Video : Tipsbladet
Superliga

Ciao Brøndby: I er bare svagere end de tre andre

Den bedste enhed i Superligaen er tilsyneladende løbet tør for kræfter, men FC København har stadig to formidable udfordringer foran sig i FCM og FCN.

HERNING (Tipsbladet): FC København er med afstand Danmarks stærkeste fodboldklub over de seneste tre år.

To ture i Champions League, to vundne mesterskaber i 2022 og 2023 efter tætte opløb med FC Midtjylland og FC Nordsjælland, det er ikke dårligt med tanke på, hvor svært det var i 2020 og 2021.

Nu er man i pole position til at vinde et tredje, selv om Superliga-sæsonen har været alt andet end snorlige med dybe huller, hvor man har i halve og hele halvlege har spillet som en pose nødder, og skulle mesterskabet glippe i de kommende to ugers knivskarpe guldduel, er FC København stadig den stærkeste fodboldklub i Superligaen.

Det burde næsten ikke være muligt, men Superliga-toppen er jo tættere nu end før søndag med FC København og FC Midtjylland side om side på 58 point, og FC Nordsjælland foran Brøndby IF på bedre målscore på 56 point.

Brøndby IF er helt åbenlyst ikke ude af noget som helst, men sportsligt er man ekstremt hårdt ramt efter to hårde nederlag i træk til FC Midtjylland og FC København, og med FC Nordsjælland på programmet onsdag aften med Kevin Tshiembe i karantæne og Jordi Vanlerberghe, der så ud til at få en hovedskade.

Brøndby var pivheldig med at få 1-1 i Farum for to uger siden og får hænderne fulde mod Superligaens mest formstærke hold FC Nordsjælland, hvor jeg mistænker Andreas Schjelderup for uden videre at kunne have spillet med på et stærkt hold i en Top 5-liga i dette forår med den form, han er i.

Jeg tror ikke, noget forsvar i Superligaen over 90 minutter kan holde Andreas Schjelderup fra afslutninger, dribleture og farlige oplæg, så holder FCN-nerverne i Brøndby onsdag aften, er de for mig et mindst lige så godt bud på en vinder som hjemmeholdet.

Brøndbys målscore hedder nu 3-7 med fire point isoleret til 2. halvlegene i slutspillet, og jeg står på alle måder ved det her fra 8. april, hvor Silkeborg fik 1-1 i Brøndby og de gulblusede syntes lidt energiforladte og uden de samme indskiftningsmuligheder som toprivalerne.

Selvfølgelig kan Brøndby vende det med hjælp fra FC Midtjylland i Parken og derefter FC Nordsjælland mod FCM, men efter den seneste uge trender man mere mod en fjerdeplads og store spørgsmål, der skal afklares til sommer.

Trekantsdramaet
Guldet ligger nu til FC København, men det er ikke ensbetydende med, at de også vinder det.

Man har ikke set nok FC Midtjylland i denne sæson eller de seneste ni år, hvis man ud fra en lunken AGF-kamp nu konkluderer, at FCM er chanceløs i Parken.

FC Midtjylland kværnede FC København i to 1. halvlege hjemme i Herning tidligere på foråret, hvor presspillet fungerede og FCM overvældede FCK's forsvarskæde med første- og især andenbølge-løb i feltet.

FC Midtjylland har meget at blive bedre til i det etablerede spil og bør blive bedre der efter sommerpausen, men der er nok gods i den startopstilling og bænk til at vinde i Parken torsdag, selv om 1X er mere sandsynligt.

Mon ikke også FCM's analytikere og dødboldsspecialister som et andet NFL-hold graver guldnoterne til den afgørende slutspilskamp og har noget guf forberedt på den konto, når de nu selv, helt korrekt, taler om, at cirka 30 procent af alle scoringer i topfodbold kommer på den konto.

Og cirka det samme, bare på lidt andre tangenter, gælder for FC Nordsjælland, selv om de nu også er blevet skarpe på dødbolde efter at have Superligaens klart ringeste hold på den konto indtil 2022.

FC Nordsjælland spiller igen det bold, man leverede i juli og august, og at der er rygrad i det hold viste det igen søndag aften i en bøvlet med Silkeborg, der først i de sidste minutter gik ned i tredjedags-tømmermændene efter pokalfinalen.

Cheftræner Johannes Hoff Thorup har helt ret i, at de sidste procent held også har været med FCN i foråret, hvor det i en grad var mod holdet i september og oktober.

Men so what. FC Nordsjælland har det i egne hænder og kommer fra baghjul, hvor man for et år siden gik i stå efter at have ført i vinterpausen.

Det ungdommelige vovemod har haft rigtig godt af en dosis Jeppe Tverskov og Marcus Ingvartsen (uanset at han skulle have scoret mere) og en kriminelt undervurderet Andreas Hansen i buret, man har en ultragiftig og lovende Conrad Harder at skyde med samt flere andre gode navne fra bænken, så hvorfor skulle FC Nordsjælland dog ikke tro på det?

Så ja, den ligger til FC København, der med en uafgjort i Brøndby på onsdag mellem BIF og FCN og en sejr torsdag over FC Midtjylland kan blive kronet for tredje år i streg på tirsdag i næste uge mod et skadeshærget AGF.

Men FC Midtjylland og FC Nordsjælland giver sig ikke uden kamp, og selv jeg må erkende, at slutspils-formatet aldrig har leveret drama i toppen, som det gør i disse dage.