Video : Tipsbladet
Superliga

Spillerbudget: Øget pres på VFF efter millionkøb

Viborg FF forsøgte at sætte kvalitet over kvantitet på sommerens transfermarked og satser på, der kommer en stabil, god periode fra holdet nu.

Der var ekstremt meget aktivitet i Viborgs transfervinduer i 2023, og uden at sommeren 2024 var stille, kom der lidt færre udskiftninger.

I klubben tror man meget på topniveauet på Superliga-holdet og på profilerne, og det skal man til at vise nu på banen, hvor seks point de første syv kampe og 15 mål imod absolut ikke er i kategorien godkendt.

Forventningerne og presset stiger i takt med spillerbudgettet og den måde, Viborg FF agerer på i transfermarkedet, hvilket vi her ser nærmere på.

Viborg FF
Anslået spillerbudget i 2024/25: 35
Transfervinduet sommeren 2024
Køb: 9,6
Salg: 9,3
Dyreste nye spiller: Thomas Jørgensen, midtbanespiller købt i FC København

Alle tal er i millioner kroner

!function(){"use strict";window.addEventListener("message",(function(a){if(void 0!==a.data["datawrapper-height"]){var e=document.querySelectorAll("iframe");for(var t in a.data["datawrapper-height"])for(var r=0;r

Handlerne
Viborg holdt bestemt ikke igen, man var bare lidt mere kræsen i forholdet til antallet af spillere, der kom til, end i 2023, hvor der også blev solgt mange folk og derfor naturligt skulle hentes afløsere.

VFF betalte gode millionbeløb for Thomas Jørgensen, Charly Nouck og Isak Jensen, der er mellem 18 og 20 år og helt tydeligt kommer ind som supplement til forsyningen af unge spillere fra Viborgs egen ungdomsafdeling.

Planen er, at alle tre skal sælges efter succes med Viborg, som så også styrkede erfaringen på holdet ved at hente Justin Lonwijk hjem og ved at give en aftale til den erfarne nordmand Ivan Näsberg fra PAOK, der skal have stabiliseret forsvaret.

Jakob Bonde er eneste starter, der blev solgt, og VFF håber med manøvrerne at have holdt holdet ungt og samtidig give det en ballast, man nåede frem til manglede i en ustabil 2023/24-sæson.

Tipsbladets bud: Her er de om et år
Fortsat omkring midten af Superligaen.

Det vil være overraskende, hvis VFF bliver på den nuværende placering lige over stregen, men der skal knokles fra nu af, hvis man skal i Top 6, hvor Silkeborg IF og Randers FC er de oplagte konkurrenter, såfremt SIF da ikke er stukket af og bare bliver liggende deroppe.

Viborg skal vokse i budgetter og ambitioner, såvel som i de summer, man får for de bedste yngre spillere, og det skal allerede komme til udtryk til næste sommer, hvilket nok kræver, man bliver et sted mellem nummer seks og otte, eventuelt med en god tur langt i pokalen, og med topspil fra Serginho, Lucas Lund og Anosike Ementa.

!function(){"use strict";window.addEventListener("message",(function(a){if(void 0!==a.data["datawrapper-height"]){var e=document.querySelectorAll("iframe");for(var t in a.data["datawrapper-height"])for(var r=0;r

Spillerbudgettet: 35 millioner kroner
Der bliver skruet godt op i disse år, hvor man i Viborg har erkendt, man er nødt til at bruge pengene og ikke bare kan kopiere recepten fra 2021 og 2022 én-til-én og igen blive nummer fire i Superligaen.

Så budgettet er vokset markant, og det betyder også, man på den post har lidt luft til klubberne omkring de nederste placeringer, uden det vaccinerer VFF mod at komme i en overlevelseskamp i en dårlig og uheldig sæson.

Analyse
Nu skal det være i Viborg FF.

Sidste sæson var rimelig set i det store billede, hvor store salg i både 2022 og 2023 drænede truppen og en meget stærk startopstilling, og hvor man også mistede cheftræneren Jacob Friis til et Bundesliga-job i Augsburg.

Men efter sommerens spillerhandler har VFF på papiret et fint hold med god erfaring, mere end i sidste sæson, og lovende unge spillere, der også har fået mere ballast.

Der er pres på cheftræner Jakob Poulsen (til venstre), sportschef Mads Agesen (i midten) og profiler som kantspilleren Serginho i efterårssæsonen, efter VFF på papiret har styrket sig mærkbart på sommerens transfermarked. Foto: Alamy

Viborg har handlet ambitiøst ind og skuet frem ved at hente unge folk, der har råmaterialet til at give jackpot på transfermarkedet, hvis de udvikler sig, som klubledelsen og cheftræner Jakob Poulsen håber.

De mange indkasserede mål i juli og august bekymrer og fik sportschef Mads Agesen til at hente Ivan Näsberg, en venstrefodet midtstopper fra PAOK med 152 kampe for Vålerenga.

Viborg rækker ud efter Top 6 velvidende, at konkurrencen fra Silkeborg IF og Randers FC er benhård, og at det over tid er tæt på umuligt at måle sig med de fem rigeste klubber i mere end en halv sæson.

Det er ikke nemt, men der er heller ikke nogle strategiske alternativer for Viborg, hvor det ikke giver mening at geare forretningen efter ren overlevelseskamp som Lyngby eller Vejle, eller for den sags skyld lille Sønderjyske, der er langt fra fordums økonomiske styrke.

Men det betyder naturligvis også, at forventningspresset på VFF stiger, og at man kan forvente mere kritik og granskning end sidste sæson, hvor de fleste kunne se, at de massive spillersalg var den oplagte forklaring på de store udsving i resultaterne.

Den går ikke længere, og det er de udmærket klar over.

Tipsbladet og Viborg FF har samme ejer – læs her, hvordan vi håndterer det.