Video : Tipsbladet
Superliga

En FCM-stjerne koster det samme som hele Hvidovre

Men derfor kan det sagtens blive en svær kamp for de ambitiøse guldkandidater.

Sjældent har der været så stor forskel på de to klubber i Superligaens sæsonåbner, som der er fredag aften mellem FC Midtjylland og Hvidovre IF.

FC Midtjyllands Superliga-trup flyttede i sidste måned ind på et nyt træningsanlæg, der har faciliteter som langt større konkurrenter ude i Europa, et væld af træningsbaner at vælge mellem, og flere på vej, herunder en hybridbane.

Hvidovres bane var så ringe i sidste sæson, at ungerne i vores lokale serieklub sikkert havde nægtet at spille på den.

Og som cheftræner Per Frandsen beskrev i dette forrygende interview med Tipsbladet tilbage i foråret, måtte man til træning dele bane med blandt andre spydkastere, når spillerne ud på eftermiddagen havde fået fri fra arbejde og havde tid til træning.

Denne sommer har FC Midtjylland lagt i omegnen af 50 millioner kroner for Sverrir Ingi Ingason og Sydkoreas VM-angriber Cho Gue-sung.

Alene den ene af de transfers svarer til hele Hvidovre IF's budget for den kommende sæson, med mindre sportsdirektør Peter Lassen går helt amok på markedet i den sidste måneds tid.

Hvor FC Midtjyllands spillere får individuelle videoklip, og har et væld af trænere til at hjælpe med og tilrettelægge træningen, fortsætter Hvidovre i den nye sæson med deltidsprofessionalisme, hvilket altså vil sige, at arbejdet på byggepladsen og kontoret skal ordnes, før den står på fodbold.

Alligevel kan det sagtens blive en tæt kamp fredag aften.

Hvidovre spillede det bedste angrebsfodbold i 1. Division sidste sæson og så også mere opfindsomme og dygtige ud end indtil flere ideforladte Superliga-klubber.

Gejsten kan vel dårligt blive større end til en premiere i Herning, selvom den også vil være blandet op med en vis portion ængstelse, når det nu er Gustav Isaksen og nok Júnior Brumado, man skal slås med ud over en på papiret fremragende FCM-midtbane.

FC Midtjylland har efter alt at dømme Sverrir Ingi Ingason med i midterforsvaret, og mens han og holdkammeraterne er dygtige, skal spillet immervæk også afstemmes.

At FC Midtjyllands budget er mere end 10 gange større end Hvidovres, betyder ikke, at spillerne er en pose nødder, og Thomas Thomasberg, Svend Graversen og Claus Steinlein skal fyres omgående, hvis ikke FCM er ti gange bedre inde på banen.

Kvalitet og forsøget på at købe den koster helt ekstremt meget, så kører FCM den her hjem uden et festfyrværkeri, er det kun, hvad man kan forvente.

Og ja, det kan blive svært nok i sig selv.

Hvidovre har mistet Frederik Carlsen og Andreas Pyndt men fået adskillige folk, der skal forsøge at gøre sig gældende.

Jeg tror ikke, Hvidovre bliver tromlet flade i begyndelsen af sæsonen, og de kan meget vel drille flere erfarne hold i de første måneder.

Det kan meget vel være, de vender tilbage til 1. Division til maj næste år, men jeg tror ikke, fredag aften bliver noget, der bare nærmer sig en walk over for hjemmeholdet.