamburg die Offenbarung.
Wenn du aus der Hauptstadt kommst,
möchtest du hier gar nicht mehr weg.
Würde ich über München singen,
müßte ich lügen daß die Balken biegen.
Das sollen mal die anderen tun,
ganz ehrlich – das wäre nichts für mich!
 
”Hvis du kommer fra Frankfurt, er Hamborg en åbenbaring. Hvis du kommer fra hovedstaden, vil du ikke have lyst til at forlade os. Skulle jeg synge om München, så ville jeg være nødt til at lyve. Det må andre gøre. For at være helt ærlig – det er ikke noget for mig!”
 
Umiddelbart lyder det som et lidt for lyserødt billede, Lotto King Karl maler med sine ord om byen og i overført betydning klubben, som efterhånden ligger i ruiner. Men på denne fine forårsdag findes der alligevel en vis troværdighed i de to sidste linjer, for Imtech Arena gør sig som altid ud for det formidable fodboldstadion, det er, og atmosfæren er så afgjort til gåsehud. Der bliver utvivlsomt fældet en tåre rundt omkring, og viljen til overlevelse kan tydeligt mærkes i sangene, som flere gange får det til at ringe for ørerne, når de rent lydmæssigt topper. 

15:32
Allerede efter halvandet minut kommer HSV i en to mod én situation, som starter på midten af banen. Da rammer stemningen et niveau, som Tipsbladets udsendte aldrig har oplevet lignende før, og udtrykket, ”at man ikke kan høre, hvad man selv tænker,” har sjældent været så sandt som i det øjeblik. I Tyskland er der ikke tradition for at gå lige så tidligt ind på stadion som i Danmark. Selvom solen skinnede flot, kunne det godt være en smule koldt under opvarmningen, hvis man sad uden jakke, men den følelse er forsvundet i takt med, at tilskuertallet er steget, så meget giver folk af sig selv for den større sag på denne dag. På et tidspunkt kommer der en pænt stærk brise, nøjagtigt som hele stadion rejser sig op og klapper, og det forekommer sandsynligt, at vindpustet intet har med de faktiske vejrforhold at gøre. 
 
Kampen er intens og nervøs, for HSV er et dårligt hold, men Schalke er også skidt kørende og har for nylig fyret to af holdets profiler på grund af de dårlige præstationer, så HSV er i stand til at dominere kampen klart på grund af den tænding, holdet har taget med sig ud på banen. I dag kæmper alle mand altså for klubben, hvilket blandt andet resulterer i adskillige hovedstødsdueller, som flere HSV-spillere går op i samtidig. 
 
Efter bare fem minutter er både Paderborn og Hannover foran. Dermed ryger HSV ned på sidstepladsen, men det er alligevel positivt, da en sejr vil kunne redde klubben. I tilfælde af triumf er man stadig afhængig af andre resultater, mens alt andet er lig med direkte nedrykning.
 
På midtbanen spiller den genopståede Fußballgott Gojko Kacar intet mindre end fremragende. Han dominerer maskinrummet fysisk, og han læser de fleste af Schalkes opspil, så det meste bliver opfanget.
 
Til gengæld må holdets bedste angriber, Pierre-Michael Lasogga, gå ud efter bare 27 minutter med en skulderskade. Et alvorligt slag for den tandløse offensiv, der inden kampen havde scoret bare 23 mål i 33 kampe. Erstatningen, lettiske Artjoms Rudnevs, har ikke haft nogen god sæson, og det er ikke uden grund, for efter bare tre minutter på banen brænder han en helt fri chance midt for mål efter fornemt opspil i højre side af Lewis Holtby og Heiko Westermann. Luften er tyk af ærgrelse, for det var en kæmpe chance, og den manglende offensive slagkraft er kritisk for HSV. 
 
Selvom Schalke ikke investerer liv og død i kampen, så er HSV’s forsvar og hele kampen så nervøs, at der kan opstå blottelser ud af det blå, og det sker få minutter før pausen, da Jefferson Farfán kommer alt for let igennem. Der er intet genpres, efter at HSV taber bolden, og organisationen er helt væk, så ellers så træfsikre Klaas-Jan Huntelaar får en stor mulighed i feltet, som han brænder. Tilskuerne ved ikke rigtigt, hvordan de skal reagere. Det var så tæt på det ene mål, som vil få det hele til at se håbløst ud og rykke det ubegribelige mareridt uvirkeligt tæt på.
 
I 2. halvleg kæmper Bruno Labbadias Hamborg-mandskab ufortrødent videre, og det giver pote efter 49 minutter. Ældgamle Ivica Olic sparker resolut en nedfaldsbold fra et hjørnespark i nettet. I øjeblikket er HSV helt fri af nedrykningsspøgelset, og jublen er fanatisk.
 
