Video : Tipsbladet
Conference League

Puha FCK: Bliver dyre døgn op til transferdeadline

FCK lider under de store udskiftninger, men man kan ikke være færdig med at sætte truppen eller idealopstillingen endnu, som kampen i Parken viste.

PARKEN (Tipsbladet): Ingen har sagt, det er nemt at begynde forfra.

Alt havde været lettere, hvis FC København havde vundet Superligaen, som man havde kurs mod med mindre end to uger tilbage af sæsonen i maj, men udskiftningerne havde slidt uanset.

Men når man i Parken så et FC København med gode intentioner og voldsomme problemer med at bryde et klogt men begrænset skotsk hold ned, føltes Manchester City-kampene for et halvt år siden og avancementet i Champions League foran Manchester United og Galatasaray som en fjern drøm.

Da FC København blamerede sig i Århus i næstsidste spillerunde i maj og matematisk tabte mesterskabet, skrev jeg, at Peter Christiansen skulle have stukket 200 millioner kroner i hånden til spillerkøb i stedet for voksen-skældud og en sparekur.

Jeg vidste ikke, at måneders rygter om udenlandsk interesse for 'PC' også skulle blive virkelighed, men efter at FCK har brugt knapt det halve på køb og aser og maser med spillet, kan jeg da kun opfordre til at bruge de resterende 100 millioner.

Der er intet unaturligt i FCK's udskiftninger.

Det var holdet, Peter Christiansen og FC København havde sat i 2021 og 2022, der sagde farvel, og sådan er fodbold anno 2024, med mindre man hedder Rasmus Falk eller er en af de andre få undtagelser på øverste niveau.

Men det er bare svært at konkludere andet, end at FC København-ledelsen for deres egen skyld forhåbentlig har nogle esser klar i ærmet i de sidste 10 dage i transfervinduet.

Bare tag torsdagens startopstilling – det er vel tæt på halvdelen af spillerne, der i forskellig alvorsgrad med midterforsvaret Vavro og Diks i spids har været omtalt som emner til transfers ud af FC København.

Det her FC København skulle såmænd nok blive bedre og spille fornuftigt med, som sæsonen gik og relationerne blev bedre, men det kan FC København jo ikke forlade sig på, som vi så mod Kilmarnock, hvor dødvandet først blev brudt med et lidt tilfældigt opstået VAR-straffespark.

Cheftræner Jacob Neestrup bliver ikke hjulpet af formstærke profiler, der lige hiver en sikker sejr i hus på en middelmådig aften – det siger vel meget, at Diks og Trott fremstår som de bedste.

Det er jo ikke fordi, ledelsen, ejerne og den ny sportsdirektør Sune Smith-Nielsen er fedtede, det her er velsagtens det dyreste FC København-hold nogensinde.

Men FC Københavns hold virker langt fra komplet (skader driller, men det er jo ikke anderledes end samtlige toprivaler i Superligaen), profiler i startopstillingen og fra bænken vender ikke kampe i disse runder.

Jeg ved ikke, hvad der sker med venstre backs i Superliga-toppen i disse uger – Birger Meling røg ud før pausen torsdag aften, hvilket gør det heldigt, FCK havde lejet Marcos Lopez i Feyenoord tidligere i dag (han kan først spille Europa i et ligaspil).

Der ser, højtbetalte stjernenavne eller ej, ud til at mangle noget offensiv firepower, nogle andre end klassespilleren Mohamed Elyounoussi på en god dag, der bare afgør en svær kamp selv og får os til at sige, at han da også er alt for god til Superligaen.

FCK vil langt i den Conference League-turnering, hvor returen mod Kilmarnock kom til at se lidt mindre nervepirrende ud med Rasmus Falks sene 2-0-mål.

Men der venter FC København så meget sværere kampe i denne sæson, så man lever livet farligt, hvis man stoler på, midtbanespillerne, kanterne og angriberne bare løser det her og sætter FC Midtjyllands og Brøndbys profiler i skyggen og brager igennem i knockoutkampene i Conference League til foråret.