Video : Tipsbladet
Superliga

Må krydse fingre for SIF-profiler bliver solgt

Gent er sandsynligvis endestationen for Silkeborg IF i Europa, men med de rette beslutninger i de sidste tre uger af transfervinduet kan SIF blive en træls sten i skoen for Superliga-toppen.

SILKEBORG (Tipsbladet): Torsdagens europæiske kamp i Silkeborg har endnu en gang vist potentialet for Silkeborg IF og deres fasttømrede koncept.

Det fungerer fremragende, når man som i løbet af den seneste uge får hold som Molde og Viborg FF på glatis og flyttet modstanderens forsvarsspillere og midtbanespillere i positioner og undertal, de ikke bryder sig om, og når man som Silkeborg tør kombinere snævert omkring fødderne på modstanderne med fare for at tabe kuglen midt på banen.

Det ser fejende flot ud, når det fungerer som i 2. halvleg i sidste uges Molde-kamp og i 1. halvleg i weekenden mod Viborg FF, og i lange perioder mod et stærkt Gent-mandskab, der torsdag aften fik lov at svede for en heldig uafgjort på kunstgræsset i Silkeborg.

Så har konceptet det også med at slå helt fra, i hvert fald i resultaterne og chanceudnyttelsen.

Det gjorde i et halvt år af sidste sæson, indtil man pulveriserede FC Midtjylland i slut-april, og når hold som FC Midtjylland pumper bolde i hovedet på Adam Buksa og fødderne på Franculino, og når FC København og Gent skruer op for pasningstempoet, som få andre hold i denne del af Europa kan, kan SIF ofte ikke følge med.

Men jeg tror alligevel, Silkeborg IF kan blive en pestilens og rent ud sagt være pisseirriterende for Superliga-toppen og få rivalerne i midten af rækken til at sukke misundeligt, hvis man spiller kortene rigtigt og heldigt her i den sidste lille måned af transfervinduet.

Hvad skal der til? Et hurtigt bud herfra.

Prøv at hold på både Mark Brink og Anders Klynge et år til, selv om de kan gå gratis til næste sommer. Jeg skal ikke blande mig i kontraktforhandlinger eller mangel på selvsamme, men de to har for mig at se været nøglespillere i SIF og holdets gode start på sæsonen.

Skal der sælges, så sælg Alexander Lind. Man har en dygtig forward i Tonni Adamsen og må simpelthen have råd til en dygtig (og dyr) afløser i tilfælde af et salg af Lind.

Foto: Alamy

Se, om der kan findes en løsning med Oliver Sonne og find en god afløser, hvis han bliver solgt. Sonne er ikke fejlfri defensivt, men nøj, han kommer blæsende – argumentet for at blive 6 eller 12 måneder til kunne passende være, at han ville stå endnu stærkere på markedet til næste sommer, og så kan SIF tillade sig at blæse på, om man får lidt mindre for ham.

Jeg er helt med på, der er mange hvis'ser her, men det må altså være fristende at stå på tæer og række ud efter en ny tur i Top 6, hvor man denne gang for mig at se er bedre rustet end i sidste sæson.

De nye folk Pedro Ganchas, Younes Bakiz og Jeppe Andersen ligner solide forstærkninger eller som minimum rotationsspillere, man i den grad kunne have brugt i et forsømt forår i år.

Jeg ved godt, markedslogikken nærmest dikterer salg af de profiler, jeg nævnte for et øjeblik siden.

Men kunne man nøjes med at miste én af ovennævnte profiler, er der nok gods i det her Silkeborg-hold til at bide én eller to af de fem stenrige topklubber i haserne, hvis alt går vel.

Og mon ikke, Silkeborg har planen klar i skuffen, hvis Sonne eller Brink skulle ryge - det er jeg ret sikker på.

Sammen med FC Nordsjælland har Silkeborg nu i et par år haft Superligaens mest boldsikre spillestil, hvor man gerne vil have bolden meget og excellere i fodboldens måske sværeste disciplin, som er med mange afleveringer at kombinere sig gennem en modstander, der egentlig er på plads foran eget forsvarsfelt.

Det finansielt sikre valg er givetvis at sælge nu, genopbygge holdet, blive nummer syv eller otte i denne sæson og så spille om Top 6 igen i 2025/26 med endnu et flot årsregnskab i ryggen. Men nøj, hvor er det her Silkeborg-hold spændende, hvis man kan blive ved med at score mål og er bare fem-ti procent bedre i denne sæson end seneste, når det er Andrí Gudjohnsen, Adam Buksa, Mohammed Elyounoussi og andre topspillere på internationalt niveau, man skal bremse.

Torsdag aften viste, at det muligt mod et Gent-hold, der skuffede men altså ikke bliver forlegne, hvis de skal byde om kap på transfermarkedet med FC København og FC Midtjylland, og det må tænde drømme hos de forsvarende pokalmestre.