Derfor gør FCM og FCK klogt i at frygte Brøndby
Foto: Getty Images
Superliga

Derfor gør FCM og FCK klogt i at frygte Brøndby

ANALYSE: Brøndby var heldig med at få tre point mod Silkeborg, men med 12 kampe tilbage er der virkelig grund til forårsoptimisme for mesterholdet, der har klaret det godt mod FCM og FCK i denne sæson.

Hvad siger vi lige til den flik-flak af Mathias Kvistgaarden, hva'?

Det var ikke fortjent med tre Brøndby-point i Silkeborg.

Ja det var vel dårligt nok ok med ét i en kamp, hvor Silkeborg afleverede Brøndby sønder og sammen, og Brøndby-defensiven anført af Andreas Maxsø var på overarbejde for at lukke hjemmeholdets angrebsmaskine ned.

Det er ikke den slags kampe, der vil gøre Brøndby til mester i de kommende 12 runder.

Men det har kampene for FC København og FC Midtjylland heller ikke været, i hvert fald ikke før fredag, hvor FCM blæste Viborg omkuld i begyndelsen af kampen for siden at falde tilbage i de nye, dårlige vaner med at spille for passivt, mens FCK spillede jævnt mod Randers men alligevel vandt sikkert.

Brøndby har nu vundet ni kampe i træk.

Sejren over Silkeborg var den ottende etmåls-sejr i selvsamme periode, igen holdt man nullet ligesom i de to første kampe i foråret, og selvom analysen stadig siger FC København som snæver mesterskabsfavorit foran FC Midtjylland og Brøndby et pænt stykke efter, er det svært at ryste mavefornemmelsen, der siger, at Brøndby for alvor har spillet sig til en chance.

Det burde egentlig ikke være en overraskelse.

Siden begyndelsen af sidste sæson er Brøndby det hold, det har hentet flest point i Superligaen umiddelbart foran FC Midtjylland og FC København, og de tre første kampe uden Mikael Uhre og Morten Frendrup har altså givet ni point.

De indbyrdes kampe med FC København og FC Midtjylland, der som bekendt mødes på søndag, er også faldet ud til Brøndbys fordel i denne sæson.

Fornemmelsen, som også bakkes op af målscoren i denne sæson og i sidste, er, at FC København og FC Midtjylland stadig har flere offensive strenge at spille på og ikke mindst helt anderledes store profiler at smide i spil på de offensive pladser.

Bare sammenlign rundens målscorere hos de tre tophold.
For Brøndby scorede egenudviklede Mathias Kvistgaarden fra Birkerød, der skiftede til Brøndby som 13-årig.

FC Midtjyllands dobbelte målscorer var en meget velspillende Evander, der var med Brasiliens U/17-landshold til VM og var på observationslisten hos klubber som Real Madrid og FC Barcelona.

Og FC Københavns første mål blev scoret af Roony Bardghji, en af de højst vurderede 16-årige spillere i hele verden, en spiller FCK uden problemer kunne sælge for et kæmpe millionbeløb til en Champions League-klub i eftermiddag.

Det er for simpelt bare at afskrive det som rent held, men der er ikke plads til lige så mange uheld som i de to topklubber – Kevin Mensahs tilsyneladende alvorlige knæskade er et hårdt slag for Brøndby.

Kan Brøndby blive ved med at finde målene?

Jeg hælder stadig mod et nej uden Mikael Uhre, der var en håndfuld at håndtere for både FC København og FC Midtjylland og tiltrak sig opmærksomhed, hans afløsere bare ikke kommer til at gøre.

Men vi er ved at nærme os 15-20 procent i duellen med de bredere og stærkere trupper i FC København og FC Midtjylland, der til gengæld ikke ser lige så sammentømrede ud, som Brøndby stadig gør, og det er da mere, end de fleste med Brøndby-sympatier kunne have håbet på i slutningen af september, eller da transfervinduet lukkede 31. januar uden Uhre og Frendrup.