ÅRHUS (Tipsbladet): Det er ikke ret længe siden, politikerne i Århus Kommune sendte et træls forslag rundt til alle de ting, der kan og skal spares på.
Det kan man synes er totalt ligegyldigt, når vi nu taler om professionel fodbold i et fodboldemedie.
Men når man er AGF, og kommunen lige kommer med en ekstraregning til det nye fodboldstadion på 250 millioner kroner, er det mindre fedt.
Vi får se om et års tid til kommunalvalget, om der er flest vælgere, der bare vil have det fedest mulige stadion, eller som er vrede over, at stadion bliver så dyrt, mens alt fra lærere og pædagoger til idrætsfaciliteter og snerydning bliver sparet i bund.
Men AGF må håbe, der ikke kommer flere forsinkelser og trælse nye regninger, som man rent politisk kan blive nødt til at medfinansiere.
Og at man bliver ved med at vinde, så der ikke er for mange, der begynder at se nærmere på, at stadion blandt andet er dyrt, fordi det skal se godt ud, eller hvor stor den offentlige støtte til klubben i form af et nyt stadion ender med at blive.
Forløbet omkring AGF's nye stadion er i øvrigt også noget, andre klubber i Superligaen lægger meget mærke til.
Der er helt sikkert dem, der trækker på smilebåndet og andre, der nok kan blive lettere forargede over, hvordan AGF slipper afsted med at få et kæmpe stadion lavet efter alle kunstens regler, uden man betaler voldsomt meget for det selv.
Men til syvende og sidst holder alle med AGF.
Det skyldes blandt andet, at det bliver et fedt stadion at vise frem for Superligaen på tv og for udebanefans.
Men ligesom i USA, når NFL-hold skal have nye gigant-arenaer, sidder et betydeligt flertal af de andre klubber i Superligaen og sikkert også 1. Division og hepper på, stadion bliver præcis, som AGF håber.
For konkurrentens delvist kommunalt og dermed offentligt finansierede stadionbyggeri (Salling Fondene og Lind Invest har foreløbigt betalt 540 millioner kroner, det er vigtigt at huske på) er også en løftestang, hvis andre i Jylland eller på øerne drømmer om en ombygning eller en helt ny arena.
Superliga-klubber flytter, trods alt, ikke til nye byer, som når NFL-hold er rykket til Los Angeles og Las Vegas de seneste år, men selvfølgelig vil AGF's stadion blive brugt af alle andre klubber med byggeplaner, når der skal lokkes penge op af lommerne på byråd og investorer.
Kan man holde fast i fremgangen
Søndag aften siger man farvel til det nuværende stadion i kampen mod FC København.
Ja, der er også en pokalkamp mod Brøndby IF 8. December, men allerede der er det med mobiltribuner, og Superliga-afskeden får vi altså mod FCK.
Der kan AGF med tre point sagtens bevæge sig på førstepladsen, for det kræver ikke den store fantasi at se for sig, hvordan et presset, skades- og energiramt FC Midtjylland smider to eller alle tre point i Viborg.
Man kan jo selvsagt ikke time tingene efter, at man først skal spille med helt i toppen af rækken, når det nye stadion, måske, står klar om to år.
Men det er lidt den omvendte verden, at AGF muligvis skal spille om medaljer til foråret på et ombygget atletikstadion oppe i nordbyen.
Det kan vise sig at blive en heksekeddel og en kultoplevelse for AGF-fansene, og det kan helt sikkert også blive det modsatte.
Igen er der ikke meget andet for end at vinde, vinde og så vinde noget mere.
Og i den øvelse skal AGF ikke forvente den mindste af den velvilje, som rivalerne føler for AGF's nye fodbold-katedral.