Video : Tipsbladet
Landshold

Landshold til salg: Det skal Danmarks profiler

ANALYSE: En lang række danske landsholdsspillere er oplagte salgsemner denne sommer. Vi ser nærmere på dem, der sandsynligvis skal noget andet end spille for deres nuværende arbejdsgiver.

Det er en sommer i forandringens tegn for de danske landsholdsspillere.

En række store navne skal sandsynligvis finde en ny arbejdsgiver for at sikre sig spilletid nok, mens andre kan ryge videre efter flotte præstationer i 2023/24 til større græsgange og endnu sjovere lønpakker.

Vi har set på den første gruppe, dem der skal væk for at spille mere eller med sikkerhed mangler en klub, og runder også hurtigt dem, der har gjort sig attraktive.

Foto: Alamy


Christian Eriksen, Manchester United
Offensiv midtbanespiller, 32 år
Status: Er blevet rotationsspiller i Manchester United

Hvilken vej går Erik ten Hag i år tre i Manchester United?

Med INEOS i førersædet i United laves der for gud ved hvilken gang om på retningen og strategien i Manchester United.

Og en ikke helt urealistisk teori går på, at United gerne vil sende danskeren videre som del af den foryngelseskur, der sandsynligvis venter bliver udskrevet til patienten denne sommer.

Eriksen har et år tilbage på kontrakten og er gentagne gange rygtet væk fra United i britiske medier, og det hele passer sådan set sammen i forhold til et skifte væk, hvor det også ville være dybt mærkværdigt, hvis Manchester-storklubben kræver mange penge for en spiller, der er 32 år og kom til gratis fra Brentford.

Eksklubberne Brentford, Ajax og måske OB er ikke urimelige bud på en ny klub – I Odense har det længe heddet sig, at døren er åben for Christian Eriksen helt i slutningen af den aktive karriere, hvilket dog ikke nødvendigvis er nu.

Rygter tidligere i år om Galatasaray var heller ikke mærkeligt med tanke på de tyrkiske topklubbers glæde ved erfarne topnavne, men bliver det til et skifte, vil danskeren sandsynligvis ikke forhaste sig – det har han og hans agent gennem mange år Martin Schoots aldrig gjort, og det er der heller ingen grund til nu, med mindre et særdeles attraktivt tilbud dukker op nu med kort tidsfrist.

Foto: Alamy

Simon Kjær, kontraktfri
Midtstopper, 35 år
Status: Kontrakten i AC Milan er udløbet, og Kjær har frie hænder til at finde en ny klub.

Forsvarsspilleren er stoppet i AC Milan efter fire år i den norditalienske storby, og de seneste måneder, herunder EM-slutrunden med det danske landshold, har handlet om genoptræning efter en muskelskade i låret.

Der har været løse spekulationer i 2024 om en retur til FC Midtjylland, men det vil være en meget stor overraskelse, hvis de to parter reelt er interesserede i at arbejde sammen, mens Simon Kjær er spiller.

Så giver rygter om italienske klubber og en tyrkisk topklub som Fenerbahce langt bedre mening, ligesom en aftale i MLS (der har hentet mange spillere fra Serie A) kunne gøre det.

Foto: Alamy


Kasper Schmeichel, kontraktfri
Målmand, 37 år
Status: Schmeichels kontrakt i Anderlecht er udløbet, og målmanden er tæt på at fortsætte i Celtic.

Kasper Schmeichel havde en udmærket sæson i Anderlecht, og man får i den grad tanken, at den kompetitive landsholdsspiller går efter at fortsætte to år til og tage VM 2026 i USA, Canada og Mexico med.

Celtic sagde farvel til Joe Hart, da englænderen stoppede karrieren efter en pokalsejr over Rangers FC, og den skotske millionby og et nyt attentat på Champions League og titler ligner næste, og måske sidste, skridt i Schmeichels karriere.

FCK har haft Schmeichel på radaren, men det lader ikke til at blive nu, hvis det overhovedet bliver.

Foto: Alamy


Pierre-Emile Højbjerg
Central midtbane, 28 år
Status: Har et år tilbage af kontrakten i Tottenham Hotspur, der gerne vil sælge til den rigtige pris.

Der har været bud efter Pierre-Emile Højbjerg de to seneste transfervinduer, og meget tyder på, at der kommer det igen til august.

Italienske og tyrkiske klubber har været nævnt, eksempelvis Fenerbahce, der har fået Højbjergs ekstræner José Mourinho som samlingsfigur, og det giver på mange måder mening, at Højbjerg kommer videre nu.

Spurs får en del flere kampe takket være en tur i det nye Europa League-ligaspil, men hvis Tottenham ellers kan få nok for danskeren og finder en passende afløser, er et skifte en reel mulighed med Napoli og Juventus som mulige destinationer i Italien.

Det kunne dog sagtens blive et spørgsmål, der først afgøres i de sidste dage i transfervinduet, når kabaler og transfers går op i en højere enhed, og det har altså slået fejl i tidligere transfervinduer, hvor Spurs også satte prisen relativt højt for en midtbanemand, der tidligere var nærmest selvskreven i startopstillingen men nu er et par uger fra sin 29-års fødselsdag.

