Lederen er fra Tipsbladet fredag den 21. august. Køb Tipsbladet hver fredag sammen med Ekstra Bladet. Du kan også tegne abonnement - læs mere her.
---
Kamil Wilczek til seks millioner kroner.
Nyoprykkede ynglingespillere og comeback til Júnior Brumado og Bozhidar Kraev efter udleje til henholdsvis Silkeborg IF og Gil Vicente.
Goddag og velkommen tilbage i Brøndby IF til Rezan Corlu efter et par år på lejeaftaler i Lyngby.
Det er ikke fordi, nogle af de handler til FC København, FC Midtjylland og Brøndby IF i sig selv fejler noget.
Men det siger meget om fodboldverdenen i august 2020, at Superligaens tre største klubber foreløbig kun har hentet udlejede spillere og U/19-talenter op på førsteholdet, ved siden af FC Københavns spektakulære men i det store billede ikke særligt dyre aftale med den tidligere Brøndby-anfører Wilczek, der kom fra et mislykket ophold i Göztepe i den tunge halvdel af Tyrkiets Süper Lig.
Læs også:Brøndby tester mod Premier League-mandskab i London
Både AGF og AaB har gjort lidt mere, efter man begge steder har solgt folk for markante beløb, men overordnet viser trafikken på transfermarkedet, eller rettere manglen på samme, hvor svært det er at manøvrere for fodboldklubberne i en ny virkeligheden.
Det begynder helt oppe ved superklubberne. Chelsea, Juventus og FC Barcelona har da gjort lidt, men det operative ord er, ud over i Chelsea, ”lidt”.
Mange af handlerne denne sommer var enten aftalt eller næsten i hus, da coronavirussen for alvor ramte Europa i første halvdel af marts, og for mig er det virkelig påfaldende, så få nye handler, der sker i disse uger.
Det kan nå at ændre sig, især nu hvor Champions League og Europa League er ved at være færdigspillet, og man skal huske på, at klubberne har indtil 5. oktober, nogle endda endnu længere bagefter på et hjemligt marked som i eksempelvis England.
Men stilstanden ude i Europa rammer Superliga-klubberne meget direkte.
FC Nordsjælland, AaB og AGF har solgt spillere til flotte, tocifrede millionbeløb, og Horsens gjorde det også på flot vis med Jeppe Kjær, men bemærk, at spillere som Kudus og Bundu jo ikke er dukket op på udlandets radar i de seneste måneder, og at Oliver Abildgaard og Mikkel Damsgaard i Aalborg og Farum jo allerede var handlet på plads før marts.
Læs også:Efter bare et halvt år i Hannover: Dominik Kaiser kan blive ny kaptajn
Pengene siver ikke ned i systemet, fordi klubber i hele Europa er angste for, at den står på tomme stadions i hele 2020/21-sæsonen, at sponsorerne melder fra, at tv-stationerne forsøger at få prisnedslag, og så videre.
Selvfølgelig skal der nok ske noget på indkøbsfronten i de tre største danske klubber, men det er påfaldende, at der ikke er sket mere, når man nu eksempelvis som FC Midtjylland lige straks skal spille Champions League-kvalifikation og så hjertens gerne vil spille i et gruppespil.
Det samme gælder i FC København, hvor Ståle Solbakkens mandat på markedet i vid grad ser ud til at hænge sammen med, hvor mange sparede lønkroner og mindre transferbeløb, han kan proppe i en klubkasse, der selvfølgelig ikke er upåvirket af koncernens svære tider med nedsat aktivitet i både de eksisterende Lalandia-parker og aktivitet på byggepladsen i den nye park i vestjyske Søndervig.
Brøndbys tilbageholdenhed er mere selvvalgt, efter man sadlede om sidste sommer – men selvfølgelig kunne man også tænke sig et godt, tocifret millionsalg på Vestegnen, så opkøberne fra udlandet ikke igen i 2021 kigger på Brøndby og tænker, at man kan få spillerne til det halve eller en tredjedel af, hvad varerne koster i Herning, Farum og på Østerbro.
Vi venter spændt på aktiviteten i de kommende uger oppe i toppen af det europæiske marked – og jeg tør godt garantere, at man gør det samme i de største Superliga-klubber.
Læs også:Avis: Brøndby kræver store beløb for Maxsø og Slimane
Læs også:Karantæner - hvem er ude?
Læs også:Medie: Gustaf Nilsson på vej til svensk bundprop