Video : Tipsbladet
Landshold

Kent Nielsen er den perfekte landstræner

Kent Nielsen har det, der skal til for at blive dansk landstræner.

Det har været lidt sjovt at følge dækningen af Lars Knudsens overraskende tid som landstræner.

Nogle gange lyder det som om, manden er beamet ned fra en UFO eller befriet fra et trænerkontor med hængelås, hvor man først må komme ud, når alle offensive og defensive dødbolde de næste seks måneder er analyseret til bunds.

Det er som om, at ingen overhovedet husker den vitale rolle, han spillede som assistenttræner i FC Midtjylland, dengang man vandt det andet mesterskab under Jess Thorup.

Men ok, det gjorde Thorup tydeligvis, og han skyndte sig at sige 'haps', da muligheden for et nyt samarbejde bød sig i Augsburg efter Knudsens stop i Leicester.

Sådan ligger vi under for vores forestillinger om, hvordan en fodboldtræner og landstræner skal se ud, og hvad han skal have prøvet, og som kampene i september viste, er vores forestillinger langt fra altid de rigtige.

Og apropos dygtigt håndværk: Kent Nielsen burde være en seriøs kandidat til landstræner-jobbet. Ja, for mig er han den perfekte landstræner.

Jeg tror bestemt ikke, det bliver ham, og der er et væld af dygtige trænere derude, nogle af dem med dansk pas.

Kent Nielsen bør være en seriøs kandidat til landstræner-jobbet, mener Tipsbladets kommentator. Foto: Alamy

Men Kent Nielsen burde være en af dem, DBU's fodbolddirektør Peter Møller ringede til, fordi Silkeborg-cheftræneren er så dygtig og erfaren en træner med et så højt fagligt niveau, at han per automatik blev overvejet.

'Amen hør her, landsholdet skal jo ikke spille som Silkeborg' – jeg kan allerede høre indvendingen, hvis det mod forventning skulle blive Europamesteren fra 1992.

Og det er så sandt, som det er sagt.

Der er nul chance, selv med langt dygtigere spillere, for at kunne spille som Superligaens mest konceptstærke hold sammen med FCN.

Bare se den her uge op til Spanien-kampen, der har været en øvelse i at træne så skånsomt og effektivt som muligt, alt i mens spiller efter spiller har meldt fra med større eller mindre skader.

Lars Knudsen i jobbet som en af Jess Thorups assistenttrænere i Augsburg. Foto: Alamy

Men Kent Nielsen vil som landstræner spille lige så lidt Silkeborg-fodbold, der kræver måneders og års intenst arbejde til træning og kampe hver weekend, som jeg ville forsøge at lave fem retters indisk mad til 20 personer ud af en pakke hakket okse og tre poser grillpølser.

Kent Nielsen er en uovertruffen taktiker, der læser situationer og modstandere som få andre, også undervejs i kampene.

Han får det optimale ud af sine spillere, der med god grund vil spille for ham og holder kontakten også efter de er skiftet væk, i disse år fra Silkeborg, hvor det tidligere var AaB'ere.

Han gør meget selv, også når modstanderne skal analyseres, og det er nok noget af det, der taler mod Nielsen som landstræner. Han er træneren, ikke CEO for et stort team af specialister.

Al det leben, der er omkring landstræner-jobbet, lokker nok heller ikke.

Men skal Danmark vinde fodboldkampe og gøre det godt ved slutrunder ud fra en vurdering af, hvad man selv, spillermaterialet og modstanderen levner af muligheder, er Kent Nielsen et fremragende og oplagt bud på Danmarks næste landstræner.