Video : Tipsbladet
Champions League

Ren fryd for FCM-bosserne efter FCK- og CL-kup

KOMMENTAR: FC Midtjylland satte tirsdag trumf på mod Ferencvaros og nok en gang på transfermarkedet, hvor FCM køber rivalen FC Københavns back Christian Sørensen. Ikke så underligt, de jubler i Herning.

HERNING (Tipsbladet): Hvis Peter Sand, Claus Steinlein, Ove Pedersen, Kristian Bach Bak, Kristian Kjær og resten af FC Midtjyllands ledelse skulle tegne deres drømme-mål, ville de nok tage Darío Osorios drømmehug på hjemmebane i forårets slutspil, eller en af de kasser, der kastede guldet af sig i maj.

Men det mål, Adam Buksa scorede efter et intenst FC Midtjylland-pres anført af Darío Osorio, får man næppe meget bedre i forhold til det høje, aggressive og modige pres, FC Midtjylland i perioder havde så stor succes med på vej mod guldet.

Skidt med, at det ikke får flest visninger på Youtube eller optræder til France Footballs Ballon d'Or-kåring – det er sådan her, FC Midtjylland gerne vil tage modstanderne med fodboldshortsene nede om anklerne.

Det blev det drama, vi havde ventet.

Et dygtigt Ferencvaros-hold med masser af god i på nærmest samtlige positioner, inklusiv midtstopperen Ibrahim Cissé, med den erfarne kantspiller Adama Traoré i højre side som det store lyspunkt – de udfordrede især Juninho og FCM's venstre side, mens flere af FC Midtjyllands individualister strålede i en kollektivt stærk indsats.

Fra lægterne kunne klub-ejer Anders Holch Povlsen se, hvordan FC Midtjylland stækkede Ferencvaros i 2. halvleg, og ud over det brændte straffespark af Aral Simsir kunne det dårligt være forløbet bedre for FC Midtjylland i resultat eller præstation.

Foto: Alamy

Vi har gang på gang, år efter år, og i alle mulige former og formater efterlyst, at FC Midtjylland bliver bedre med bolden, de lange angreb og det boldbesiddende spil.

Onsdag var FC Midtjylland især efter pausen sjældent gode, balancerede og i kontrol.

Adam Buksa var ustyrlig, Darío Osorio og Franculino en pestilens for gæsterne, mens defensiven lukkede ned for gæsterne efter en hektisk indledning på kampen.

Det her var en af FC Midtjyllands bedste Europa-præstationer, siden man sendte Lazio hjem fra Herning med buksevand og en cowboytoast i underhylerne.

FC Midtjylland, hvad end det er spillere, trænere, specialister og ledere, må i det hele taget fryde sig efter den her aften og den her dag. 

Ferencvaros håndteret tæt på perfekt og på den måde, FC Midtjylland gerne vil spille, og så med et decideret transfer-kup i løbet af dagen med Christian Sørensen på vej til Heden fra FC København, måske endda allerede, så han kan være i spil til truppen i Superliga-kampen på fredag eller ligakampen i næste uge.

Det er ikke for ingenting, FC København hellere ville have solgt til eksempelvis AGF, Viborg FF eller andre potentielle købere end til det, der tegner til at blive en seriøs guldrival igen i denne sæson, hvis FC Midtjylland kan spille bare halvdelen af Superliga-kampene med den koncentration, man spillede med mod Ferencvaros.

Nu skal FC Midtjylland gøre arbejdet færdigt på udebane, hjælpe hvem end der spiller venstre back i Budapest om en uge så godt som muligt mod dygtige Adama Traoré, hvorefter FC Midtjylland med fuld berettigelse vil kunne drømme om Champions League mod enten APOEL eller Slovan Bratislava, der ikke er stærkere end Ferencvaros.

De må fryde sig i FC Midtjylland til den sene aftensmad, når der læses karakterer og reportager fra kampen og i de kommende dage, for nu begynder det for alvor at ligne en tur i det Champions League-ligaspil, der kaster i hvert fald 20 procent flere præmiepenge af sig og flere hjemmekampe i et nyt format, hvor man også er garanteret to kampe mod verdens ypperste klubber fra øverste seedningsniveau.