Video : Tipsbladet
Superliga

Drama på vej: Schjelderup kan ende i Superligaen

ANALYSE: Vejen er lang, men i et heftigt slutspil i transfervinduet kan Andreas Schjelderup godt ende i Superligaen, hvis alt flasker sig.

Hvorfor var det nu lige, Benfica var så forhippet på at få Andreas Schjelderup købt fri af FC Nordsjælland tilbage i januar?

Det spurgte alle sig selv om i FC Nordsjælland og så mænd også Right To Dream-organisationen tilbage i januar, hvor Benfica endte med at lægge så stor en transfersum, at FCN ikke længere kunne få sig selv til at sige nej til portugiserne.

Ét minut i Portugals bedste række, ét minut i Champions League og fem kampe for reserveholdet i næstbedste række er udbyttet af nordmandens snart syv måneder i den portugisiske hovedstad.

Og som Tipsbladet kunne fortælle i sidste uge, er der nu dækket op til, at Benfica kan slippe Andreas Schjelderup på enten lejeaftale (nok Benficas foretrukne valg) eller et permanent skifte.

Så hvad skal der ske med en spiller, der lignede en af de bedste spillere overhovedet i sin aldersklasse, der har spillet i Superligaen?

På Tipsbladets redaktion har vi tjekket, hvordan landet ligger, og en tilbagevenden til Superligaen kan ikke helt udelukkes, selvom meget skal flaske sig, før det bliver virkelighed.

Kamp om Schjelderup. Eller?
Benfica har indset, at Andreas Schjelderup skal have mere spilletid, og når konkurrenterne hedder David Neres, Ángel Di María og Rafa, kan der være lang vej til, at det sker for Benficas særdeles stærke førstehold.

Balancepunktet var nok aftalen med Goncalo Guedes, lejet til Benfica fra Wolverhampton, en handel, der faldt på plads tirsdag aften.

Schjelderup-baglandets aftale med nu afdøde Mino Raiolas agentfirma One indikerer, at det er store klubber, der sigtes efter.

Man plejer at sende spillere i retning af store klubber og ikke mindst betalingsvillige klubber, og det dufter jo af et skifte til en af topligaerne på leje eller en Champions League-klub i Sydeuropa.

Men dermed behøver en retur til Superligaen, og især FC Nordsjælland, ikke være helt udelukket.

Det taler for
Marcus Ingvartsen har på sin vis vist vejen: FC Nordsjælland er blevet en attraktiv destination.

Sportsligt spiller FC Nordsjælland igen i denne sæson med om topplaceringerne og kommer en tur i Conference Leagues gruppespil, med mindre vi ser et sammenbrud af uhørte dimensioner i Beograd torsdag efter 5-0 i Farum i sidste uge.

Men finansielt er nordsjællænderne, eller rettere deres ejer, Mansour Group, der ejer FCN gennem Right To Dream, så stærke, at de om nødvendigt kan byde om kap med FC København i et enkelt tilfælde eller to, hvis det er det, de vælger.

Schjelderup kender af gode grunde FC Nordsjælland og vil kunne få en interessant rolle på holdet igen og de ekstra kampe til at få karrieren tilbage på sporet.

FCN vil mene, at man kan udvikle Schjelderup yderligere, og at han er bedre tjent i Farum end et udlån til en storklub ude i Europa, der fra første kamp vil forvente, at Schjelderup er kampafgørende, nu han kommer fra selveste Mino Raiolas firma, og dermed er i samme stald som Erling Haaland og Paul Pogba.

En anden finansiel faktor, der kunne spille ind: Transfers i den størrelse, som Andreas Schjelderups skifte til Benfica i januar var, bliver ofte delt op i flere rater.

Da FC Midtjylland sidste år hentede Anders Dreyer tilbage fra Rubin Kazan, under meget særlige omstændigheder grundet Ruslands krig i Ukraine, forstås, var det en medvirkende faktor i aftalen, at Kazan stadig skyldte FCM en stor bid af milliontransferen.

Benfica lyder på Tipsbladets kilder i det portugisiske til stadig at skylde en bid penge til FC Nordsjælland.

Det er naturligvis ikke styrende for en beslutning, men det gør det immervæk mere lige til for både FC Nordsjælland og Benfica at blive enige om en aftale, hvis der allerede er penge mellem parterne.

Men skal en aftale blive til noget, kræver det nok i sidste ende, at spilleren selv insisterer på det. Benfica og agentfirmaet har helt sikkert deres prioriteter, det samme har FC Nordsjælland.

Så skal det her ske, ligner det en sen aftale, muligvis i løbet af deadlinedag fredag, hvor der ikke er andre realistiske muligheder for en transfer. Et meget frækt bud ville være, at det blev timet sammen med salget af Ernest Nuamah til Lyon – at få nordmanden ind, samtidig med at man siger farvel til en af Superligaens dygtigste teenagere nogensinde ville være noget af et kup.

For en god ordens skyld: Kunne klubber som FC København eller FC Midtjylland overtale Schjelderup til et skifte, ville det uden tvivl være interessant sportsligt.

Men det virker helt urealistisk, at nordmanden skulle vende tilbage til Danmark men alligevel begynde forfra et nyt sted i stedet for i en organisation, hvor alle kender ham, tror på ham og nøjagtig ved, hvordan man får ham til at trives.

Det taler mod
Der var mange klubber, der fulgte Andreas Schjelderup, og at Benfica åbenbart alligevel ikke har haft styr på karriereplanen for den unge nordmand betyder jo ikke, at han dermed er færdig på topplan, før han end har forladt teenageårene.

Liverpool, Dortmund og de andre, der fulgte ham siden barneårene, har jo ikke brændt alle notater og afskrevet ham som kommende Eliteserien-spiller, og med det agentfirma åbnes døre overalt.

Det er så det påfaldende i dette tilfælde: Det lyder ikke umiddelbart til, at klubberne ude i det store Europa er ved at bryde døren ind til Benfica-sportsdirektør Rui Pedro Braz eller præsidenten, den tidligere topspiller Rui Costa.

Det kan komme i de sidste døgn, og agentfirmaet og Benficas sædvanlige handelspartnere dufter immervæk mere af et skifte ud i Europa frem for hjem til FC Nordsjælland.