Video : Tipsbladet
Superliga

Har FCK og Brøndby helt lige på guldbarometret

Kapløbet om DM-titlen har aldrig været så tæt. Her er argumenterne for og imod de fire guldkandidater.

Det er en afslutning af en anden verden, der venter os i Superligaen.

Fire klubber ligger inden for tre point, og de møder hinanden på kryds og tværs i de næste to uger begyndende med søndagens brag af et derby på Brøndby Stadion.

Guldkampen er fyldt med formstærke profiler, bekymrende tendenser, muligheder, trusler og uforudsigelighed, der afholder de fleste fra skråsikkert at mene, at et hold er klar favorit frem for de tre andre.

Hvem der vinder, det ved vi heller ikke. Men undertegnede sætter bagdelen

Brøndby IF
56 point
Point i slutspillet: 9

Program
FC København (hjemme)
FC Nordsjælland (hjemme)
Silkeborg IF (ude)
AGF (hjemme)

Guldchance ifølge Tipsbladet: 30 procent

Foto: Alamy

For Brøndby-guld
* Brøndby har den store fordel at slutte af med Silkeborg IF og AGF, der har fået deres skæbne beseglet for denne sæson.
* Brøndby virker til at have det mest sammentømrede hold set i sammenligning med FC København og FC Midtjylland (men ikke FC Nordsjælland).
* Der er gods nok i profilerne Suzuki og Vallys til, at man hiver de nødvendige point.
* Man er et point foran FC København og FC Midtjylland og har en lille matchbold med hjemmebanen mod FCK.

Mod Brøndby-guld
* Man har haft svært ved at vinde den seneste måned siden derbyet og har reelt været heldig i de to kampe, man har vundet i slutspillet over FC København og FC Midtjylland, hvor uafgjort havde været mere retvisende.
* Brøndbys 2. halvlege i slutspillet har været bekymrende – man mister initiativet, hvis man da har haft det i 1. halvleg.
* Jesper Sørensen har ikke samme indskiftningsmuligheder lige nu som de tre rivaler – Kvistgaardens skadesfravær er katastrofalt timet.
* Det er bekymrende, at Brøndby virkede så sårbare på dødbolde mod FCM – det har FCK, FCN (som er blevet langt bedre på det område) og AGF med statsgaranti set.

FC København
55 point
Point i slutspillet: 10

Program
Brøndby IF (ude)
FC Midtjylland (hjemme)
AGF (ude)
FC Nordsjælland (hjemme)

Guldchance ifølge Tipsbladet: 30 procent

Foto: Alamy

For FC København-guld
* FC København har skabt mange chancer og kommer ind i slutprogrammet med tre vigtige sejre på stribe.
* Selv med Roony Bardghjis triste og meget alvorlige skade har FCK gode folk at skyde med fra bænken.
* FCK har prøvet det her de to seneste år, hvor der også var tæt kamp om guldet. Det er plus nu, at både spillere, ledere og trænere har prøvet noget, der ligner.
* Kan man vinde på Brøndby Stadion søndag eftermiddag, kan man selv afgøre det med hjemmekampe mod FC Midtjylland og FC Nordsjælland. Det er mere, end FCK kunne have drømt om for tre uger siden, hvor man med det yderste af neglene fik skrabet et enkelt point til sig i Herning.

Mod FC København-guld
* Sejren i Silkeborg var sikker, mens ellers har FC Københavns kollektive defensiv været til at tale med. Selv AGF var tæt på forrige weekend, og det er bekymrende.
* FC København har spillet langt flere kampe i sæsonen end de tre rivaler. Når man ser FCK's svingende spil, er det svært ikke at få tanken, at spillerne er tyndslidte, rotation eller ej.
* FC København har det ikke godt med FCM og FCN og deres fysik og individuelle stjerner, der har udfordret og presset FCK's defensiv hårdt.
* Lurer der en følelse af opbrud? Kamil Grabara er solgt, og flere andre profiler kan også forsvinde efter FCK's flotte resultater i Champions League og to gruppespil på stribe.


FC Midtjylland
55 point
Point i slutspillet: 7

Program
AGF (hjemme)
FC København (ude)
FC Nordsjælland (ude)
Silkeborg IF (hjemme)

Guldchance ifølge Tipsbladet: 25 procent

Foto: Alamy

For FC Midtjylland-guld
* Når FCM får gang i presspillet og løb ind i feltet, er de uhyggelige og har tyngden til at vinde i København eller Farum.
* Dødboldene er de bedste i guldkampen.
* FCM har offensive profiler, der egenhændigt kan vinde en lige kamp.
* Man har allerede spillet mod – og vundet over – et af de andre hold i Top 4 her i maj. Med to hjemmekampe mod slidte pokalfinalister er FCM 'kun' en uafgjort og en sejr på to ture til Storkøbenhavn fra at kunne vinde DM.

Mod FC Midtjylland-guld
* FC Midtjylland har spillet med alt for store udsving i 2024 – større end de tre rivaler.
* FCM er yderst udsat, hvis man først kommer bagud og modstanderen stiller sig tilbage og tvinger FCM til lange angreb.
* Det er trods alt ugunstigt at have to udekampe mod to af guldrivalerne på kun fire døgn.
* Det gør en forskel at være et point efter Brøndby og at have en dårligere målscore end FCK så sent i foråret.

Foto: Alamy

FC Nordsjælland
53 point
Point i slutspillet: 16

Program
Silkeborg IF (hjemme)
Brøndby IF (ude)
FC Midtjylland (hjemme)
FC København (ude)

Guldchance ifølge Tipsbladet: 15 procent

For FC Nordsjælland-guld
* FCN har lige nu de stærkeste individuelle profiler i Superligaen, og det gælder faktisk også defensivt. Schjelderup-Osman-Tverskov-Nagalo-Hansen, ja vi kan sagtens føje flere til.
* FCN har større bredde end nogensinde før – får man en karantæne, er det ikke så fatalt som i tidligere sæsoner.
* Man er form-holdet i Superligaen lige nu. Det er så god timing, hvis de unge kan blive ved med at sprudle, noget de ikke gjorde for et år siden, da de førte i vinterpausen.
* FCN's offensive spillere, og det er både Schjelderup, Osman og super-subben Harder, er så gode lige nu, at de er meget svære at stoppe i 90 minutter. Held og lykke med at forhindre Schjelderup i at flække et frispark op i krydset eller Osman i at flugte en umulig bold ind ved den fjerne opstander.

Mod FC Nordsjælland-guld
* Tre point er ikke meget, men det er det så alligevel med så kort tid tilbage af sæsonen, når der ligger tre hold foran i tabellen.
* Udekampe i Brøndby og på Østerbro er ikke guf, den slags har historisk ikke fungeret godt for FCN, når der er meget på spil.
* Marginalerne har været med FCN de to seneste måneder. Der skal ikke meget uheld til, før FCN taber en kamp eller to trods holdets flotte spil.
* FCN kan sagtens gå ubesejret gennem slutprogrammet og stadig kun blive treer eller firer.