Video : Tipsbladet
Superliga

Genialt, AGF! Men de er større guldfavoritter

AGF gider slet ikke snakke om titler og medaljer, og det forstår jeg sagtens trods fire forrygende sejre i træk.

Sikke nogle uger.

4-0 over Sønderjyske, 5-1 over Vejle, en sejr over ærkerivalen Brøndby, og nu et ordentligt los bagi på 4-0 i blæsevejret til den gamle rival fra Aalborg, der er tilbage i Superligaen.

AGF deler øretæver ud i Superligaen og spiller noget god, gedigen angrebsfodbold, hvor formstærke Gift Links krydrede oplevelsen med et herligt og lettere bizart frisparksmål i den halve orkan, århusianerne havde i ryggen i 1. halvleg.

Jeg kan sagtens følge David Nielsens (som i dag fik nyt job i Lillestrøm, går det godt, skal Nielsen efter min mening have chancen i en større liga og stærkere klub igen) kommentar i mandags om, at AGF spiller Superligaens bedste fodbold.

Skulle AGF virkelig fortsætte sådan her i ni måneder, banker de alvorligt på til et mesterskab efter at have spillet lige op med FC Midtjylland, FC København og Brøndby her i sæsonens første uger.

Fredag aften udnyttede AGF klogt al den plads, AaB efterlader i det aggressive presspil, som med al respekt indtil videre ikke matches af individuel kvalitet eller spil, hvor sæsonen bliver mere end den forventede overlevelseskamp.

Foto: Alamy

Gift Links, Mikael Anderson, Patrick Mortensen, ja stort set hele holdet spiller virkelig godt frem, afslutter effektivt og dræber stadig modstandernes chanceskabelse, og det ser flot ud.

Men jeg ved også, århusianerne ud over at være ambitiøse er realistiske, og der er meget lang vej fra fem flotte uger til at spille om titler og medaljer til april og maj.

AGF's offensive profiler er begyndt forrygende flot, dem i de øvrige topklubber svinger lidt mere, og jeg vil uanset det stadig uden tøven vælge Vallys, Elyounoussi, Osorio og såmænd også en spiller eller to i FC Nordsjælland foran AGF's største profiler.

Sejren i Brøndby var virkelig flot og pointtabene til FC Midtjylland og FC København lettere uheldige.

Men over en hel sæson har de tre klubber mere at skyde med i startopstillingen og især fra bænken, selv om der er grund til optimisme i Århus, hvis en håndfuld skadede folk bliver og holder sig klar.

Og så vil jeg altså gerne se, hvad der sker de næste ti dage, indtil transfervinduet lukker. De tre toprivaler forstærker sig sandsynligvis, mens AGF'ernes gode spil må vække opsigt.

Varer det her ved en måned til, skal vi til at skrive AGF ind i øverste kategori i Superligaen, men indtil videre er det altså fuldt begrundet, at den århusianske klub selv lægger låg på al hype om slutplaceringer, uanset at det her hold lige nu ser lige så stærkt ud som i de flotte medaljesæsoner.

Lad os se, hvordan verden ser ud om en måned, og glæde os over den gode underholdning og det fine fodboldspil, AGF og Superligaen leverer uge efter uge.