Video : Tipsbladet
Superliga

Redder chefens job og Brøndbys sæson

Sæsonen og måske cheftrænerens job var på højkant for Brøndby søndag aften, men gode beslutninger og en skarp angriber købte Jesper Sørensen og klubben værdifuld tid.

Et pinligt nederlag til FC Nordsjælland og et gigantisk underskud på 105 millioner kroner var bagtæppet, Brøndby IF søndag aften spillede foran mod FC Midtjylland.

Og nå ja, et væld af overvejelser og rygter om cheftræner Jesper Sørensens jobsikkerhed og en sæson på højkant.

Havde FC Midtjylland vundet i Brøndby, havde mestrene været 12 point foran søndagens værter, der havde været a point med Randers og i første omgang hensat til en kamp om overhovedet at komme i Top 6.

Der gør to timer og ikke mindst forløbet af 2-0-sejren over FC Midtjylland en stor forskel.

Ikke en altafgørende, for det aner vi ikke en dyt om.

Men det var dælme et vigtigt rygstød til næste periode, der står på kampe mod AGF, FC København, to yderligere kampe mod FC Midtjylland og så en revanchekamp mod FC Nordsjælland.

Jesper Sørensen havde opsigtsvækkende sat Daniel Wass på bænken, og uden sidste sæsons store styrmand viste Brøndby skarphed med to gange Mileta Rajovic og havde chancer til mere.

Det havde FC Midtjylland så også med to gigantchancer til Jan Kuchta og Franculino lige før Rajovic' kampdræbende 2-0-scoring, og med et par VAR-underkendte appeller om straffespark i første halvleg, der vel mindst lige så godt kunne have været endt på 11-meterpletten.

Brøndby fik skruet en ekstremt vigtig sejr sammen med en af sæsonens bedste præstationer, og det giver en tiltrængt mulighed for at trække vejret en anelse lettere i landsholdspausen.

Som jeg forklarede i denne længere analyse i fredags, er det pivvigtigt for Brøndby IF at vinde DM eller komme i Europa næste sommer.

Også vigtigere, end det er for søndagens gæster, der snart kommer med et underskud i samme vægtklasse som Brøndbys, men kan være fløjtende ligeglade på kort og mellemlangt sigt, da ejeren Anders Holch Povlsen og selskabet Heartland uden problemer tager den regning og i øvrigt tjener godt på Europa League i denne sæson.

En sejr på 2-0 over FC Midtjylland batter naturligvis intet, hvis næste Superliga-periode frem til den efterfølgende landsholdspause kun giver tre-fire point.

Men det giver Jesper Sørensen og Brøndby lidt ekstra tid til at få skruet en sæson sammen, der minimum giver en anstændig chance for at komme i Europa næste år.

For FC Midtjylland er søndag aften ingen katastrofe, men det må være irriterende at lide det første liganederlag netop nu, hvor man kunne sætte dødsstødet ind på rivalens sæson.

Ousmane Diaos unødvendige røde kort er endnu et irritationsmoment, da det giver karantæne, netop som Darío Osorio vender tilbage fra sin unødvendige karantæne. Og Kevin Mbabus skade er en bekymring.

Vi fik set, som i torsdags i Beograd mod Maccabi Tel Aviv, at FC Midtjylland ikke er usårligt, når de mange dygtige offensive profiler ikke scorer på chancerne. Så kan Emiliano Martínez hurtigt komme til at virke for ensom inde på den centrale midtbane.

Superligaen er åben, og Brøndby har nu fået en redningskrans forud for et stenhårdt efterårsprogram, der kunne have ødelagt resten af sæson.

Men for at det her er en redning, skal det følges op i anden halvdel af oktober og i november.