Video : Tipsbladet
Superliga

Det kan FCK ikke leve med

FC Nordsjælland spillede fejende flot i 1. havleg, men FCK kan ikke leve med, man falder så dybt, som man gjorde i 1. halvleg i Farum.

- Jeg er ked af sige det, men vi spiller som lort.

Det skal retfærdigvis siges, at FC København blev markant bedre i 2. halvleg, men det er svært at være uenig i Kevin Diks' bramfri vurdering af FCK's 1. halvleg.

Den bemærkning faldt på TV2, og der har ikke været mange på et fyldt stadion eller derhjemme på skærmen via landsdækkende tv, der var uenige med hollænderen.

Der gik ikke en gang fem minutter, før FC København var bagud 0-2 efter en aflevering i ryggen på FCK-forsvaret og derefter et pragtmål af Marcus Ingvartsen, og selv om værterne spillede skøn fodbold og havde chancer til betydeligt mere både før og efter pausen, må det have givet Jacob Neestrup og FCK-ledelsen De et sug i maven af de ubehagelige.

Det er såmænd ingen skam at tabe til FC Nordsjælland, der selv her efter massive sommer-afgange stiller et fint fodboldhold til sæsonen 2024/25 og sandsynligvis kommer i Top 6.

Men det er godt nok sjældent, et FCK-hold er blevet kostet sådan rundt i Superligaen, og det hører med til historien om FC Københavns fine comeback i slutfasen, at FCN både ved 3-0 og 3-1 havde flere store tilbud, hvor man burde have scoret mål nummer fire på en forsvarskæde, der var til at tale med og prisgav Nathan Trott.

FC København skal have stor ros for at spille sig tilbage i opgøret efter Neestrups udskiftninger, og fordi FC Nordsjælland ikke dræbte kampen og trods alt også er en mere uprøvet størrelse end de to seneste sæsoner, ligesom man også manglede den fremragende og gennem længere tid skadede stopper Adamo Nagalo, der i topform er en af ligaens tre bedste på sin position.

Foto: Alamy

De nye FC København-spillere Gabriel Pereira, Munashe Garananga, Giorgi Gocholeishvili og Marcos Lopez skal jo have tid til at finde deres ben i Superligaen, og det skal nok blive bedre.

Men man tænker sit, hvis nu Kevin Diks skulle ende med alligevel at blive solgt, som han gerne ville til Como, mens Denis Vavro har været svingende og som billedet er lige nu bedre kan undværes på trods af hans meget flotte meritter i klubben.

Det vil jo betyde flere udskiftninger, hvilket FC København helt sikkert nok skal løse med dygtige folk, men som sandelig også stiller høje krav til forsvaret og til en midtbane, der jo også blev overløbet i 1. halvleg og igen i en række situationer efter pausen i Farum.

Den her type kampe og dybe huller, som 1. halvleg var, er måske uundgåelige, når man skifter så meget ud som FCK.

Foto: Alamy

Men der er bare ikke råd til ret mange af dem med de tårnhøje ambitioner, FC København har og skal have i alle turneringer.

Det begynder allerede om fire døgn med endnu en irriterende kamp for københavnerne på kunstgræs i Kilmarnock, hvor Kilmarnock-folkene i torsdags påpegede overfor undertegnede, at de altså har slået både Celtic (to gange) og Rangers inden for de seneste måneder og derfor ikke er ved at dø af skræk over at få besøg af FCK.

Mon ikke Kilmarnocks trænere, selv om deres spillere naturligvis ikke er nær så dygtige som FC Nordsjællands offensive folk, har taget mange noter og fortæller deres ivrige og særdeles arbejdsomme spillere, at kunst ikke er FCK's livret.

Den opave bør FCK trods alt klare, men derefter venter betydeligt sværere opgaver, så der er ikke mange træningsuger til at snitte det hold, der i næste weekend får et godt resultat mod Brøndby IF og efter landsholdspausen skal stå knivskarpt i Conference League og mod mesterholdet FC Midtjylland.

Uret tikker, og selv om det er meget naturligt, et halvt nyt hold skal finde hinanden, er tid bare ikke noget, man har så meget af i FC København.