Video : Tipsbladet
Superliga

Her skal millionerne komme fra, Brøndby

ANALYSE: Det har været stille i Brøndby siden det mistede guld, men det ændrer sig lige straks.

Mens FC København og FC Midtjylland kappes om at hente nye profiler til Danmark, har der været musestille i Brøndby siden den traumatiske maj-dag mod AGF.

Patrick Pentz blev hurtigt købt fri af Leverkusen, hvilket tydeligt signalerede, man igen strækker sig efter en topplacering og Europa.

Men siden har der fulgt to måneder, hvor der nærmest intet er sket ud over et par udlejninger og en irriterende skade til Nicolai Vallys.

Samtidig er rivalerne gået shopamok.

FC Midtjylland og FC København har været købt spillere for tæt på 100 millioner kroner, FCM i forsøget på at komme i Champions League, FCK i en gigantisk udskiftning under en ny sportsdirektør.

Men nu varer det ikke meget længere.

Torsdagens irriterende 2-3-nederlag til Legia Warszawa kommer til at fungere som fremkaldervæske, med mindre man skaber en stor overraskelse og vipper Legia ud i returen foran 50.000 tilskuere.

Foto: Alamy

Gemt i guldkampen og en ultra-hektisk Superliga-sommer med et hav af transfers, lukkede Brøndby 30. juni et 18 måneder langt regnskab med et minus, der batter.

Udmeldingen i vinter var et minus på 110 til 140 millioner kroner, og selv om kassen ikke er tom endnu, giver det ingen mening at vente langt ind i sæsonen, til man så småt nærmer sig en tom benzintank.

Læs Tipsbladets indledende vurdering af Superligaens spillerbudgetter her

Det er derfor, Legia-kampen er så vigtig.

En god tur i Conference League, der nu udvides og giver flere præmiepenge, kunne sagtens finansiere et år til, og derfor havde det været så vigtigt at vinde hjemme i torsdags i stedet for at tabe på egne fejl.

Så meget desto mere grund til at kaste alt efter kampen i Warszawa og om nødvendigt holde lidt igen i startopstillingen i dag, selv om det er mod rivalen AGF, og der er alt at revanchere.

Lykkes det ikke, er der to veje, hvor den ene er mere sandsynlig end den anden, som jeg ser det.

Foto: Alamy

Man kunne sælge løs. Mathias Kvistgaarden er frisk igen, han scorer gode mål og er en af Superligaens bedste forwards, og flasker alt sig, kunne man få noget, der nærmer sig prisskiltet på 10 millioner euro (cirka 75 millioner kroner) i slutningen af måneden.

Mere sandsynligt, hvis I spørger mig, er at Yuito Suzuki ryger. Det er ikke sikkert, han nogensinde scorer så mange og flotte mål igen som i foråret, og der er nogle ting, der taler for et exit i slutningen af måneden, som matches af 1-2 offensive indkøb for nogle af pengene.

Det kunne have været Nicolai Vallys, men der ødelægger skaden meget, og torpederer muligvis markedsprisen, så han ryger næppe.

Langt mere sandsynligt er det, at der kommer flere penge i kassen via en form for aktieudvidelse.

Der har længe været sonderinger og korridor-snak, og for mig at se er det altovervejende sandsynligt, at der inden for en overskuelig tidshorisont kommer en ny indsprøjtning.

Læs også om dengang, David Blitzer og en række medinvestorer bød på FC København

Pentz-handlen og fastholdelsen af profilerne er for mig et tydeligt signal.

Det ville være bims at købe Pentz og så efter en enkelt sæsons satsning smide håndklædet i ringen, sælge stjernerne og så starte forfra med stor sandsynlighed for at blive nummer fire-fem stykker og misse Europa.

Der skal penge i kassen, om nødvendigt med nye folk i ejerkredsen som del af eller supplement til GFH, og det kommer.

Og så tror jeg ikke, de manglende indkøb skal forveksles med tilfredshed med truppen eller et indkøbsbudget nær nul kroner.

Lur mig, om ikke man følger en række spillere og henter indtil flere nye navne med starter-potentiale, når der ryger flere reserver væk senere på måneden, og Suzuki, måske, bliver solgt for en kæmpe pose penge.

Men sikkert er det, at stilheden og stilstanden ikke varer ved, og at der såmænd også nok skal komme gang i den til eftermiddag, hvor AGF ligesom sidst har tænkt sig at smadre festen.