Video : Tipsbladet
Conference League

Ikke godt nok, Brøndby! Ejerne skal til lommerne

Brøndby havde egentlig fortjent bedre i en god indsats i Warszawa, men det var ikke nok til at komme videre i Europa, og det kommer til at koste ejerne.

Andelen af Brøndby-fans med grå hår steg mærkbart, da holdet for en uge siden reelt var bedst i kampen mod Legia Warszawa og alligevel tabte 2-3 på dumme, unødvendige fejl.

Og der blev jo ikke færre i aften, hvor Brøndby efter en god indsats røg ud til et tider heldigt Legia-mandskab, der nu har fået en kæmpe matchbold foræret i den afgørende kvalifikationsrunde i Conference League, den matchbold Brøndby en overgang torsdag var ved at gøre til deres.

Et modigt Brøndby-hold spillede en god kamp, pressede Legia, stressede værterne ved at gå højt og spillede med stort mod, og ligesom FC Midtjylland var heldig kun at være nede 0-1 efter en halv time i tirsdags, var Legia heldig med først at komme bagud ti minutter før pausefløjtet.

Men ikke desto mindre er det slut – efter Legia udlignede i de døende minutter før pausen på deres første seriøse offensive aktion overhovedet, blev kampen mere lige.

Uanset, at man kan have sympati for Brøndbys tilgang og på lange stræk udmærkede kampe mod Legia, gik det jo præcis, som klubbens kritikere havde forventet med et exit fra Europa ved mødet med den første svære modstander.

Den med 'lærepenge' plejer jeg at rynke på næsen af, men jeg køber den så langt, at der ikke er ret erfaring på holdet i kategorien 'europæisk succes', når vi ser bort fra Daniel Wass' lange karriere på øverste niveau i Europa.

Og lærepenge eller ej, er det her et dyrt exit.

Dyr omgang
Europa, hvor Brøndby IF havde sat næsen op efter Champions League, burde måske være glasuren på kagen.

Men i Brøndby siden GFH's opkøb i 2022 har det i forretningsdelen af klubben været hovedformålet sammen med at vinde DM og at sælge spillere hamrende dyrt.

Det her var en gylden mulighed for at få en masse succes i en ikke uoverkommelig Conference League, at score mange millioner kroner i præmiepenge og måske endnu mere i salgsværdi på spillerne, og så den vildt vigtige Europa-koefficient, hvor Brøndby er meget tæt på at starte på bar bund.

Det var Brøndby ikke gode nok til i denne omgang, for ikke at sige heldige og kyniske, og det kommer nu til at koste.

Efter min bedste overbevisning vil det være helt tosset ikke at skyde efter mesterskabet og Europa en gang til i 2025.

Brøndbys hold er et af Superligaens ældste og er skruet sammen til at vinde her og nu. Nartey, Bischoff, Bundgaard og Schwartau trækker den anden retning, men det nytter ikke at bedrage sig selv og tro, man er noget andet end et præstationshold med begrænset holdbarhed.

Brug det, der skal til
Det er måske ikke politisk korrekt at sige og skrive, men det, der er behov for nu, er dybe lommer.

Dem har David Blitzer som medejer af det dyreste sportshold nogensinde, Washington Commanders, og hvordan det end skal skrues sammen, skal Brøndby give det et skud til, selv om det bliver hamrende dyrt.

Hellere forstærke sig på et par pladser end dække næste års underskud ved at sælge både Suzuki, Kvistgaarden og Vallys.

Jeg skal selvfølgelig ikke blande mig i, hvad man har talt med spillerne om, og måske skal en enkelt profil sælges, men det her Brøndby giver kun mening, hvis man igen står på tæer og med vold og magt forsøger at vinde DM og komme rigtigt i Europa, det vil sige et ligaspil, til næste sommer.

Så dyk dybt i lommerne og forsøg igen – når man har brugt de voldsomme beløb, man allerede har brugt og har en god trup, er det i hvert fald ét år for tidligt at begynde at snakke om foryngelse og nyt projekt, uanset at aftenens exit må gøre hamrende ondt.