Foto: Alamy

Rasmus Nissen Kristensen
Højre back, 27 år
Status: Har flere år tilbage i Leeds United, der næppe har råd til at holde på 'NK' i Championship, hvor landsholdsspilleren næppe heller vil spille.

Backen spillede på leje i AS Roma i sidste sæson, hvor han var inde og ude af holdet, og der er nok brug for en permanent transfer end ny leje (gerne med en realistisk mulighed for efterfølgende permanent aftale).

Der var muligheder i både England og andre topligaer end Serie A, da 'NK' sidste sommer valgte AS Roma, og det er bestemt ikke umuligt, det igen er på papiret for backen, der klarede sig fremragende i Red Bull Salzburg før skiftet til Leeds i 2022.

Det lader til, pilen peger mod Tyskland i denne omgang trods rygter om en retur til FC Midtjylland. Tipsbladet kunne tirsdag afsløre, at Eintract Frankfurt vil leje ham.


Thomas Delaney, Sevilla
Central midtbane, 32 år
Status: Er ejet af Sevilla, der med noget nær statsgaranti ikke vil bruge Delaney og derfor giver ham lov til at skifte væk i løbet af de næste seks uger.

Thomas Delaney spillede en god sæson for Anderlecht i 2023/24 efter et træls forårs-ophold på leje i Hoffenheim i 2023.

Danskeren har et år tilbage i Sevilla men kan sikkert gafles særdeles billigt i transfer. Er det så FC København, der flirtede så kraftigt med Delaney for et år siden og vel godt kunne have brugt ham, da maskinen raslede fra hinanden i slutspillet?

I forhold til løn og ambitioner virker en klub i udlandet mest oplagt, især når FC København i bedste fald skal spille Conference League-fodbold.

Foto: Alamy


Jacob Bruun Larsen, Hoffenheim
Kantspiller/forward, 25 år
Status: Vender tilbage efter et år på leje i Premier League hos Burnley. Skal sandsynligvis væk fra Hoffenheim.

Jacob Bruun Larsen havde en rimelig sæson for et skuffende Burnley, der overhovedet ikke kunne leve op til forventningerne om godt, offensivt fodboldspil under Vincent Kompany men i stedet rykkede relativt sikkert ud af rækken.

Bruun Larsen fylder 26 til september og har egentlig alle byggestenene til at blive en god spiller for en Champions League-klub uden for Top 5 eller en midter/bund-klub i Top 5, men der skal også findes et rigtigt match nu og en forståelse af, at Bruun Larsen altså ikke har Mbappé-gennembrudsspeed eller egenhændigt afdribler syv mand og lægger den op i krogen.

Foto: Alamy


Victor Kristiansen, Leicester City
Venstre back, 21 år
Status: På vippen. Leicester er under pres i forhold til finans- og licensregler, hvilket på den ene side opmuntrer til et salg, på den anden side kan friste til, at man holder på backen i stedet for at skulle ud i en ekstra handel, der giver omkostninger uanset hvad.

Bologna var ikke klar på at betale frikøbsklausulen omkring 110 millioner kroner, men det betyder jo ikke, at succesklubben eller en af deres italienske rivaler holder sig for gode til at byde noget lavere i håbet om, at Leicester vil sælge.

'VK' bør spille fodbold i den kommende sæson, og vi hælder mod, at det betyder et klubskifte, hvad end det bliver en ny lejeaftale eller et salg.


De attraktive

Andreas Skov Olsen (kantspiller og forward, 24 år, Club Brugge) var rigtig god i Brugge, der endte med at snyde Anderlecht for det belgiske mesterskab. Det kunne meget vel være denne sommer, Skov Olsen endte i en Top 5-liga mod en stor transfer til den belgiske topklub.

Foto: Alamy

Anders Dreyer (kantspiller og forward, 26 år, Anderlecht) spillede forrygende flot i Belgien og bonger igen ud på radaren hos klubber i den tunge ende af Premier League og andre Top 5-ligaer. Anderlecht kommer til at tage sig godt betalt, men det her kunne sagtens ske.

Joachim Andersen (midtstopper, 28 år, Crystal Palace) har været et decideret forsvarsjern for Crystal Palace i flere år, og Palace må være bekymret for at lade forsvarsspilleren komme for tæt på kontraktudløb. Skal der mange penge i kassen, er det nu, og interessen for Andersen er der, uden de større klubber i Premier League indtil nu har villet betalt helt så meget, som London-klubben krævede.

Alexander Bah (højre back, 26 år, Benfica) var ikke helt så god som i sin første sæson i Portugal, men han er stadig så god, at store klubber har snøren i vandet og lurer på, om man kan lokke Benfica til en aftale, der er til at betale.

Morten Hjulmands (central midtbane, 25 år, Sporting) navn vil runge igen på august-markedet, men det vil være mærkeligt, hvis Sporting ombestemmer sig og lader den nye anfører gå før tidligst sommeren 2025 og den Champions League-sæson, der nu venter for det overraskende mesterhold. Sporting kommer til at kræve kassen og har udpeget andre spillere som oplagte salg, så Hjulmand er kun nævnt her, fordi han spillede så godt for et mesterhold uden lige så dybe lommer som rivalerne.