Video : Tipsbladet
Europa League

FCMs styrke bør skræmme Brøndby og FCK

Selve kampen i Beograd var noget værre hø, men der er noget bid i det her FC Midtjylland, der bør få FC København og søndagens modstander Brøndby IF til at skæve ængsteligt til Herning.

BEOGRAD (Tipsbladet): I en lidt anden verden var FC Midtjyllands kamp mod Maccabi Tel Aviv måske aldrig blevet spillet.

Senere på efteråret skal FIFA's top tage stilling til, om israelske hold fortsat skal spille internationale turneringer, og selv om mit bedste gæt er, at de får lov til at fortsætte, er jeg ikke helt sikker med tanke på, hvor upopulær landets regering og krigene er i store dele af verden.

Men spillet blev der på et næsten mennesketomt stadion i Beograd, der nok hverken havde bestået et besøg fra arbejdstilsynet eller sundhedsmyndighederne i Danmark.

Her spillede FC Midtjylland en rædselsfuldt dårlig første halvleg og var usandsynlig heldig med at være foran 1-0 ved pausen, før anden halvleg var bedre uden at blive mere end lunken.

Den kamp skræmmer i sig selv ikke nogen som helst, men det bør evnen til at få resultater og i øvrigt spille det måske bedste fodbold siden mesterholdet i 2019/20 til gengæld.

FC Midtjylland er dansk mester, men dette hold og da ikke mindst truppen er markant bedre nu, end det var i foråret.

Kevin Mbabu, Ousmane Diao og stalden af angribere er markante opgraderinger, Oliver Sørensen og Darío Osorio har løftet sig et niveau, og når FC Midtjylland slipper af med skaderne til førnævnte midtbanemotor og Adam Buksa, begynder jeg at købe fortællingen om Superligaens bedste trup.

Bemærk også, at FCM uden at blinke kommer til at fortsætte forstærkningerne og erstatte profilerne, når disse begynder at blive solgt i 2025, også selv om FC Midtjylland inden længe kommer med deres eget kæmpeunderskud i Brøndby IF-vægtklassen for sæsonen 2023/24.

Så begynder det at batte, at man kan vinde en dårlig kamp som den i Beograd, som giver tre vigtige point på vejen mod Europa-avancement, som så igen giver FCM bedre chancer for også at spille ligaspil de kommende år, når man næste gang bliver toer eller treer.

Jeg vender tilbage til to ting:

Det her hold, især med Kevin Mbabu, burde spille Champions League.

Foto: Alamy

Man ville få tæsk mod storklubberne, Europa League er helt sikkert tættere på FCM's niveau, men der er så mange chancer og scoringer i de offensive stjerner og i holdet i sin nuværende udgave, at man kunne få nok hæderlige resultater til at være i live i tabellen til den ottende og sidste kamp i januar.

Den dårlige kamp i Bratislava, der kostede Champions League, ligner undtagelsen, ikke reglen, da især med Kevin Mbabu til at hjælpe Mads Bech Sørensen med at holde den defensive formation og spilidéerne, og det må give FC Midtjylland mod på mere.

Og så skal FC København og Brøndby IF lette bagdelen, for det her ikke skal udvikle sig til et titelforsvar i sikker stil.

Brøndbys sæson kommer til at cirkle omkring afløbet med pokalkampen mod netop FCM som måske eneste redning, hvis man taber søndag hjemme til midtjyderne, og FC København er skrøbelige som demonstreret i et sidstesekunds-nederlag til Jagiellonia Bialystok.

Brøndby har et møgsvært program og et efterslæb i pointhøsten, også efter FCM-kampen, FC København skal veksle en på papiret interessant men på visse områder usammenspillet trup til konstante sejre, og kan FC Midtjylland dampen oppe i to måneder til, som man gjort i snart tre, bliver presset på Jacob Neestrup, Jesper Sørensen og deres spillere voldsomt stort i vinterpausen.

Midtjyderne skal også til at have skadede spillere tilbage. Oliver Sørensen, Adam Buksa og en række andre spillere er ude, og derfor er der blevet trukket meget energi ud af de profiler, der har været klar de seneste uger – Emiliano Martínez ligner en, der godt snart kunne bruge en puster igen, uanset hvor hårdt, han knokler kamp efter kamp.

Men de har spillet noget nær en perfekt sæson på nær den forbaskede kamp i Bratislava og så den ringe kamp i aftes her i Beograd, og noget tyder på, de får et forsøg til i Champions League til næste sommer.