Undervejs bliver scoringerne i de andre kampe ikke annonceret på stadion, og Imtech Arena er ikke et af de stadioner, hvor tilskuerne har trådløst internet. Og når 57.000 mennesker er samlet, dør det mobile netværk fuldstændigt af overbelastning. Derfor fornemmer stadion umiddelbart heller ikke, da Stuttgart efter 73 minutter får vendt kampen mod Paderborn og er foran 2-1. Dermed er HSV nu tilbage i bunden – dog på en playoff-plads, og der skal altså bare en udligning til i Hamborg eller Hannover, så er det slut. Politiet gør opstilling foran Nordtribunen. Der går rygter om, at banen vil blive invaderet af fans, når kampen fløjtes af.
 
Med fem minutter tilbage må vurderingen af mobilnettet dog tages op til revurdering, for mere eller mindre hele stadion opfatter samtidigt, at Hannover har bragt sig foran 2-0, ligesom HSV også er det. Nu skal meget gå galt, hvilket det da heller ikke gør, da dommer Tobias Welz fløjter af uden et eneste sekunds overtid. Efter kort tid annonceres de andre resultater, og selvom Freiburg fik reduceret i Hannover, holdt hjemmesejren hele vejen hjem, og dermed er HSV i nedryknings-playoff. Atmosfæren kan bedst beskrives som uforløst. Der er selvsagt lettelse over at have undgået nedrykning. Tænk engang, lige nu kunne uret være stoppet for første gang i mere end 51 år. 
 
Mandag aften kan det hele stadig være slut. 



TOPNYHED

Eriksen-kovending? ‘Der er bred enighed herovre’


‘Jeg ærgrer mig over legitimiteten i VAR-systemet’

Valgt ind i UEFAs bestyrelse



Jubler over mulig pokalfinale i Herning

Superstjerne vil til Dolbergs klub

Mulig pokalfinale i Herning: En trist udvikling

Pokal-boss: Derfor bliver det ikke Parken

Noah Sahsah åbner op om skrækskade



HELT VILDT

Huescas kan blive udvist af Danmark


Stor overraskelse: Pokalfinalen kan blive flyttet

Blæst bagover: ‘Han er perfekt’

Vil hente Premier League-stjerne for 625 mio.

På vippen efter Brøndby-nederlag



TIPSBLADETS DOM

Han er for vild: Pengene vælter snart ind i FCK!


Alle i chok – derfor gav vanvidstackling IKKE rødt

Chelsea og Spurs i målfuser

Raser over Liverpool-sejrsmål

Mourinho hiver fat i rivals næse

Dybt frustreret på tv: ‘Så vinder vi jo aldrig!’


Brøndby-spiller: Kæmpeklub tilbød mig kontrakt


Sådan kan Mohamed Salah komme til Saudi-Arabien

Puha, Mads Hermansen! Se hans store blunder her

Skidt nyt for Jesper Lindstrøm

Randers FC – FC Midtjylland



Thomas Müller kan få danske holdkammerater

– Fuldstændigt vanvittigt, siger Superliga-træner

‘Moralpolitiet i FC København er gået på ferie’

FC Nordsjælland sender angriber til MLS

SL-debutant talte med Schmeichel: Utroligt god fyr

Så meget er Oscar Schwartau nu værd

Dommer erkender fejl i FC Midtjylland-Brøndby

Husker du ham? FCM-flop i kæmpe modvind


Stjerne tror på dansker som en af verdens bedste


‘Udinese kæmper med dansker-gåde’

Anker Dani Alves’ voldtægtssag

Højbjerg til middag med Kongeparret

Nu vil stor Manchester City-stjerne væk

Nyt underskud hos Superliga-klub

Absurd Højlund-påstand passer ikke

AGF-chefer harcelerer mod stadionbesparelser

Superliga-profil går benhårdt efter VM 2026

40 mio pund: PL-bomber har nedrykningsklausul

Revser Patrick Dorgu i ny United-nedtur

Så du det i Parken? Har fået grønt lys

Sarr skyder Southampton i sænk

Bukayo Saka med drømmecomeback

Ikke sket siden 2001: Pokalsensation i Tyskland

Nu fortæller Martin Vingaard om FCK-exit

Superliga-profiler har udløb: Her er status

Raser over VAR: ‘Det er det sygeste’

Thomas Frank roser dansker: Måske aldrig set bedre

‘Mærkelig’ Højlund-beslutning vækker opsigt

Lang pause: Her er status på Kasper Schmeichel

Fantastisk melding om Matt O’Riley

Legende i stort Højlund-forsvar