Lederen er fra Tipsbladet fredag. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet og kan også få det leveret til døren - se mere her.
Man kan ikke påstå, at klubopkøb er det nye sort, for det har det været i årevis, og i årtier i udlandet.
Men Mansour Groups køb af FC Nordsjælland er nu alligevel et eksempel på, at der er god gang i handlerne med fodboldklubber i disse måneder trods coronakrise, og også i Danmark.
I Italien, Frankrig, Belgien og Holland positionerer forskellige typer opkøbere sig, og det gør de også her i Danmark med rygter om snart sagt samtlige Superliga-klubber og en god del af holdene i 1. Division.
Men Mansour Groups køb af FC Nordsjælland i denne uge illustrerer nu meget godt, at der er forskel på klubber, og at det ikke kun er et stort lotteri med en ny statsejet hovedaktionær eller den næste Matthew Benham som hovedgevinst, og hvor store som små i dansk klubfodbold har lige gode muligheder.
Det er fem år siden, et konsortium fra Storbritannien og USA anført af den gamle Manchester United-scout Tom Vernon købte FC Nordsjælland af Allan K. Pedersen.
De omtrent 100 millioner kroner blev ikke lagt i en papkasse til transfers og løn – de penge gik til AKP.
Planen var, at Vernons store talenter fra Right To Dream Academy skulle have FCN som indgang til Europa i stedet for Manchester City, og det lykkedes med al tydelighed. Man lykkedes også med at træne og gøre FCN-spillerne klar endnu tidligere, så de nu udgør et af Europas yngste hold, mens holdet er blevet et sted, man bliver solgt videre fra for mange millioner kroner.
Til gengæld kom der ikke den finansielle styrke, der skulle have gjort FCN i stand til at kæmpe med om DM, og det er måske næste trin i raketten.
FCN-trænerne taler ret konsekvent om, at bare 12-18 måneder til med samme hold kan gøre dem til en spiller helt i toppen af Superligaen i de rigtige sæsoner, og det ser ikke helt forkert ud.
Det særdeles veludviklede talentarbejde gør FC Nordsjælland til en attraktiv klub, også på europæisk plan, og derfor er der ikke noget overraskende ved, at FC Nordsjælland bliver handlet midt under den dybeste corona-nedlukning i Europa.
Mansour Group har i årevis været engageret i Right To Dream Academy gennem et datterselskab, og selvom der ved præsentationen onsdag blev talt om en investering på svimlende 100 millioner euro, knap 750 millioner kroner, ser de penge ud til primært at gå til et nyt fodboldakademi i det fodboldpassionerede Egypten og til den fortsatte udvikling af FC Nordsjælland og Right To Dream, der uden store spillersalg er meget langt fra at være overskudsforretninger.
Det store spørgsmål nu er, hvad Mansour Group reelt vil med FCN.
Danmarks fine placering på UEFA-ranglisten og FCN’s stærke koncept gør klubben interessant i sig selv.
Men FC Nordsjælland er også interessant i forhold til klubsamarbejder eller for dem, der gerne vil danne et sådant samarbejde med udveksling af spillere. Her bliver Mansour Groups handlinger i den kommende tid særdeles interessante at følge.
Kontrol med spillermarkedet er et af mantraerne i disse år i klubfodbold, og det betyder egentlig bare, at man vil have adgang til og andel i så mange spillere som muligt.
Det er det, FC Midtjylland og Brentford har sammen med Brentfords B-hold i London og FCM’s mange udlejede spillere i ind- og udland og samarbejdsaftalen med Fredericia.
Især britiske klubber er interesserede i at have samarbejdsklubber gode steder i Europa, hvor man efter Brexit kan tjene de point, der skal til for at få en arbejdstilladelse. I det spil er FC Nordsjælland attraktiv, men om det så er i den danske klubs egen interesse er måske et andet spørgsmål, selvom incitamentet for den nye ejer i den model vil være at få FCN i Europa-gruppespillene, da det også tjener point til de attraktive arbejdstilladelser.
Så hvad vil de nye egyptiske ejere? I udenlandske nyhedshistorier om FCN-købet er det blevet bemærket, at man ikke er afvisende overfor samarbejder på ungdoms- eller seniorniveau i Storbritannien.
Tom Vernon er stadig administrerende direktør i moderselskabet i London, som både FC Nordsjælland og Right To Dream i Ghana hører under, og det vil være dybt godnat at opgive det sportsligt stærke talentarbejde, der finder sted i dag.
Men vil man bruge de ekstra muskler i Mansour Group til at opfylde trænernes og klubbens drøm om at holde bare lidt længere på de bedste spillere? Og til at hente dyrere og mere sikre profiler til de få pladser i truppen, der trods alt er reserveret til ældre spillere købt andetsteds i Superligaen eller udlandet?
Den balance bliver interessant at følge med den store interesse for Kamaldeen Sulemana som en af de første indikatorer. Mon ikke han bliver bedt om at blive indtil sommer eller til 2022, så FC Nordsjælland kan få et rekordbeløb for ham i stedet for, at Leverkusen eller en anden bejler får ham til under 50 millioner kroner her i januar.
Og så er det naturligvis også værd at holde øje med, om Mansour Group enten kaster kærligheden på en anden klub i en større liga, eller om der på anden måde dukker samarbejder op med store klubber. FC Nordsjælland er i hvert fald interessant nok til det, og det samme må Right To Dream-projektet siges at være, som Manchester City jo allerede har bevist med det samarbejde med RTD, der eksisterede før indtoget i Farum for fem år siden.
Svaret på disse spørgsmål får vi i de kommende uger, måneder og år, og det er svært at forestille sig, at fortsættelsen bliver kedelig.
PS: Tipsbladets journalist Thomas Pyndt blev i sidste uge kåret til Årets Fortæller af Danske Sportsjournalister. Det er vi meget stolte af. De gode fortællinger er et grundstof på Tipsbladet, og vi vil fortsætte med at give dem til jer her i bladet og på Tipsbladet.dk.