FC København vippede Breidablik, Sparta Prag, Rakow, Galatasaray og Manchester United ud af Champions League.
Ja, man var ikke i nærheden af at slå Manchester City ud, men tro da pokker: Verdens bedste klubhold, måske det stærkeste fodboldhold nogensinde, har vel været større favorit til at genvinde Champions League, end nogen nogensinde har været i turneringens 32-årige historie.
Det er forrygende klaret af FC København, og genvinder man mesterskabet til maj i den knivskarpe duel, der nok venter med FC Midtjylland og Brøndby IF, ligger Jacob Neestrups førstehold med en enestående mulighed for at blive en europæisk magtfaktor, i hvert fald efter skandinavisk standard.
Men uanset, om FCK, FCM eller Brøndby vinder mesterskabet, har de og Superligaen et hovedbrud af dimensioner, der kan blive til deciderede tømmermænd om et lille års tid.
Læs også om, hvordan FCK i teorien kan komme direkte i Champions League ved at vinde DM
Fodboldens kalender fra 2024 til 2027 lyder måske dødhamrende kedelig og ligegyldig, men det er de kommende ændringer af den og de tre Europa-turneringer ikke.
Både Champions League og Europa League udvides fra 32 til 36 klubber, og man går fra seks til otte spillerunder i et særligt ligasystem, hvor alle møder alle i én, åben liga (læs mere om det system her).
Igen, det lyder måske dødkedeligt, men det er det overhovedet ikke for Superliga-topklubberne, Thomas Thomasberg, Jacob Neestrup, Jesper Sørensen og deres spillere.
Skal man til at rykke enkelte liga- eller pokalkampe, så danske Europa-deltagere har noget mere end træningskampe at komme i sving på?
Troels Bager ThøgersenKommentator på Tipsbladet
For i tredje og fjerde uge i januar spilles runde syv og otte i ligaspillene i Champions League og Europa League, det vil sige de afgørende runder, hvor vi finder ud af, hvem der går videre.
Hvis I synes, danske klubhold har virket en kende uskarpe, når de er gået videre fra Europa-gruppespil de to seneste årtier, er det helt korrekt.
FCK klikkede ikke lige så godt i Parken for en lille måned siden mod Manchester City, som man gjorde i gruppespillet i efteråret, ligesom man ikke gjorde tilbage i februar 2011 mod Chelsea efter at have strålet i gruppen, hvor man slog Rubin Kazan og Panathinaikos ud.
Så hvad gør man så nu, hvor de afgørende kampe ligger tre uger tidligere, lige midt i det, der i mange år har været den mest døde periode i dansk klubfodbold?
Det her er ikke bare et hypotetisk, irrelevant spørgsmål, der kun dukker op hvert tiende år.
FC København og FC Midtjylland planlægger med at spille europæisk stort set hver sæson, ergo skal de finde en måde at være konkurrencedygtige på et tidspunkt i turneringen, der for dansk fodbold reelt er endnu vigtigere end de to CL-ottendedelsfinaler, FCK lige har spillet, hvor man stort set i ethvert scenarie vil være totalt undertippet.
Er det træningslejr dagen efter nytår, ligesom tyske klubber tager på? Givetvis.
Men hvordan er Superliga-klubberne konkurrencedygtige, når stort set alle konkurrenterne minus de ukrainske (og en gang i fremtiden russiske) spiller gældende turneringskampe op til de afgørende kampe?
Jacob Neestrup erkendte åbent efter første kamp i Parken mod Manchester City, at man havde været nogle procent fra toppen på grund af afbrækket i den danske turnering.
Skal man til at rykke enkelte liga- eller pokalkampe, så danske Europa-deltagere har noget mere end træningskampe at komme i sving på? Eller umiddelbart efter kampene, så man i Danmark begynder at spille mellem runde 7 og 8, og den nuværende turneringsstart i tredje weekend i februar?
Det er helt klart et problem, der er isoleret til toppen af rækken, men derfor skal der jo stadig ses på en løsning, hvad end det er en højintens træningslejr for de involverede klubber eller et mere Europa-venligt kampprogram.